Derbide gözler golcülerde olacak

Derbide gözler golcülerde olacak

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Pazar günü Galatasaray ve Fenerbahçe derbide karşılaşacak.

A+A-

Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi, gol krallığı yarışında 23 golle ilk sıradaki Mauro Icardi ve 20 golle ardından gelen Dzeko'nun mücadelesine sahne olacak.

Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için, son 2 maçında Galatasaray ve İstanbulspor'u yenmesi, sarı-kırmızılı rakibinin de son hafta TÜMOSAN Konyaspor deplasmanında kaybetmesi gerekiyor.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde 99 puan toplayan Galatasaray ile 93 puanı bulunan Fenerbahçe'nin mücadelesi aynı zamanda takımların golcüleri Mauro Icardi ve Edin Dzeko'nun da mücadelesine sahne olacak.

Ligin en skorer isimleri olan iki futbolcudan Icardi 23 golle krallık yarışında zirvede yer alırken, 20 golü bulunan Dzeko ise ikinci sırada.

 

Icardi ligde 32 gole etki etti

Galatasaray'da ikinci sezonunu geçiren Arjantinli futbolcu Mauro Icardi de Süper Lig'de bu sezon sahaya çıktığı 32 karşılaşmada 23 kez ağları havalandırırken 9 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu.

Ligin son bölümünde performansını üst seviyeye çıkaran Icardi, son 8 lig maçının 7'sinde gol sevinci yaşadı.

Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Atakaş Hatayspor, Corendon Alanyaspor, Siltaş Yapı Pendikspor, Yukatel Adana Demirspor ve EMS Yapı Sivasspor maçlarını boş geçmeyen Arjantinli futbolcu, son oynanan VavaCars Fatih Karagümrük karşılaşmasında gol atamadı.

31 yaşındaki futbolcu, bu sezon Galatasaray formasıyla ligde toplamda 32 gole etki etti.

Mauro Icardi, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanan ancak Fenerbahçe'nin 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkıp 2. dakikada maçtan çekildiği TFF Süper Kupa müsabakasında da derbi tarihine geçti. Maçın 50. saniyesinde Fenerbahçe filelerini havalandıran Arjantinli futbolcu, ezeli rekabetteki en erken golü atan oyuncu olmayı başardı.

 

Dzeko 20 golle krallık yarışında ikinci sırada

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna dahil ettiği Bosna Hersekli futbolcu Edin Dzeko, Süper Lig'de forma giydiği 34 maçta 20 kez ağları havalandırırken 5 de asist yaptı.

Bu sezon 2 kez "hat-trick" yapmayı başaran Dzeko, ligin ikinci yarısında düşüşe geçti.

Sezonun ilk yarısında oynanan 19 lig karşılaşmasında 16 gol atmayı başaran tecrübeli futbolcu, ikinci yarıda ise yalnızca 4 kez gol sevinci yaşadı.

Edin Dzeko, sezonun ikinci yarısında Corendon Alanyaspor, Çaykur Rizespor, Yukatel Adana Demirspor ve VavaCars Fatih Karagümrük maçlarında gol atma başarısı gösterdi.

Yıldız oyuncu, ligde son oynanan Mondihome Kayserispor mücadelesinde ise forma giymedi.

Bu haber toplam 490 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.