Şampiyon Yenicami

Şampiyon Yenicami

K-Pet Süper Lig'de Yenicami 2016 - 2017 sezonu şampiyonu oldu.

A+A-

STAT: Canbulat Stadı

HAKEMLER: Mehmet Malek**, Zekai Töre**, Ahmet Özkurtuluş**

MAĞUSA TG: Türkan Delideniz*, Sami Ergazi*, Okan Göktürk* (Dk.55 Hasan Mani*), Lewis Abraham Mike*, George Louka*, Hakan Uluçağ* (Dk.60 Enver Aydınsoy*), Uvanç Recaioğlu*, Mehmet Gürlü* (Dk.69 Ali İmam*), Kaan Güder*, Mehmet Çil*, İbrahim Kabore*

YENİCAMİ: Yusuf Yontar***, Hüseyin Sadıklar*** (Dk.72 Emin Atabek***), Mehmet Göktaş***, Erbay Bertiz***, Çağdaş Arslan***, Mehmet Altın*** (Dk.71 İbrahim Çıdamlı***), Ünal Kaya***, Adil Uçar***, Tansel Ekingen*** (Dk.77 Rifat***), Ömer Gül***, John Ebuka Okoye***

GOLLER: Dk.15 Ünal,Dk.23 Erbay,Dk.63 ve 88 John( Yenicami)

Yılmaz Ormancı – Hüseyin Özbilen

K-Pet Süper Lig’in 24’üncü haftasında lig lideri Yenicami, Mağusa Türk Gücü’ne konuk oldu. Canbulat Stadı’nda oynanan mücadeleyi Yenicami 4-0’lık farklı bir skorla kazanarak 2016 – 2017 sezonunda şampiyonluğunu ilan etti. Yenicami’nin golcü oyuncusu John attığı 2 golle takımını sırtlayan isim oldu. Diğer gollerde Ünal ve Erbay’dan geldi. Ligin 4’üncü haftasından bu yana liderliğini sürdüren Yenicami, bu sonuçla 6 maç kala en yakın rakibine 19 puan fark yaparak mutlu sona ulaştı.

 

Önemli anlar

Dk.15: Hüseyin Sadıklar’ın köşe atışından ortaladığı topa iyi yükselen Ünal, kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 0-1

Dk.23: Yapılan ortada 6 pas üzerinde boşta bulunan Erbay’ın kafa vuruşunda farkı ikiye çıkardı: 0-2

Dk.43: Çalımlarla ceza sahası içerisine giren MTG futbolcusu Sami, Mehmet Altın’ın müdahalesi ile yerde kalınca hakem Mehmet Malek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Kabore kaleci Yusuf’u geçemedi ve takımını mutlak golden etti.

Dk.60: Hüseyin Sadıklar kaleci Türkkan ile karşı karşıya kaldı. Aşırma vuruşunda MTG defansı topu çizgiden çıkardı.

Dk.63: Adil’in pasında savunma arkasına iyi hareketlenen John, kaleci Türkkan’ın yanında topu filelerle buluşturdu: 0-3

Dk.88: Bu kez Emin’in ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan John yaptığı vuruş ile maçın skorunu belirledi: 0-4

------------------

Bir sezon sonra

Yenicami sezonun tamamlanmasına 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek bir sezon sonra unvanını geri almış oldu. Siyah beyazlılar 2014-2015 sezonunda şampiyon olma başarısı göstermişti. Bu şampiyonlukla Yenicami, son dört sezon içerisinde üçüncü Süper Lig şampiyonluğuna da uzandı. Yenicami, şampiyonluk kupasını ligin 25’inci haftasında Cumartesi günü oynayacağı Küçük Kaymaklı karşılaşmasında alacak.

 

İkinci yıldız

Yenicami’nin şampiyonluğu aynı zamanda başka bir anlam daha taşıyor. Siyah beyazlılar tarihinde toplamda 8’inci şampiyonluğunu elde etti. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı’nda belirtildiği gibi her dört şampiyonluğa 1 yıldız veriliyor. Geçtiğimiz yıl Mağusa Türk Gücü 8’inci şampiyonluğuna uzanarak 2’nci yıldızını formasına takmıştı. Bu sezon da Yenicami 8’inci şampiyonluğunu elde ederek ikinci yıldızı takmaya hak kazandı. Yenicami ayrıca 16 takımla ilk kez oynanan Süper Lig’de şampiyon olan ilk takım da oldu.

 

Devecioğlu ara vermedi

Yenicami’nin genç teknik patronu Sedat Devecioğlu da önemli bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz sezon Birinci Lig’de Dumlupınar ile şampiyonluk sevinci yaşayan Devecioğlu, bu sezon da Yenicami ile Süper Lig şampiyonluğu yaşayarak her iki ligde de şampiyon olma başarısı gösterdi.

Son 4 sezonda üçüncü şampiyonluk

Yenicami'ye galibiyeti getiren golleri Ünal Kaya, Erbay Bertiz ve John Ebuka Okeye (2) kaydetti. Son olarak 2014 - 2015 sezonunda şampiyon olan Siyah beyazlılar, bir sezon aradan sonra şampiyon oldu. Bu ayrıca Yenicami'nin son dört sezonda üçüncü Süper Lig şampiyonluğu oldu.

Fotoğraf: Kanı ALDAĞ

 

Bu haber toplam 2922 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.