DÜNYA KUPASI HEYECANI... D GRUBU

DÜNYA KUPASI HEYECANI... D GRUBU

Milli takım bazında en üst düzey turnuvası olan Dünya Kupası Rusya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran 2018 tarihinde başlıyor.

A+A-

dunya-kupasi-turu-008.jpg

Milli takım bazında en üst düzey turnuvası olan Dünya Kupası Rusya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran 2018 tarihinde başlıyor. Bu önemli organizasyon öncesinde SPORYENİ.COM turnuvaya katılan takımları irdeliyor.

bayraklarr-006.jpg

D GRUBU

(ARJANTİN)

if_ar_53109.png

2014 Dünya Kupası finalisti Arjantin, Messi önderliğinde 2018 Dünya Kupası'nda zafere ulaşmak için mücadele edecek. Arjantin, tarih boyunca düzenlenen 22 Dünya Kupası'nın 16'sına katıldı. 1930, 1934, 1958, 1962, 1966, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010 ve 2014 yıllarında bu organizasyona katılan Arjantin, 1978 ve 1986 yıllarında kupayı kazanmanın mutluluğunu yaşamıştı. 2014 yılında Brezilya’da düzenlenen son Dünya Kupası’nda final oynama başarısı gösteren Arjantin, kupayı Almanya’ya kaptırmıştı. Arjantin Milli Takımı gerçek bir yıldızlar topluluğu. Ancak bu geminin kaptanı kesinlikle yine Lionel Messi olacak. Agiero, Di Maria, Higuain ve nicelerinin yanında, Tangocular kupaya Messi önderliğinde uzanmaya çalışacak. Kariyerinde almadık kupa bırakmayan Messi de eksik olan tek şeyi bu yaz tamamlamak istiyor: Dünya Kupası… Arjantin FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde 28 puan toplayarak grubu 3’üncü sırada bitirdi ve Dünya Kupası’na 23’üncü kez katılmaya hak kazandı.

argentina-national-football-team.jpg

İşteArjantin’in Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Sergio Romero (Manchester United), Franco Armani (River Plate), Willy Caballero (Chelsea)

Savunma: Gabriel Mercado (Sevilla), Federico Fazio (Roma), Nicolas Otamendi (Manchester City), Cristian Ansaldi (Inter), Nicolas Tagliafico (Ajax), Marcos Rojo (Manchester United)

Orta saha: Ever Banega (Sevilla), Javier Mascherano (Hebei China Fortune), Eduardo Salvio (Benfica), Lucas Biglia (Milan), Angel Di Maria (PSG), Giovani Lo Celso (PSG), Enzo Perez (River Plate), Maximiliano Meza (Independiente), Marcos Acuna (Sporting Lisbon)

Forvet: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Manchester City), Gonzalo Higuain (Juventus), Cristian Pavon (Boca Juniors), Paulo Dybala (Juventus)

Teknik Direktör: Jorge Sampaoli

arjantin-muhtemel-11_1p7vbeb3f9i5o177gxs4zuomyo.png


(HIRVATİSTAN)

if_hr_53188.png

Hırvatistan, 2018 Dünya Kupası'nda zorlu bir gruptan çıkma mücadelesi verecek. Hırvatistan'ın rakipleri Arjantin, İzlanda ve Nijerya… Hırvatistan, tarihi boyunca 4 Dünya Kupası'nda mücadele etti ve Rusya'da, beşinci Dünya Kupası macerasını yaşayacak. Daha önce 1998, 2002, 2006, 2014 yıllarında Dünya Kupası’na katılan Hırvatistan’ın en büyük başarısı 1998’de Fransa’da düzenlenen turnuvayı 3’üncü olarak tamamlamasıydı. Hırvatistan'ın dünya çapında birçok oyuncusu var. Ancak Rakitic, Modric ve Mandzukic gibi isimler daha çok ön plana çıkıyor. Real Madrid'in yıldızı Modric, şu ana kadar Hırvatların en büyük kozu oldu. Bu turnuvada da milli takım ondan çok şey bekliyor. Hırvatistan, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda Türkiye milli takımının da olduğu grupta 2’nci geldi ve Play-off oynamaya hak kazandı. Play-off’ta Yunanistan ile karşılaşan Hırvatlar 4-1 ve 0-0’lık skorlarla tur atlayan taraf oldu.  

croatia-peru-24032018_k46jvp47uwy11otdee9q0k51u.jpg

İşte Hırvatistan’ın Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Gent), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb)

Savunma: Domagoj Vida (Beşiktaş), Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova), Josip Pivaric (Dinamo Kiev), Ivan Strinic (Sampdoria), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Dejan Lovren (Liverpool), Duje Caleta-Zar (Salzburg)

Orta Saha: Milan Badelj (Fiorentina), Ivan Rakitic (Barcelona), Marcelo Brozovic (Inter), Mateo Kovacic (Real Madrid), Filip Bradaric (Rijeka), Luka Modric (Real Madrid)

Forvet: Ivan Perisic (Inter), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Marko Pjaca (Schalke 04), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Milan)

Teknik Direktör: Zlatko Dalic

hrvatistan-muhtemel-11_scjspyoummdp138bb8exxqs3i.png


İZLANDA

if_is_53199.png

Tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na katılacak olan İzlanda, 2018 Dünya Kupası'nda D grubunda Arjantin, Hırvatistan ve Nijerya ile karşılaşacak. Premier Lig'de Burnley forması giyen sağ kanat oyuncusu Johann Gudmundsson, Dünya Kupası'nda İzlanda'nın en önemli silahı olacak. İzlanda, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Türkiye’nin de yer aldığı I Grubu’nu lider tamamlayarak organizasyona katılmaya hak kazandı. İki yıl önce de Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası’na tarihinde ilk kez katılma Başarsı gösteren İzlanda, gruptan çıkmış ve Çeyrek finalde ev sahibi Fransa’ya elenmişti. İzlanda, o günlerde turnuvanın en çok konuşulan ekiplerinden biri olmuştu.

iceland-kosovo_7smf4dq46nxt1kxpr8imx81om.jpg

İşte İzlanda’nın Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Hannes Halldorsson (Randers), Runar Alex Runarsson (Nordsjaelland), Frederik Schram (Roskilde)

Savunma: Holmar Orn Eyjolfsson (Levski Sofia), Sverrir Ingi Ingason (Rostov), Hordur Magnusson (Bristol), Birkir Saevarsson (Valur), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Ari Freyr Skulason (Lokeren)

Orta Saha: Kari Arnason (Aberdeen), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Jon Dadi Bodvarsson (Reading), Samuel Fridjonsson (Valerenga), Aron Gunnarsson (Cardiff), Emil Hallfredsson (Udinese), Arnor Ingvi Traustason (Malmo), Gylfi Sigurdsson (Everton), Olafur Ingi Skulason (Karabükspor)

Forvet: Rurik Gislason (Sandhausen), Albert Gudmundsson (PSV), Johann Berg Gudmundsson (Burnley), Alfred Finnbogason (Augsburgo), Bjorn Bergmann Sigurdarson (Rostov)

Teknik Direktör: Heimir Hallgrimsson

izlanda-onbiri_22f7rx9a15pp1q5v2w5kyvmz4.png


(NİJERYA)

flag-3d-round-250.png

Afrika'nın en dikkat çeken takımlarından olan Nijerya, 2018 Dünya Kupası'nda D grubunda Arjantin, Hırvatistan ve İzlanda ile karşılaşacak. Nijerya, tarihi boyunca 1994, 1998, 2002, 2010 ve 2014 yıllarında toplamda 5 Dünya Kupası'nda mücadele etme hakkı kazandı. Nijerya’nın turnuvadaki en büyük başarısı 1994, 1998 ve 2014 yıllarında 3 kez 16'ya kalmasıydı. Premier Lig'de Chelsea forması giyen Victor Moses, bu turnuvada da yırtıcı oyunuyla Nijerya'nın en önemli silahı olacak. FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri B Grubu’nda mücadele eden Nijerya, grubunu lider tamamlayarak Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı.

nigeria-national-team_iaeczowf5rej16llwnefdib69.jpg

İşte Nijerya’nın Dünya Kupası’ndaki kadrosu:

Kaleci: Ikechukwu Ezenwa (Enyimba), Francis Uzoho (Deportivo La Coruna), Daniel Akpeyi (Chippa United)

Savunma: Abdullahi Shehu (Bursaspor), Tyronne Ebuehi (Den Haag), Elderson Echiejile (Brugge), Bryan Idowu (Amkar Perm), Chidozie Awaziem (Nantes), William Ekong (Bursaspor), Leon Balogun (Brighton), Kenneth Omeruo (Kasımpaşa)

Orta Saha: John Obi Mikel (Tianjin TEDA), Ogenyi Onazi (Trabzonspor), Wilfred Ndidi (Leicester), Oghenekaro Etebo (Las Palmas), John Ogu (Hapoel Be'er Sheva), Joel Obi (Torino)

Forvet: Ahmed Musa (Leicester), Kelechi Iheanacho (Leicester), Victor Moses (Chelsea), Odion Ighalo (Changchun Yatai), Alex Iwobi (Arsenal), Simeon Nwankwo (Crotone)

Teknik Direktör: Gernot Rohr

nijerya-muhtemel-11_b2bzjcsmfgox1j0otjqd9codg.png


A GRUBU İÇİN TIKLAYINIZ...

B GRUBU İÇİN TIKLAYINIZ...

C GRUBU İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.