Ortak nokta ‘DOĞRU KARAR’

Ortak nokta ‘DOĞRU KARAR’

Covid-19 vakalarının artması ile 1 Ekim’e kadar futbol organizasyonlarının durması kararını Süper Lig teknik adamları YENİDÜZEN’e değerlendirmeye devam ediyor.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararına uyarak tüm futbol organizasyonlarını 1 Ekim 2020 tarihine kadar durdurdu. Alınan bu kararı Süper Lig’de görev yapan bazı teknik adamlar YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Alınan bu kararı doğru bulan teknik adamlar, kapalı spor salonlarının ve halı sahaların açık olmasını eleştirdi.

 

Canbulat: “Alınan karar doğru bir karardır”

Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın teknik patronu Şenol Canbulat; “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun aldığı karar doğru bir karardır. Bilindiği üzere Sağlık Üst Kurulu’nun kararları Bakanlar Kurulu’ndan üstündür ve onların aldığı kararlar nihai bir karardır. Umarım, vaka sayısında azalmaya gider ve 1 Ekim’den sonra yeniden futbola dönebiliriz. Gerekli sağlık koşulları oluşursa sürecin uzamasına gerek yok” dedi.

 

Davutoğlu: “Karar doğru, umarım 1 Ekim’den sonra sahalara döneriz”

Binatlı teknik direktörü Gökmen Davutoğlu; “Ülkemizde son günlerde yaşanan vaka artışından sonra bu karar bence doğru bir karardır. Bu kararın çıkması son derece doğal. Doğal olmayan şey, kapalı spor salonları ve halı sahaların açık olması… Eğer amaç, bulaşı önlemekse bu söylediğim söz konusu yerler de kapanmalıydı. Keşke şu anda alınan önlemler ilk zamanlarda alınsa ve bu bulaş bu kadar yayılmasa. Zararın neresinden dönülürse kardır. Umarım, 1 Ekim’den sonra yeniden koşullar sağlanır ve sahalara döneriz” şeklinde görüş bildirdi.

 

Aktunç: “Alınan kararın destekçisiyim”

Süper Lig’in yeni ekibi Mesarya’nın teknik sorumlusu Nazım Aktunç; “Şu anda iç bulaş ve yerel vakalar var. Ben bu noktada alınan kararı destekliyorum. 1 Ekim’den sonra durum yeniden değerlendirilecektir. Şu an için doğru bir karar. Temennimiz, bir an önce sağlık ortamının oluşması ve yeniden sahalara dönmemiz” dedi.

 

Göksun: “Durdurma kararı doğru ama eksik noktalar var”

Süper Lig’in Lefkoşa ekiplerinden Küçük Kaymaklı’nın teknik direktörü Niyazi Göksun; “Şu anda ülkede sağlık açısından büyük bir kaos söz konusudur. Her şeyden önemli insan sağlığıdır ve alınan karar son derece doğrudur ama bu karar biraz eksik kaldı. Bildiğiniz gibi BTM 2. Ligi oynanıyor, halı sahalar ve kapalı spor salonlarında da aktiviteler devam ediyor. Bu noktalara da bir düzenleme getirilse çok daha iyi olacaktı” ifadelerini kullandı.

 

Önet: “Alınan karar saha içerisini değil, kapalı salonları da kapsamalıydı”

Gönyeli’nin teknik sorumlusu Serkan Önet ise yaptığı değerlendirmede; “Ülke olarak şu anda sağlık konusunda ciddi sıkıntılarımız var.  Mevcut durum içerisinde bu kararın alınması bence son derece doğrudur.  Ancak bu karar biraz daha farklı olabilirdi. Bu karar, sadece futbol sahasını değil, salonları da kapsasa çok daha yerinde bir karar olacaktı. Sonuç olarak, toplum sağlığı düşünülerek doğru bir karar alındı. Umarım, 1 Ekim itibariyle yeniden futbola dönebilmemizdir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler