Yeni rekorlar yakın

Yeni rekorlar yakın

Yenicami karşısında alınacak sonuca göre gol rekorunun gelişmesi ihtimali ile beraber 5 yıl üst üste şampiyon olma rekoru, galibiyet ve puan rekorları da Mağusa Türk Gücü tarafından kırılmış olacak

A+A-

AKSA Süper Lig’de 2023-24 sezonunun 30’uncu ve son haftası bugün oynanacak maçlarla tamamlanacak. Mağusa Türk Gücü, bugün konuk olacağı Yenicami karşısında şampiyonluğunu resmiyete dökebilmek için mücadele edecek. Bu maçtan alınacak sonuçlarla yeni rekorlar da kırılmış olacak.

Mağusa Türk Gücü geçtiğimiz hafta konuk ettiği Alsancak Yeşilova’yı 7-0 yenerek ligin tamamlanmasına bir maç kala takipçisi Cihangir’in 3 puan önünde ve +38 averajla bir nevi şampiyonluk düğümünü çözmüştü. Aradaki ikili averajdan ötürü, şampiyonluk Yenicami maçı ile resmiyet kazanacak. Bu maçtan alınacak sonuçlar, beraberinde yeni rekorları getirecek.

Mağusa Türk Gücü, şampiyonluğunu resmiyete dökerek Baf Ülkü Yurdu’nun 1986-1990 yılları arasında kırdığı 4 yıl üst üste şampiyonluk rekorunu kırarak 5 yıla taşıyacak.

Geçtiğimiz hafta MTG, kendisine ait olan 104 gollük gol rekorunu kırarak 111 gole taşımıştı. Bu maçta gol rekorunun da daha da geliştirilmesi söz konusu.

Bunlardan ayrı olarak galibiyet ve puan rekorları da yakın. Mağusa Türk Gücü, Yenicami karşısında galip gelmesi halinde toplam galibiyet sayısını 27 yapacak ve geçtiğimiz sezon kendisine ait olan 26 galibiyetlik rekoru kıracak. Alınacak 3 puan ayrıca MTG’nin toplam puanını 82 yapacak ve yine kendisine ait geçtiğimiz sezonki 80 puanlık rekor da kırılmış olacak.

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.