Teknik adamlardan farklı görüşler

Teknik adamlardan farklı görüşler

Covid-19 vakalarının artması ile 1 Ekim’e kadar futbol organizasyonlarının durması kararını Süper Lig teknik adamları değerlendirdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararına uyarak tüm futbol organizasyonlarını 1 Ekim 2020 tarihine kadar durdurdu. Alınan bu kararı Süper Lig’de görev yapan bazı teknik adamlar YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Bir kısım teknik adam kararı doğru bulurken, bir kısım teknik adam ise açık alandaki antrenmanların kapatılıp, spor salonlarının açık kalmasını ‘tezat’ olarak değerlendirdi. Bazı teknik adamlar ise kararın erken alındığı görüşünü vurguladı.

 

Perçinci: “Geçici süre olması temennisindeyim”

Girne Halk Evi teknik sorumlusu Emre Perçinci, KTFF’nin aldığı kararı doğru bulduğunu belirtti. “Yaşanan süreç içerisinde alınmış doğru bir karar” diyen Perçinci, “Geçici süre olması temennisindeyim. Umarım bu vakalar düşmeye başlar. Futbol oynanmayacak bir sezon düşünmek istemiyor” açıklamasını yaptı.

 

Oraloğlu: “Bekleyip, gidişatı görmemiz lazım”

Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu, alınan kararın şu an için doğru olduğunu belirtti. “Tabi ki sağlık her şeyden önemli” diyen Oraloğlu, şunları kaydetti; “Bekleyip, gidişatı görmemiz lazım. Kararın doğruluğunu ilerleyen süreci takip ettikten sonra daha net göreceğiz.”

 

Sermaye: “Keşke BTM bitene kadar devam edilseydi”

Göçmenköy Teknik Direktörü Hakan Sermaye konu ile ilgili şu görüşleri belirtti; “Biz KTFF’nin aldığı kararları yerine getirmekle yükümlüyüz. Konuya teknik adam olarak baktığım zaman alınan kararı eleştirmiyorum ama şöyle yorumluyorum. 1 Ekim’de tekrar başlarsak, kaybettiğimiz zamanı bana geri verseler bile o süre yetmeyecek. 14-19 Eylül kamp yapacaktık, şimdi yapamayacağız. BTM’ye tamamlanması için 10 gün verildi. O süre içerisinde bize de kontrollü antrenman izni verilebilirdi. O sürenin sonunda dururduk veya belki de antrenmanlar devam etsin kararı çıkacaktı, futbol durmamış olacaktı. Herkes tabi kendi işini yapsın, ona odaklansın. Sağlık Kurulu böyle bir karar vermişse bir bildiği vardır. Keşke BTM bitene kadar devam edilseydi.”

 

Oshan: “Doğru bir karar”

Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan, alınan kararın doğru bir karar olduğunu belirtti. Oshan, “Önlem alınması gerekirdi ve alındı. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum” derken, takım olarak salon ve bireysel antrenmanlara devam edeceklerini, devam edilecek noktada da takıma testlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Dedekorkut: “Kararı doğru bulmuyorum”

Türk Ocağı Teknik Direktörü Ahmet Dedekorkut, alınan kararı yanlış bulduğunu, futbol sahasında futbolcunun risk altında olmadığını düşündüğünü belirtti. Dedekorkut, “Yanlış karar olarak değerlendiriyorum. Ben futbol sahasında futbolcunun risk altında olduğunu düşünmüyor” derken, “Antrenman yaptırmazsak futbolcular haliye salona gidecekler. Orada daha büyük bir risk var” dedi. Dedekorkut, “Futbol sahalarının güvenli olduğunu düşünüyorum. Tabi bulaş olabilir ama bu risk artık her yerde var. Ayrıca bu yılı pas geçersek, futbolumuzun altına dinamit koymuş oluruz” şeklinde görüş belirtti.

 

Sakallı: “Bulaşın arttığı durumda devam edilmesi doğru olmazdı”

Hamitköy teknik sorumlusu Ahmet Sakallı, KTFF’nin aldığı kararı doğru bulduklarını belirtti. “Her şeyden önce sağlık önemli” diyen Sakallı, “Oyuncularımızı riske edemezdik. Şu anda ara verdik ve bireysel çalışmalar sürüyor. 1 Ekim’den sonra KTFF’nin yapacağı açıklamaya göre yol haritası çizip devam edeceğiz. Bulaşın bu kadar arttığı durumda devam edilmesi doğru olmazdı. Beklemekten başka çaremiz yok. Dünyada futbol devam ediyor. Umarım bizde de yetkililer bir çözüm bulup devam eder. Futbolun bir yıl durması ülke gençliği adına büyük kayıp olur” açıklamasını yaptı.

 

Devecioğlu: “Hükümetin antrenmanları durdurup, salonları açması ciddi bir tezat”

Yonpaş Dumlupınar Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, KTFF’nin toplum sağlığı açısından aldığı kararın önemli bir duyarlılık olduğunu ancak hükümetin antrenmanları durdurup fitness salonlarını açmasının ciddi bir tezat olduğunu belirtti. Devecioğlu konu ile ilgili görüşlerini şu şekilde aktardı: “Ülkede 1 Ekime kadar antrenmanların durdurulması toplum sağlığı açısından önemli bir duyarlılıktır. Bu bağlamda KTFF ve Başkan Hasan Sertoğlu’nu tebrik ederim. Ama hükümet anlamında futbol antrenmanlarının durduğu bir yerde fitness salonlarının açık kalması bana göre ciddi bir tezat oluşturur. Sahada izni verilmedi ama takım olarak salonlarda çalışıyor olmak bir tezattır. Futbola bir yıl ara verebilme düşüncesi, hem önce fiziksel, sonra psikolojik, sonra da sosyal olarak geriye atacak. Bu işten geçinen oyuncular özellikle çok ciddi bir buhran yaşayabilir. Sosyal olarak da toplum futbolun olmadığı yerde olumsuz etkilenecek.”

 

Bayraktar: “Sosyal hakkı olmayan futbolcular için büyük bir zarar”

Yenicami Teknik Sorumlusu Özgü Bayraktar, futbolu çok sevdiklerini, en kısa zamanda sahalara döneceklerine inançlarının tam olduğunu belirtti. Bayraktar, sosyal hakkı olmayan futbolcuların da futbolun durması ile birlikte büyük bir zarara uğradığını ifade etti. Bayraktar konu ile ilgili şunları söyledi; “Biz futbol oynamayı çok özledik ve çok istiyoruz. Bizim için futbolun durması, hayatın durması anlamını taşıyor. Özellikle bu zor süreçte halkı, toplumu ayakta tutan branşların en önemlisi futboldur. Sadece futbolun ertelendiği kanısındayız. Futbolcunun hiçbir sosyal hakkının olmadığı bir dönemde futbolun durdurulması, futbolcuya büyük bir zarar. En kısa zamanda sahalara döneceğimiz inancımız tamdır.”

 

Burgaç: “Keskin bir karar”

Cihangir Teknik Direktörü Hasan Burgaç, alınan kararı ‘keskin bir karar’ olarak nitelendirirken, spor salonlarının açık olduğu bir dönemde açık havada mesafeli antrenmanlara izin verilebileceğini düşündüğünü aktardı. Burgaç şunları söyledi; “Tabi ki bu yaşanan süreçte, gelinen noktada bir şekilde önlem alınması gerekirdi. Alınan bu önlemin de biraz keskin olduğunu düşünüyorum. En azından mesafeli antrenman imkanı tanınabilirdi. Spor salonlarının açık olduğu dönemde açık havada bireysel mesafeli antrenmanda çok fazla bir risk görünmezdi diye düşünüyorum.”

 

Davulcu: “Karar erken alındı”

Lefke Teknik Direktörü Toygar Davulcu, önceliğin sağlık olduğunu belirtirken, alınan kararın erken alındığını belirtti. “Tabi ki önce sağlık olsun, tedbirler alınsın, oyuncularımız gönül rahatlığı ile sahaya çıksın” diyen Davulcu, “Federasyonumuzun aldığı kararla diğer alınan kararlara baktığımda, eğer tüm kesimlerde risk varsa her taraf kapatılması lazımdı, sadece futbol değil” dedi. “Ben sporcularımla altışarlı gruplar halinde restorana gidip yemek yiyebilirim ama antrenman yapamam” diyerek sözlerini sürdüren Davulcu, “Bence federasyonumuz tavsiye kararlarına erken cevap verdi. Doğru bulmadım. Ümit ederim, alınan karar sağlıkta gelişme olduğu takdirde yeniden revize edilecek ve değiştirilebilecek. Bunun için 1 Ekim’i beklemememiz, futbolun paydaşlarının üreteceği kararla zaman kaybetmeden sahalara dönmemiz lazım.  En önemli şey. Bilim insanlarının söylediği, maske, mesafe, hijyen ve vücut direncini arttırın. Direncin artması için egzersiz yapmalı insan. Biz açık alanlarda spor yapmayın diyoruz. Antrenörler Derneği’nin de bu kararlar alınmadan görüşlerini belirtmesi gerekir. Bunun eksikliğini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2799 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler