"Oyuncuları tehdit ederek maçın hakimiyeti sağlanmaz"

"Oyuncuları tehdit ederek maçın hakimiyeti sağlanmaz"

Yalova U21 takımının Antrenörü Suhat Altınışık, bugün oynanan ve yarıda kalan GAÜ Çetinkaya - Yalova maçında yaşanan olaylarla ilgili konuştu

A+A-

Yalova U21 takımının Antrenörü Suhat Altınışık, bugün oynanan ve yarıda kalan GAÜ Çetinkaya - Yalova maçında yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Mücadele 4-2 Çetinkaya'nın üstünlüğünde sürerken, yaşanan bir pozisyon sonrası çıkan kavga nedeniyle yarıda kalmıştı.

Altınışık'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

"Amacımız gençliğin futbol oynamasını kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamaktır. Bugün U21 Süper Lig'de GAÜ Çetinkaya - Yalova maçında hakemlerin ne kadar futboldan uzak olduğunu ve pozisyonları kafasında yorumlamadığını gördük. En basit maçtaki örneği oyuncu topu basıp düştüğünde hakemin faul vermesi... Daha önemlisi oyundaki diyaloğu bizim oyuncuya 'sana kartı gösterirsem neyin ne olduğunu görecen' demesi... Oyuncuları tehdit ederek maçın hakimiyeti sağlanmaz. Oyunculara daha ılımlı yaklaşarak onların size güvenmesini sağlamaları lazım... Benim gördüğüm ve en büyük proplem hakemlerin kısıtlı olması ve buna bağlı olarak hakem adayı olur olmaz ilk yıllarında hemen orta hakem olarak maç verilmesidir. Önce bu hakemleri diğer hakem abilerinin yanında yan hakem olarak görev yapmasını sağlayarak kendilerini geliştirmelerini sağlamak lazım diye düşünmekteyim. Küçük yaşta hakemliğe baslar başlamaz, özellikle 18-19 yaşında hakemleri orta hakem yaparak bütün takımlara zarar vermelerini sağlıyorlar. Akabinde bu hakemler U21,U17 ve U15’de devamlı oarak görev yaparak bütün takımlara zarar veriyor. Çoğu yeni hakem olan gençlerin kendini bu hakemliğe maddiyat olarak baktığını bundan dolayı kendilerini geliştirme konusunda zayıf olduklarını görmekteyiz."

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum