“Tek problem içimizdeki sorunları halletmek”

“Tek problem içimizdeki sorunları halletmek”

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Küçük Kaymaklı'dan Mehmet Göçben oldu.

A+A-

“KENDİ İÇİMİZDE BİRBİRİMİZİ YİYORUZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mehmet Göçben; “Biz kendi içimizde birbirimizi yemeye devam ettikçe hiçbir şey olamayız. Bence tek problem içimizdeki sorunları halletmek”

 

“HAK EDEN HER GENÇ OYNAMALI”… Mehmet Göçben; “Hak eden genç her zaman oynamalı ama maalesef ülkede fazla torpil olduğu için bu fazla mümkün olmuyor”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı’nın genç oyuncularından Mehmet Göçben…  Şu anda 21 yaşında olan Göçben, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçını tam hatırlamıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam o maç Türk Ocağı maçıydı. Sahaya ilk girdiğim anlarda heyecandan sahada ayaklarımı hissetmiyordum. Sonra takımdaki büyüklerimin motive etmesiyle kendime gelebilmiştim.

mehmet-gocben-foto.jpg

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Kimsenin bu konu hakkında yapacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta tüm dünyada olan bir salgın bende ertelenmesini gayet mantıklı buldum. Çünkü küçük bir ülkeyiz futbol başlasa her şey daha kötü olacaktı bence. Kendimizce çalışmaya çabalıyoruz elimizden geldiğince ama yetmiyor. Mecbur bu hastalık bitene kadar bunlarla yetineceğiz.

 

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Hayatıma burada devam etmeyi düşünmüyorum. Altyapım Mersin İdman Yurdu… Şuan kulüp toparlanma döneminde. Bağlantı kuruyoruz, eğer iyi yerlere gelirse tekrardan oraya gitmeyi düşünüyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Ben kendimi bildim bileli sokaklarda futbol oynamaya başladım. Okulda derslere girmez futbol oynardım. Futbol benim için çok farklı. Herkes gibi futbol benim hayatım demeyeceğim çünkü hayat futbol…

 

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bunun kurallarla olması gerekmiyordu. Hak eden genç her zaman oynamalı ama maalesef ülkede fazla torpil olduğu için bu fazla mümkün olmuyor.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

İnanmak ve çalışmak…

 

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Biz kendi içimizde birbirimizi yemeye devam ettikçe hiçbir şey olamayız. Bence tek problem içimizdeki sorunları halletmek. Gerisi zaten gelir.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Son dönemde ülkemize gelip futbol oynayan Lomana LuaLua…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Röportaj için sizlere teşekkür ediyorum, inşallah her şey bu ülke ve için gençler için iyi olur.

 


 

Düzenli olarak A takımda forma şansı buluyor

Küçük yaştan Küçük Kaymaklı’nın altyapısında oynamaya başlayan ve kendini geliştirerek A takım seviyesine yükselen Mehmet Göçben, ilk A takım formasını uzun zaman önce giydi. Genç oyuncu, düzenli olarak A takımda forma şansı buluyor.

Bu haber toplam 3077 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler