“Hedefim, en iyiler arasına girmektir”

“Hedefim, en iyiler arasına girmektir”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (84) – Ali BAYIR

A+A-

“BÜYÜK İSİM EDİNMEK İSTİYORUM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ali Bayır; “Gelecek için hedeflerim Kıbrıs’ta bir futbolcu olarak büyük bir isim edinmek en iyi oyuncular arasına girmektir. Bunu başarmak için sık sık çalışmalarımı devam ettiriyorum”

 

“OYNAYACAĞIM GÜNÜ İPLE ÇEKİYORUM”… Ali Bayır; “A takım kariyerimin başlarında olmam nedeniyle ve yeni transfer olduğum takım Yenicami’de bir türlü başlayamamak beni gerçekten üzdü. Bir an önce futbol sezonunun başlamasını ve tekrardan özlediğimiz duygulara geri dönmeyi iple çekiyorum”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Yenicami’ye yeni transfer olan genç oyuncu Ali Bayır…  Şu anda 19 yaşında olan Bayır, futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası’nda Cihangir ile oynadığımız maçtı. Maçın son anlarında girmiştim. İlk A takım maçım olmasına rağmen aynı zamanda kupa maçıydı ve bu yüzden biraz fazla heyecanlıydım. Ama heyecanımı korumaya çalışıp takıma en iyi şekilde katkı sağlamaya çalıştım ve iyi bir maç geçirdiğimi düşünüyorum maçı penaltılarda kazanmıştık.

ali-bayir.jpg

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok.  Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

A takım kariyerimin başlarında olmam nedeniyle ve yeni transfer olduğum takım Yenicami’de bir türlü başlayamamak beni gerçekten üzdü. Bir an önce futbol sezonunun başlamasını ve tekrardan özlediğimiz duygulara geri dönmeyi iple çekiyorum.

 

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim Kıbrıs’ta bir futbolcu olarak büyük bir isim edinmek en iyi oyuncular arasına girmektir. Bunu başarmak için sık sık çalışmalarımı devam ettiriyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için sadece futbol oynamak değil, birçok şey ifade ediyor. Ailemde futbol oynayan olduğu için kendimi bildiğimden beri futbolun içinde büyüdüm ve bu yüzden hayatımı futbola adadım.

dumlupinar-001.jpg

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Tabii ki bu kurallar bizim için çok iyi oldu. Kendini göstermek isteyen benim gibi diğer futbolcu arkadaşlarım da bu kuralların değişmesinden dolayı daha fazla önem ve daha fazla forma şansı giyerek kendilerini daha iyi kanıtlayıp gösterebilir.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı yaptığımız işe dört kolla sarılmak, sabretmek ve zorluklara karşı hep dik durarak pes etmeden çalışıp üstüne gitmek.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Şuan birinci sebep bizim ülkemizde de olduğu gibi diğer ülkelerde de COVID-19 salgını varken futbolun önlemler alınarak oynanabilmesi. Ama bizim ülkemizde futboldan uzun süre ayrı kalınması ve bunun devam ediyor olması... Benim için en önemlisi alttan yetişen gençlerin alt yapı sorunu çekmesi yani A takım seviyesinden çok alt düzeyde çalışıldığından dolayı A takıma çıkılınca bocalama uyum sağlamakta sıkıntı çekilmesi.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Beni bu yola başlatan kişi idolüm amcam olan Ali Bayır’dır. Bende umarım bir gün onun gibi bir kariyere sahip olurum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelik bu içinde bulunduğumuz salgın döneminden bir an önce kurtulmak yaşantımızın eski haline yeniden gelmesini ve çok özlediğimiz yeşil sahalara futbol ortamına tekrardan en yakın zamanda girmek en büyük temennimdir. Sizlere de bu röportaj için teşekkür ediyorum.

 


yak-ali-bayir.jpg

Süper Lig’in yeni ekibi Yonpaş Dumlupınar’ın altyapısından yetişen genç oyuncu, yaz aylarında Mehmet Altın’ın Yenicami’den Dumlupınar’a transfer olmasıyla birlikte, genç oyuncu takasta kullanılmıştı. Yeni sezonda Yenicami’de mücadele edecek olan 19 yaşındaki futbolcu futbola başlamayı iple çekiyor.

Bu haber toplam 1317 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.