“Umarım bizden sonraki çocuklar için çözüm bulunur”

“Umarım bizden sonraki çocuklar için çözüm bulunur”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (2) – AYKUT ESMERASLAN

A+A-

Aykut Esmeraslan: “Kıbrıs Kupası şampiyonluğunu unutamam. Umarım bir gün kaptan olarak kupayı kaldırma duygusunu yaşarım”

 

“Futbolcuların hepsinin kulübe bağlı olması, ayrılmak istemesi ancak ayrılamaması… Kulüpler futbolcuları bir mal gibi kullanıyor”

 

“Hep bir uğraş var ama ülke futbolu tanınmıyor. Umarım bizden sonra gelen çocuklar için bir çözüm bulunur”


Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Lefke Türk Spor Kulübü’nde uzun yıllardır kaptanlık yapan Aykut Esmeraslan.

Lige istediği başlangıcı yapamayan ve henüz galibiyetle tanışamayan Lefke’de kaptan Aykut, takımın hedeflerinden unutamadığı anısına, futbolcuların sıkıntılarından ülke futbolunun sorunlarına kadar sorularımıza yanıt verdi.

 

Esmeraslan: “Rahat bir yerde ligi tamamlamak istiyoruz”

Lefke Türk Spor Kulübü’nde uzun yıllardır forma giyen Aykut Esmeranslan, son dört yıldır takım kaptanı olarak görev yaptığını belirtti. Aykut, bu sezon Süper Lig’de takım olarak hedeflerinin üst sıralara oynamak ve düşme tehlikesi yaşamadan rahat bir yerde ligi tamamlamak olduğunu ifade etti.

img_5370.jpg

 

“Tedavim devam ediyor”

Ligin ilk haftasında Hamitköy ile deplasmanda oynadıkları müsabakada 90 dakika görev yaptığını, ardından ikinci hafta öncesi oynanan Doğan Türk Birliği müsabakası öncesindeki son antrenmanda sakatlandığını belirten Aykut Esmeraslan, “İkinci hafta Doğan Türk Birliği maçında sakatlığım sebebi ile oynayamadım. Tedavim devam ediyor. Umarım önümüzdeki hafta oynarım” açıklamasını yaptı.

 

“Kıbrıs Kupası şampiyonluğunu unutamam”

Hiç kuşkusuz Lefke Türk Spor Kulübü tarihinde 2014 yılında kazanılan Kıbrıs Kupası’nın yeri ayrıdır. Aykut Esmeraslan da unutamadığı anı olarak Kıbrıs Kupası şampiyonluğunun altını çiziyor. “18 yaşındayken Lefke ile yaşadığımız Kıbrıs Kupası şampiyonluğunu unutamam” diyen kaptan Aykut, “Umarım bir gün kaptan olarak kupayı kaldırma duygusunu yaşarım” dedi.

img_0050.jpg

 

“Futbolcuya verilen değer sıfır”

Ülke futbolcularının yaşadığı sorunlar ile ilgili konuşan Aykut Esmeraslan, kulüplerin oyuncuları bir mal gibi kullandığını, buna federasyonun da hiçbir şey yapmadığını belirtti. “Maddi olumsuzluklar belli. Kulüplerin çok parası olup, diğer kulüplerin maddi olanaksızlıklar yaşaması ve futbolcuların hepsinin kulübe bağlı olması, ayrılmak istemesi ancak ayrılamaması… Kulüpler futbolcuları bir mal gibi kullanıyor. Federasyon da buna hiçbir şey yapmıyor. Futbolcuya verilen değer sıfır. Çok yetenekli futbolcu var ama değeri yok…” ifadelerini kullandı.

img_2384.jpg

“Umarım bizden sonraki çocuklar için çözüm bulunur”

Aykut Esmeraslan, ülke futbolunun yaşadığı en büyük olumsuzluğun ambargolar olduğunu belirtiyor. “Bu ambargoların kalkacağını düşünen biri değilim. Dediğim gibi, yetenekli futbolcular. Başka yollar denememiz lazım. Çünkü bir türlü ülke futbolu tanınamıyor” diyen Esmeraslan, “Hep bir uğraş var ama sonuç yok. İlk günkü gibi elde bir şey yok. Ben bizim için zamanın geçtiğine inanıyorum ama umarım bizden sonra gelen çocuklar için bir çözüm bulunur” açıklamasını yaptı.

 

Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.