“Saygın bir MOK’a ihtiyaç vardır”

“Saygın bir MOK’a ihtiyaç vardır”

Spor Federasyonları, Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) ile ilgili yapmış olduğu toplantıda aldığı kararları açıkladı.

A+A-

Geçtiğimiz hafta Spor Dairesi’nin KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin (MOK) yasal yapısını yitirdiği yönünde yaptığı açıklamalara karşılık Dursun Koç imzası ile yapılan açıklamada söz konusu durumun gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti. Hafta başında bir araya gelen 31 Spor Federasyonu bir dizi karar üreterek yürürlüğe koyma kararı alırken, yapılan açıklamada “içte ve dışta saygın bir şekilde ve en üst mertebede temsil edecek gerçek bir Milli Olimpiyat Komitesine ivedi bir şekilde ihtiyacı vardır” denildi.

 

Polemiğe girmeme, konuyu ilgili kesimlere aktarma kararı

Mevcut MOK’un ülke sporunu temsil edemeyeceğinin aşikar olduğu belirtilen açıklamada, Spor Dairesi’nin konuya ilişkin gösterdiği hassasiyetin takdirle karşılandığı ifade edildi. Tüm federasyonları kucaklayan, ülke sporunu dünya ile entegre çabalarına öncülük eden, içte ve dışta saygın bir MOK’a ihtiyaç olduğu vurgulanan açıklamada, spor federasyonlarının MOK ile ilgili polemiğe girmeme ve konuyu ilgili kesimlere aktarma kararı aldığı belirtildi.

 

Spor Dairesi’ne destek

Federasyonlar seçilen Spor Federasyonları Çalışma Komitesi aracılığı ile Spor Dairesi’nin sürdürmekte olduğu çalışmalara destek vererek gerçek bir MOK’un sahip olması gereken belirlenen parametrelerin paylaşılması yönünde karar üretti. 31 Spor Federasyonu’nun oybirliği ile yaptığı açıklama şu şekilde:

“Spor federasyonlarının Milli Olimpiyat Komitesi konusunu görüşmek üzere 6 Mart Pazartesi günü saat 17:00’de Futbol Federasyonu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdiği toplantıda alınan ve 31 spor federasyonunun oybirliği ile belirlediği ortak görüşler ve aldıkları kararlar aşağıdaki gibidir.

Yıllardır IOC kriterleri ve yasaya aykırı tüzüğünü ısrarla değiştirmeyen, Spor Federasyonlarını demokratik yapısından korkarak dışlayan, üyesi bulunduğumuz dönemde dahi federasyonlara çağrı yapmadan Mali Genel Kurul yaparak kendi kendilerini aklamaya çalışacak kadar ileri giden 3-5 kişinin esiri olan bir derneğin sırf adının içerisinde MOK ifadesi var diye sporumuzu temsil edemeyeceği aşikârdır. Bu gerçeklerden hareket eden Spor Dairesi Müdürlüğü’nün konuya gösterdiği hassasiyeti takdirle karşıladığımız belirtmek isteriz.

Ayni şekilde aşikardır ki; ülke sporumuz, tüm spor federasyonlarımızı kucaklayan, özerk yapısıyla IOC ilkelerini ülke genelinde yaygınlaştıran, sporumuzu dünya ile entegre etme çabalarına öncülük edecek, sporumuzu içte ve dışta saygın bir şekilde ve en üst mertebede temsil edecek gerçek bir Milli Olimpiyat Komitesine ivedi bir şekilde ihtiyacı vardır. Her biri kendi branşında ülke sporunu yöneten ve temsil eden biz spor federasyonları olarak bu amaç doğrultusundaki kararlılığımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak isteriz. 

 

Alınan Kararlar

  1. Biz spor federasyonlarının söz konusu dernek ile hiçbir bağı ve ilgisi olmadığından hareketle söz konusu derneğin ülke sporuyla veya olimpik amaçlarla hiçbir bağı ve ilgisi yoktur. Bu gerçeğin kamuoyu ile paylaşılmasına ve söz konusu dernek ile polemiğe girilmeyeceğinin belirtilmesine,
  2. Seçilen Spor Federasyonları Temsil Komitesi aracılığı ile ilgili tüm kesim ve yetkililere ziyaretlerde bulunarak konunun önemi ve ivediliğinin aktarılmasına,
  3. Seçilen Spor Federasyonları Çalışma Komitesi aracılığı ile Spor Dairesi’nin sürdürmekte olduğu çalışmalara destek olunmasına ve gerçek bir MOK’nin sahip olması gereken belirlenen parametrelerin paylaşılmasına,
  4. Ortak görüş ve kararların bir Basın Bildirisi ile duyurulmasına karar verilmiştir.”

 

 

Bu haber toplam 1724 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.