KAPTANLAR SORUNLARI İRDELEDİ

KAPTANLAR SORUNLARI İRDELEDİ

Süper Lig ve Birinci Lig takımlarının kaptanları, Yenidüzen’de her hafta yayınlanan “Kaptanınız Konuşuyor” yazı dizisinde görüşlerini aktardı

A+A-

Yalova kaptanı Çağan Ayatay, Maraş Kaptanı Süleyman Bayır ve Gençler Birliği Kaptanı Ertan Bulut konuk oldukları ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinde, ülke futbolunun sorunları ve ambargolar hakkında düşüncelerini aktarmıştı

 

YENİDÜZEN’de Eylül ayından beridir her hafta yayınlanan ve Halit Dağ’ın hazırladığı ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinde futbol takımlarının kaptanları görüşlerini aktardı. Her hafta bir takım kaptanının görüşlerine yer verildiği yazı dizisinde birçok tecrübeli isimle röportaj yapıldı. 31 haftadan, 31 farklı takım kaptanından oluşan bu yazı dizisinde kaptanlar, ülke futbolunun sorunları hakkında önemli konulara değindi. Kimi takım kaptanı futbolcuların sözleşme konusuna, kimi takım kaptanı da ambargolar konusuna dikkat çekti.

 

Ertan Bulut: “Daha iyisini yapsam ne olacak düşüncesi kafamızda bizleri kısıtladı”

Birinci Lig ekiplerinden Gençler Birliği’nde kaptanlık görevini sürdüren deneyimli futbolcu Ertan Bulut, konuk olduğu Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nde ülke futbolcularının en büyük sorununun kendilerini daha fazla geliştirmek için çalışmamak olduğunu belirtmişti. Deneyimli futbolcu, oyuncuların performanslarının üstüne çıkmak için ekstra çalışarak hem bireysel hem de futbolun gelişimine katkı koymuş olacaklarını vurgulamıştı.

Ülke sporunun yaşadığı en büyük sorunun ise ambargolar olduğunu belirten Ertan Bulut, “Ambargolar maalesef normal yaşantımıza olduğu gibi spor yaşantımızda da bizleri zor durumlarda spor yaptırıyor. Dışa açılım olmadığı için hep daha iyisini yapsam ne olacak düşüncesinde kafalarımızda bizleri kısıtlamıştır” dedi.

 

“Ambargoları bireysel olarak kırabiliriz”

Bugünkü şartlarda futbolcuların kendilerini geliştirip Türkiye’de şanslarını deneme fırsatı bulabileceklerini belirten Bulut, “Ambargoların altında ezildik diye mazeret ürtemektense bireysel olarak bunu aşmamız gerekir. Burada çıkıp Türkiye’de başarılı olacak birkaç oyuncu sayesinde bireysel olarak ambargoları kırmış oluruz ve bunu başarmamız için de çalışma tempomuzu arttırmamız gerekir” dedi. Bulut kendilerine düşen en büyük dersin Afrikalı spor olduğunu, çünkü onların kendilerinden daha zor hayat şartlarında yaşamalarına rağmen çok çalışarak hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarının altını çizdi.

 

“Soyunma odalarının çağdaş olması futbolumuz için bir ihtiyaçtır”

Ertan Bulut ülke futbolundaki rakamlara bakıldığında ülke ekonomisi için futbolun önemli bir yerinin olduğunu belirtirken, “Bir çok işsiz arkadaşımıza iş imkanı, maddi kazancın yanı sıra okuyan öğrenci arkadaşların ihtiyaçlarını karşılamakta futbolun önemli bir katkısı var. Tabi bununla birlikte bir çok ihtiyacın karşılanmasında da yan etkenler de koymaktadır” dedi.

Bulut ülke futbolundaki sahaların durumu, soyunma odalarının yetersiz olduğuna da vurgu yaparken, “Özellikle soyunma odaları berbat bir durumdadır. Soyunma odalarının yıkılarak yeniden, çağdaş şartlara uygun olarak yapılması futbolumuz için bir ihtiyaçtır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 


Çağan Ayatay: “Ambargolar kanayan yaramızdır”

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizinin bir diğer konuğu ise Yalova kaptanı Çağan Ayatay olmuştu. “Ülke futbolunun en büyük sorunu bütün kaptanlarımızın dediği gibi ambargolardır” diyen Ayatay, şunları kaydetmişti; “Şu anda kalkacağına da hiç ümidim yok. Ülkemizde çok yetenekli futbolcular var ama kendi kendimize avunuyoruz. Bence genç yaşta herkesin başka ülkelerde şansını denemesi lazım. Seyircilerin maçlara da daha fazla gelmesi lazım... Bana göre kendi ülkemizin takımlarını daha fazla desteklememiz gerekiyor. Futbolu güzel gösteren seyircidir. Bu bir şovdur ve bunu seyirciye göstermemiz gerekiyor Maçlara daha fazla ilgili oluruz.  Ambargolar kanayan yaramızdır ve ne yazık ki durmuyor. Şu Anda da biteceğine inanmıyorum. Temennim o günlerin gelmesi tribünden de olsa izleriz. Yabancı takımlarla maç yapmak bizimde hakkımız.”


Süleyman Bayır: “Dışa açılamama en büyük sorun”

Yazı dizisine konuk olan bir diğer kaptan ise Maraş forması terleten Süleyman Bayır olmuştu. Bayır ülke futbolcusunun yaşadığı sorunlara değinen Süleyman Bayır, hakem hatalarına değindi. Bayır ayrıca ülke sporcusunun yaşadığı en büyük sorunun dışa açılamama olmasını şu cümlelerle izah etti; “Adada ne kadar da iyi bir sporcu olsan da hiçbir yere, Avrupa’ya açılamıyoruz. Bu da biz futbolcular için maalesef çok kötü.”

 

Bu haber toplam 30209 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.