CTP Spor Komitesi, Futbol Kulüpler Birliği’ni ziyaret etti

CTP Spor Komitesi, Futbol Kulüpler Birliği’ni ziyaret etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Spor Komitesi, Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karavezirler ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda (KTFF) yer alan ziyarette özelde kulüplerin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar genelde ülke sporunun sorunları değerlendirilirken, paydaşlarla birlikte hareket ederek bu sorunların çözümüne yönelik nasıl çalışmalar yapılabileceği görüşüldü.

 

Özuslu komite çalışmaları ve temaslar hakkında bilgi verdi

CTP Spor Komitesi adına konuşan Milletvekili Sami Özuslu, komitenin çalışmaları ve yaptığı temaslar hakkında bilgi verdi. Komitenin amacına değinen Özuslu, “Partimizin sporla ilgili politikasını güncellemek, günümüz koşullarına uymayanları revize etmek için çalışıyoruz. Ana hedefimiz bunları yaparken paydaşlardan duyup öğrenmek, sıkıntıları not edip çözümleri parti politikası çerçevesinde uygulamaktır” ifadelerini kullandı.

 

Özuslu: Paydaşları dinleme ve ortak hareket etme amacındayız

Özuslu spor politikasını güncellerken daha çok paydaşları dinleme ve ortak hareket etme hedefinde olduklarına vurgu yaptı. “Elbette düşüncelerimiz var ama farklı perspektifleri duymak istiyoruz” diyen Özuslu, “Spor maalesef ülkemizde siyasete bağımlı haldedir. Kulüpler, takımlar, sporcularımız sürecin neresinde? Birçok konu başlığı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kulüplerin ekonomik sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Gelirleri artırma, kulüplerin nasıl güçleneceği gibi konula üzerinde çalışıyoruz” dedi. Özuslu, kulüplerin sürdürülebilir bir yapıya kavuşabilmesi adına komite ile birliğin ortak çalışma yapabileceğini de işaret etti.

 

Karavezirler: Spor Bakanlığı acil ve ivedi şekilde hayat bulmalı

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karavezirler konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlarken, görev süresinde ilk kez bir partinin kendilerini ziyaret ettiğini, bunun memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Sorunların çözümü noktasında birlikte hareket edilebileceğini, özellikle Spor Bakanlığı’nın acil ve ivedi bir şekilde yeniden hayat bulması gerektiğini vurguladı. Karavezirler, “Her zaman seçim manifestolarında Spor Bakanlığı konusu sözde var. Bu konuda esas ambargoyu biz kendimize uyguluyoruz. Spor Bakanlığı yeniden hayata geçirilerek altı güçlü bir şekilde doldurulmalıdır ki paydaşlara eşit mesafede dağılım olsun” ifadelerini kullandı.

 

“Her geçen gün şartlar ağırlaşıyor”

Futbola devlet katkısının Niyazi Okutan döneminde başladığını belirten Karavezirler, bu katkının dağılımı hakkında bilgi verdi. Karavezirler, “Ancak gelinen noktada katkı miktarı komik kaldı. Çünkü her geçen gün şartlar ağırlaşıyor” dedi.

Karavezirler ayrıca kulüplerin yaşadığı sıkıntıların yanı sıra birlik olarak yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantıda genel anlamda sponsorluk, kulüplerin gelirlerini düzeltme, sürdürülebilir bir yapıya taşıma, yerel yönetimlerin sporda daha fazla etkin rol oynaması ve Spor Bakanlığı konusu irdelenirken, ilerleyen günlerde komite ile birlik arasında ortak çalışma yapılması konusu ele alındı.

 

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.