“Ülke futbolunun gelişime ihtiyacı var”

“Ülke futbolunun gelişime ihtiyacı var”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (95) – ALİKERİM YEŞİM

A+A-

“KULÜPLERİN GELİRLERİ YETERLİ DEĞİL”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Alikerim Yeşim; “En büyük sorun çoğu kulübün gelirlerinin yeterli olmamasıdır. Bazı kulüpler bunu başarsa da, bunun geçici değil kalıcı olması lazım ki ülke futbolu gelişebilsin. Ülke futbolunun gelişime ihtiyacı var”

 

“GENÇLERİN ÖNÜ AÇILDI”… Alikerim Yeşim; “Ülke futbolunda alınan yabancı oyuncu kararıyla kulüplerden gençlere hem daha fazla ilgi oldu, hem de gençlerin önü açıldı ve oynama şansı arttı. Bu kurallar devam etmeli”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Baf Ülkü Yurdu’nun gelecek vadeden oyuncularından Alikerim Yeşim…  Şu anda 16 yaşında olan Yeşim, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Yaşınız genç ve A takım formasını kapmak için mücadele ediyorsunuz. O formayı kapmak için neler yapıyorsunuz?

Kadir hocamla birlikte eksiklerimin neler olduğunun farkındayız. Bu yönde çalışmalarımı ekstra devam ettirmekteyim ve daha fazla forma şansı bulabilmek için eksiklerimi süratle gidermeye çalışıyorum. Aslında takımda tam anlamı ile futbol oynayabilmem için daha çok çalışıp iyi yerlere gelebilmek için çalışmam gerektiğinin farkındayım. A takımda futbol oynamak her gencin hayali gibi benimde hayalimdi. Hayalimi hızla gerçekleştirmeye çalışıyorum

 

Bir sezon aradan sonra yeniden futbola kavuştuk ve yeni sezon da Eylül'de açılacak. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Benim yaşımdaki futbolcu arkadaşlarımın 1 sezon futboldan uzak kalması hiç iyi olmadı. İnşallah tekrar böyle bir durum yaşamayız. Futbola döndüğümüz için çok sevinçli ve mutluyum.

gk-alikerim.jpg

“İlk hedefim A takımda oynamak”

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Şu anda geleceğim için hedefim A takımda tam süre futbol oynamaktır ve kademe kademe daha yukarıya çıkmaktır.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için tutku ve yaşam kaynağıdır. Daha da ötesi hayatımın bir anlamıdır.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Aslında ülke futbolunda alınan bu kararlarla kulüplerden gençlere hem daha fazla ilgi oldu, hem de gençlerin önü açıldı ve oynama şansı arttı. Bu kurallar devam etmeli.

 

“Gelişmek için elimizden geleni yapmalıyız”

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı sürekli çalışma ve çaba sarf etmektir. ‘Ben oldum’ diye bir şey olmaması lazım. Kendimizi sürekli geliştirmek için elimizden ne gelirse yapmalıyız.

gk-alikerim2.jpg

“Ülke futbolu gelişmeli”

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

En büyük sorun bence çoğu kulübün gelirlerinin yeterli olmamasıdır. Bazı kulüpler bunu başarsa da, bunun geçici değil kalıcı olması lazım ki ülke futbolu gelişebilsin. Ülke futbolunun gelişime ihtiyacı var. 

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Ben futbolunu görmesem de bıraktığı isimden futbolundan karakterinden bahsedenlerden dolayı dedem Alikerim…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Beni böyle bir söyleşide düşündüğünüz için çok teşekkür ederim iyi ki futbolun içinde varsınız.

 


 

AKSA Süper Lig ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısından yetişen ve henüz 16 yaşında olan Alikerim Yeşim, kırmızı yeşilli ekibin yeni sezona hazırlıkları kapsamında oynadığı hazırlık maçlarında sonradan da olsa oyuna giriyor. Genç oyuncu, kısa zamanda kendini gösterip A takım kadrosuna alınabilmek, sonra da şans bulmak istiyor.

Bu haber toplam 1798 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.