“Futbolumuzu geri kazanacağız”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (71) – DOĞUKAN ÖZDURAK

“FUTBOLUN OLMAMASI GENÇLER İÇİN KÖTÜ OLDU”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Doğukan Özdurak; “Genç futbolcu olarak bizim için gerçekten kötü oldu. Çünkü gelişim sürecindeyiz. Koyduğumuz hedefler var. Biz bu futbol için her şeyi yaparak tekrar ülke futbolumuzu geri kazanıp, yine hayallerimize koşacağız”

 

“ÖNCELİKLİ HEDEFİM KENDİMİ GELİŞTİRMEK”… Doğukan Özdurak; “Gelecekte öncelikli hedefim kendimi geliştirmek ve ilerde yıldız oyuncu haline gelmektir. Diğer hedefim ise bulunduğum takımda daha iyi yerlere gelmektir.”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Bostancı Bağcıl’ın genç oyuncularından Doğukan Özdurak…  Şu anda 20 yaşında olan Özdurak, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takımdaki maçım Çanakkale’ye karşıydı. İlk kez ilk 11’de başlamıştım. O maç Ahmet Zaifoğlu tarafından ilk 11’e alınmıştım ve ilk maçımda gol de atmıştım. Hissettiğim şeyler çok güzel duyguydu. Sanki o hedefime ulaştım gibiydi. Tabii daha yolun başındaydım onu bilirdim ama önüme ilk koyduğum hedefe ulaşmıştım. Gol atmak hedefim de yoktu. Sadece takımla çıkıp onlara yardım etmekti amacım… Golümü de attığım için büyük mutluluk yaşamıştım.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Genç futbolcu olarak bizim için gerçekten kötü oldu. Çünkü gelişim sürecindeyiz. Koyduğumuz hedefler var. Futbol gençleri kötü yoldan alıp bir sorumluluk haline getiriyordu. Bu sezon futbol olsa daha iyi gelişip, daha iyi futbol sergileyecektik. Şimdi ise 1 sezon futbol oynamadan evlerde oturarak veya halı saha oynayarak o başarıya ulaşmak biraz zor olacak.

 

“Öncelikli hedefim kendimi geliştirmek”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekte öncelikli hedefim kendimi geliştirmek ve ilerde yıldız oyuncu haline gelmektir. Diğer hedefim ise bulunduğum takımda daha iyi yerlere gelmektir.

 

“Futbol benim için hayattır”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için olmazsa olmazdır. Sorumluluğu öncelikle orda öğrendim. Futbol tüm gençler için hayattır bence… Benim için de öyle.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu kural, biz gençlere büyük fırsattır ve olması gereken bir kuraldı. Bu kural iyi ki de oldu. Çoğu genç kendini göstermeye başladı. İnşallah bu kurallar hiç değişmez yeni gelecek gençlerimizde bu fırsatı değerlendirip yol alır.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çalışmak, çalışmak, çalışmak ve asla pes etmemek…

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolu bence çok sorunlu… Ambargolar yüzünden yurt dışına gidemiyoruz. İkinci olarak, futbola daha çok önem gösterilmeli. Futbol hak ettiği yerlere gelse, çok daha güzel şeyler konuşulurdu.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

İdol olarak Jeffrey ve Ünal Kaya’yı gösterebilirim… Onlar bana göre gerçekten ülke futbolunun gelmiş geçmiş en iyileri arasındadırlar.

 

“Futbolumuzu geri kazanıp, yeni hayallerimize koşacağız”

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu sezon abilerimizin ve kardeşlerimizin ümitleri kırıldı. Ama eminim ki biz bu futbol için her şeyi yaparak tekrar ülke futbolumuzu geri kazanıp, yine hayallerimize koşacağız. Sorumluluklarımızı da geri alacağız. Bu röportajı benimle gerçekleştirdiğiniz için de size çok teşekkür ediyorum.


Bağcıl’ın gelecek vadeden oyuncularından biri

K-Pet Birinci Lig ekibi Bostancı Bağcıl’ın altyapısından yetişen 20 yaşındaki genç oyuncu, kısa süre önce A takım seviyesine yükseldi. Bağcıl’ın gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösterilen Özdurak, A takım formasını sürekli olarak giymeyi hedeflediğini ifade ediyor.

İlgili Haberler

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ Haberleri

“Gençlerin üstüne düşülse ülke futbolu güzelleşecek”
“Yerimizde sayıyoruz, kendimizi geliştirmiyoruz”
“Gençler kötü futbolcu olmadıklarını gösterdi”
“Hiç mi futbolcular lehine bir karar verilmez?”
“Tecrübe kazandığım bir sezon oldu”