“Önemli olan bu sağlık sürecinin mutlu sonla bitmesi”

“Önemli olan bu sağlık sürecinin mutlu sonla bitmesi”

Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğlulları, önemli olanın bu sağlık sürecinin mutlu sonla bitmesi olduğunu belirtti.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Mustafa Bekiroğlulları, önemli olanın bu sağlık sürecinin mutlu sonla bitmesi olduğunu belirtti. Yenidüzen’e konuşan Bekiroğulları, yapılması planlanan faaliyetlerin tamamlanabilmesi için bir buçuk aylık bir süreye ihtiyaçları olduğunu belirtirken, ara verilmeden diğer sezona geçiş olabileceğini ifade etti. Bakanlar Kurulu kararıyla masa tenisinin ikinci etapta kaldığı yerden devam etmesini beklediklerini söyleyen Bekiroğulları, bu süreçte salonlarının hijyen kuralları için çalışmalarını tamamlayarak hazır vaziyete geleceklerini aktardı.

 

Bekiroğulları: “Bir buçuk aylık bir süreye ihtiyacımız var”

Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte Büyükler Ligi’nin son dört ayağının kaldığını, altyapılarda da çalışmaları olduğunu belirten Mustafa Bekiroğulları, “Büyükler liginin son dört ayağı oynanacaktı. Altyapılarda güzel bir çalışmamız vardı. Minik, yıldız ve gençlere haftada iki gün milli takım hocaları nezaretinde antrenman yaptırıyorduk. Yaz sezonuna gerek yurt dışı kamp, gerekse yurt dışından gelecek takımlarla müsabakalar yönünde projelerimiz vardı” açıklamasını yaptı.

Büyükler ligi sonrasında Federasyon Kupası’nın oynanması gerektiğini, klasman maçları ve en iyiler maçlarını yapmaları gerektiğini aktaran Bekiroğulları, “Start verdiğimizde 15 günlük antrenman periyodu vereceğiz. Onun arkasına da sezonu tamamlayabilmek için bir buçuk aylık bir süreye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Normal şartlarda sezonu haziranın sonunda bitirmeleri gerektiğini ancak pandemi sebebiyle bu konuya bir parantez açtıklarını aktaran Bekiroğulları, yönetim kurulu ve kulüplerle görüşerek durumu netleştireceklerini ifade etti.

 

“İkinci etapta bizim gibi branşlar devreye girer diye düşünüyorum”

Görünen noktanın ara verilmeden diğer sezona geçiş olduğunu belirten Bekiroğulları, “2019 – 2020 sezonunu bitirip 2020 – 2021 sezonunu başlatacağız gibi bir süreç yaşayacağız diye düşünüyorum. Önemli olan bu sağlık sürecinin mutlu sonla bitmesi. Hayatımıza nasıl yön vereceğiz, önemli olan o. Bu salgın bir şekilde insanları yeni bir yaşama itecek. Ona göre de biz sporumuzu, bu pozisyonları düşünerek yapacağız” açıklamasını yaptı.

Bakanlar Kurulu’nun bazı spor branşlarının devamı ile ilgili karar alacak olmasının sorulması üzerine Bekiroğulları, masa tenisinin ikinci ayakta açılmasını beklediklerini kaydetti. Bekiroğulları, “Gelen duyumlara göre ilk olarak açık alanlarla ilgili branşlar başlayacak. İkinci ayakta da bizim gibi branşlar devreye girer diye düşünüyorum. Bu da mayısın sonunu bulacak. Salonumuzun hijyen kuralları için bir çalışmamız var. Bu süreçte onları tamamlayıp tamamıyla hazır vaziyete gelmeyi planlıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.