"YDÜ'nün bu davranışını anlamakta güçlük çekiyoruz"

"YDÜ'nün bu davranışını anlamakta güçlük çekiyoruz"

Gönyeli Spor Kulübü, geçtiğimiz akşam YDÜ Ra 25 Spor Salonu’nda oynanan Vakıflar Bank Büyük Erkekler Basketbol Ligi final maçı öncesi yaşananlarla ilgili  basın açıklaması yaptı.

A+A-

Gönyeli Spor Kulübü, geçtiğimiz akşam YDÜ Ra 25 Spor Salonu’nda oynanan Vakıflar Bank Büyük Erkekler Basketbol Ligi final maçı öncesi yaşananlarla ilgili  basın açıklaması yaptı. Açıklamada, heyecan ve mücadele yönü yüksek olan böylesi bir karşılaşmayı izlemek için Gönyeli Spor Kulübü Kadın Basketbol takımının salona geldiğini ancak, oyuncuların yaklaşık 45 dakika kapıda beklediğini ve sonrasında salonun arka kapısından içeri giridikleri ifade edildi.  Yapılan açıklamada YDÜ’nün bu davranışını anlamakta güçlük çektiklerini ve bu olayların, spor etiği ile fair play ruhuna uymadığı ifade edildi.

Gönyeli Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Arabacıoğlu imzalı açıklamanın tam metni şu şekilde;

“KKTC Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği Büyük Erkekler Ligi Play-off 5’inci ve son maçı 3 Mayıs Çarşamba akşamı YDÜ RA25 Spor Salonu’nda saat 20.00’de gerçekleşmiştir. Maç öncesinde Gönyeli Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ne yazıktır ki tatsız bir olay yaşamıştır. Bu olayı kamuoyuyla paylaşmak ihtiyacı duyuyoruz.

Heyecan ve mücadele yönü güçlü olan bu son maçı Gönyeli Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı YDÜ-Koopspor Büyük Erkekler Ligi Play-off 5’inci ve son maçını canlı izlemek için önceden satın alınan maç biletleri ile maçın oynanacağı RA25 Spor Salonu’na gitmiştir. Sporcularımızı, kapıda YDÜ Baketbol Şube Koordinatörü Sn. Bilgin Güldoğuş tarafından karşılmış ve takımımıza salona giremeyecekleri bildirilmiştir. Yaklaşık 35-40 dakika salona alınmayan ve ısrarla YDÜ Spor Daire Başkanı Sn. Hakan Atamtürk’ün talimatı için içeriye alınamayacakları belirtilmiştir. Sporcularımız uzun bir bekleyişten sonra salonun arka kapısından içeri alınmıştır.

Kendi özelimizde basketbolda, genelde ülke sporuna hizmeti amaçladığımız hepimizin gerçeğidir. Bizler, YDÜ kadar büyük bütçelere sahip değiliz. Gönyeli Spor Kulübü olarak sportif ruh, spor ahlakı ve disiplin içerisinde hizmet etmeyi her zaman görev bildik.

Yaşadığımız bu talihsiz olayda, büyük hedefler, büyük işler başarmış olan YDÜ camiasının bu davranışı sergilemediklerindeki amacı anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Sayın İrfan Suat Günsel ve Murat Tüzünkan’ın yaşanan olaylardan acaba ne kadar haberleri var?

Spor etiği ve fair play ruhuna uymayan bu davranış karşısında derin üzüntü içinde olduğumuzu bildirir, saygılar sunarız.”

Bu haber toplam 2241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler