“Türkiye takımlarına verilen değer, bize de verilmeli”

“Türkiye takımlarına verilen değer, bize de verilmeli”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (73) – DOĞAN ERTÜRK

A+A-

“HERŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Doğan Ertürk; “Türkiye’deki takımları destekledikleri kadar bize de biraz değer, destek gösterirseler her şey çok güzel olacak”

 

“BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR FIRSAT”… Doğan Ertürk; “Yabancı sayısının düşmesi nedeniyle ben ve benim gibi genç arkadaşlarıma şans doğdu. Bu kural bizim için çok iyi bir fırsat”

 

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun genç oyuncularından Doğan Ertürk…  Şu anda 20 yaşında olan Ertürk, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma 14 yaşında Serdarlı deplasmanında çıktım. O dönem Cenk Berkalp hocam bana ikinci yarı şans vermişti. Çok heyecanlıydım. Hep hayalini kurduğum Baf Ülkü Yurdu formasına kavuşmuştum. Buradan tekrar Cenk hocama teşekkür ediyorum. 14 yaşında bana güvenip forma şansı verdiği için.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Zaten askerliğimi yapıyordum, üstüne bir de pandemi dönemi eklenince beni daha geriye itti. Umarım bir an önce bu pandemi dönemi biter ve tekrardan çok sevdiğim futbola geri dönerim.

 

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Kendimi daha çok geliştirip profesyonel anlamda futbol oynamak istiyorum ve adımdan söz ettirmek istiyorum. Ayrıca milli formayla ülkemize başarılar getirmek de hedeflerimden birisi...

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için tek kelimeyle aşk demektir.

152666261-499198241242690-855777236474001708-n.jpg

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu kuralla ben ve benim gibi genç arkadaşlarıma şans doğdu. Bu şansı değerlendirip takımımda kalıcı olmak istiyorum. Ayrıca bu kural bizim için çok iyi bir fırsat.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmak kendine güvenmekten başlar. Bence başarılı olmak, hırs, istek, azim ve yaptığın her hatadan ders çıkarmaktır.

 

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Koyulan ambargolar yüzünden tanınmamamız en büyük sorunumuzdur. Buna en büyük örnek Cebelitarık’tır. Cebelitarık şu anda Avrupa Şampiyonaları’nda boy gösteriyorken biz aynı yerde sayıyoruz.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Beraber oynayamadığım ama bir gün oynamayı çok istediğim İbrahim Çıdamlı abimi idolüm olarak görüyorum. Beraber oynama şansı yakaladıklarımdan ise Felix’i söyleyebilirim. Çok yönlü bir oyuncu. Antrenmanlarda hep onunla çalışıyordum.

 

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bir an önce bu virüsün bitip sahalarda taraftarlarımızla birlikte çok sevdiğim futbola geri dönmek istiyorum. Ayrıca genç futbolculara bu imkânı tanıdığınız için Yenidüzen gazetesine ve sizlere teşekkür ederim. Türkiye’deki takımları destekledikleri kadar bize de biraz değer, destek gösterirseler her şey çok güzel olacak.

 


A takım formasını küçük yaşlarda giydi

Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısından yetişen ve çok küçük yaşlarda A takım seviyesine dek yükselen Doğan Ertürk, hem Baf Ülkü Yurdu ‘nun, hem de ülke futbolunun gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösteriliyor. Zaman zaman genç takımda, zaman zaman da A takımda forma şansı bulan 20 yaşındaki oyuncu, uzun yıllar kırmızılı yeşilli formayı giymek ve orada başarılar yaşamak istiyor.

 

Fotoğraflar için Saldıray Güvener ve Foto Evliya'ya teşekkür ederiz

Bu haber toplam 3912 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler