Galibiyet, tarih demek

Galibiyet, tarih demek

AKSA Süper Lig’de 29’uncu hafta bugün oynanacak 7 karşılaşma ile başlayacak.

A+A-

Hafta yarın oynanacak tek karşılaşma ile sona erecek. 2023-24 sezonu için bugün büyük bir önem taşıyor. Zira, Mağusa Türk Gücü üst üste beşinci şampiyonluğuna ve Baf Ülkü Yurdu’nun üst üste dört şampiyonluk rekorunu kırmaya oldukça yakın.

Mağusa Türk Gücü bugün Alsancak Yeşilova’yı konuk edecek. Üç puan gerisinde bulunan Cihangir ise haftalar önce lige veda eden Türk Ocağı’nı ağırlayacak. Zirvedeki iki takımın galip gelmesi halinde MTG son haftaya 3 puanlık farkı koruyarak girecek ve artık elde edeceği şampiyonluğunu matematiksel olarak garantilemesi için Lefkoşa deplasmanına gelecek.

MTG son haftada mağlup olması, Cihangir’in de galip gelmesi halinde genel averaja bakılacak. Ancak iki takım arasında son iki haftaya girilirken 40 gollük averaj farkının kapanmasının mucize olacağından bugün alınacak olası Yeşilova galibiyeti sonrası son hafta bir nevi formalite olmuş olacak.

Bugün MTG galip gelir, Cihangir ise puan kaybı yaşarsa şampiyonluk matematiksel olarak garantilenmiş olacak. Ancak ligden haftalar önce düşen Türk Ocağı karşısında Cihangir’in puan kaybı yaşama ihtimali oldukça düşük görülüyor.

 

Müsabaka talimatı ne diyor?

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan müsabaka talimatında, ilk olarak iki takım arasında oynanan maçlardaki puan üstünlüğüne bakılıyor. Ligin ilk yarısında Cihangir, MTG deplasmanında 2-1 galip gelirken, ikinci yarıda MTG, Cihangir deplasmanında 1-0 galip gelmişti. İki takımın kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği olması halinde (Birer galibiyetle 3’er puanları bulunuyor), bu maçlardaki gol averajına bakılıyor. Burada da eşitlik söz konusu olduğu için (İki maçta iki takım 2’şer gol kaydetti) genel puanlamadaki gol averajına bakılıyor. Son iki haftaya girilirken, Mağusa Türk Gücü’nün 83, Cihangir’in 43 genel averajı bulunuyor. 40 gollük büyük bir fark olduğu için Mağusa Türk Gücü ve Cihangir’in bugün galip gelmesi, son haftaya 3 puanlık farkla girilmesi durumunda, genel averajdaki aşırı farkın kapanma ihtimali oldukça düşük olduğu için Mağusa Türk Gücü, son hafta Lefkoşa deplasmanına şampiyonluğunu matematiksel olarak netleştirmek için gelecek.

 

Rekorlar yakın

Süper Lig şampiyonluğuna yakın olan Mağusa Türk Gücü, ayrıca iki yeni rekoru da kırmaya oldukça yakın. Birincisi, sezon başında konulan hedef doğrultusunda Kıbrıs Türk futbol tarihinde üst üste beş yıl şampiyon olan ilk takım olma hedefi. Mağusa Türk Gücü geride bıraktığımız sezon elde ettiği şampiyonlukla, Baf Ülkü Yurdu’nun 1986-1990 yılları arasındaki dört yıl üst üste şampiyon olma rekorunu egale etmişti. Bu yılki olası şampiyonlukla bu rekor kırılacak. Bir diğer rekor ise, gol rekoru. Mağusa Türk Gücü, Süper Lig’in 16 takım ve 30 hafta olarak oynanmaya başladığı 2016-17 sezonundan bu yana oynanan sezonlara bakıldığında, 2019-20 sezonunda kaydettiği 104 golle gol rekorunu kırmıştı. Şu anda 104 golü bulunan MTG, kalan iki maçta 1 gol daha atması halinde kendi rekorunu yeniden kırmış olacak.

 

 

super-lig-puan-kalibi-28.jpg

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.