Kaptanlar sorunları anlattı

Kaptanlar sorunları anlattı

Süper Lig ve Birinci Lig takımlarının kaptanları, Yenidüzen’de her hafta yayınlanan “Kaptanınız Konuşuyor” yazı dizisinde görüşlerini aktardı

A+A-

ÜLKE FUTBOLUNUN SORUNLARI ÜZERİNDE KONUŞTULAR… Göçmenköy kaptanı Kemal Uçaner, Çetinkaya kaptanı Serkan Önet,  Cihangir kaptanı Nurettin Gecekuşu ve Gönyeli kaptanı Sabri Selden konuk oldukları ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinde, ülke futbolunun sorunları ve ambargolar hakkında düşüncelerini aktarmıştı.

YENİDÜZEN’de Eylül ayından beridir her hafta yayınlanan ve Halit Dağ’ın hazırladığı ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinde sona gelindi. Her hafta bir takım kaptanının görüşlerine yer verildiği yazı dizisinde birçok tecrübeli isimle röportaj yapıldı. 31 haftadan, 31 farklı takım kaptanından oluşan bu yazı dizisinde kaptanlar, ülke futbolunun sorunları hakkında önemli konulara değindi. Kimi takım kaptanı futbolcuların sözleşme konusuna, kimi takım kaptanı da ambargolar konusuna dikkat çekti.

 

Uçaner: “Sorunları saatlerce konuşabiliriz”

‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin 11’inci haftasının konuğu olan ve düşüncelerini aktaran Göçmenköy kaptanı Kemal Uçaner, ülke futbolunda birçok sorunun olduğunu söylemişti. Uçaner; “Bu soruda saatlerce konuşabiliriz. Fakat bu sadece futbolcu sorununu çözmekle bitmez. Biz bir çarkız. Kıbrıs Türk futbolunda tüm olgular tamamlanırsa bizim de sorunlarımız otomatik olarak çözülecek. Ama ivedi çözülmesi gereken konulardan bir tanesi, soyunma odaları. Çok kötü şartlarda maça hazırlanıyoruz. Bazı statlarda tuvalet, duşlar çok kötü durumda, sağlıksız. Merkez statlarda daha iyi olsa da özellikle Birinci Lig ve alt liglerde buna bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum” açıklamasını yapmıştı.

 

“Ambargoların dibini yaşamış bir dönemin futbolcusuyum”

Konuk olduğu yazı dizisinde ülke sporuna uygulanan ambargolar hakkında görüşlerini aktaran Kemal Uçaner; “Bunun dibini yaşamış bir dönemin futbolcusuyum ve bu benim hayatımda hep bir burukluk olarak kalacak. Keşkelerle geçen 30 seneyi tamamladım ve artık sonuna geldiğim futbol hayatımda hayal olarak kalacak. Ambargo adı üstünde kötü bir kelime. Bunun kalkacağını düşünmüyorum. Şimdi gençlerin en azından bir Türkiye şansı var. Bunu hedef seçsinler. Alt yapılar artık çok daha profesyonel çalışıyor. Yetenek ve çalışmasını arttıran gencimiz kolaylıkla Türkiye’de yer alabilir. Böylece bireysel olarak en azından ambargo kırılabilir” ifadelerini kullanmıştı.


Önet: “Asıl görev Kulüpler Birliği ve futbolculara düşmektedir”

Gerçekleşen ve 31 hafta süren yazı dizisinde bir sonraki haftanın konuğu Çetinkaya’nın kaptanı Serkan Önet olmuştu. Deneyimli oyuncu, ülke futbolunda en büyük sözleşmeler konusu olduğunu dile getirmişti. Önet; “Zaman zaman kulüp ve futbolcu arasında anlaşılan ücretlerin ödenmemesi, transferlerde yaşanan çatışmalar, bonservis bedelleri ve en önemlisi sakatlıklarda yaşanan problemlerde futbolcuların haklarını arayabileceği bir dayanağın olmaması çok üzücü ve vahim bir durumdur. Aslında sadece futbolcuların değil kulüplerin de hak ve çıkarlarını koruduğu bir sözleşme düzeninin neden ülke futbolumuzda yer almadığını anlamak gerçekten çok zordur. Futbol Federasyonun bana göre sıcak baktığı böyle bir düzeni hayata geçirmek konusunda asıl görev Kulüpler Birliği ve futbolculara düşmektedir” dedi.

 

“Ambargoları buram buram yaşayan bir jenerasyon olarak futbolumuzu bitirdik”

Ambargolar konusunda da görüşlerini aktaran deneyimli kaptan, ambargoları buram buram yaşadıklarını sözlerine eklemişti. Önet; “Ambargolar altında yıllarca futbol oynamanın en büyük götürüsü kapalı döngü içerisinde futbolcuya verdiği sıkıcılık, hedefsizlik, hayalsizlik ve gerçek anlamda yarışamamasından dolayı kendini sınayamamasıdır. Yıllar önce FIFA’ya bağlı olmayan ülkeler ile Milli düzeyde yapılan önemli maçlar, ben ve benim gibi birçok futbolcuyu heveslendirmiş, gururlandırmış ve umutlarımızın hep taze kalmasını sağlamıştı. Bugün FIFA üyesi olan ve resmi maçlar yapan Kosova, Cebelitarık ve Zanzibar gibi ülkeleri yenme başarısı gösteren bizler maalesef ambargoları buram buram yaşayan bir jenerasyon olarak futbolumuzu bitirmek durumunda kaldık” ifadelerini kullanmıştı.


Gecekuşu: “Ülke futbolunun en önemli sorunu sözleşmenin olmamasıdır”

‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin 12’nci haftasındaki konuğu Cihangir kaptanı Nurettin Gecekuşu olmuştu. Gecekuşu da ülke futbolunun sorunlarından bahsederken, en büyük sorunun sözleşme odluğunun altını çizmişti. Gecekuşu; “Ülke futbolcularının birçok sorunu bulunmaktadır. Bana göre bunların ilk sırasında sözleşme konusu var. Bu konuda bazı arkadaşlarımız mağdur olmaktadır. Bu mağduriyeti yaşamamak adına hem yöneticilerimiz hem de futbolcular zarar görmeyeceği sözleşmeler yapılmalıdır. Sağlık ve saha konusunda da birçok eksiğimiz bulunmaktadır. Bazı sahalarımızın soyunma odaları daha iyi düzenlenmeli sağlık kullanılabilir hale getirilmelidir” açıklamasını yapmıştı.

 

“En büyük isteğim gençleri daha büyük platformda görmek”

Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolara da değinen deneyimli oyuncu, bu konuda tek isteğinin gençler için bir çıkış yolunun aranması olduğunu dile getirmişti. “Ambargolar içerisinde kaybolmuş bir futbolcu olarak tek isteğim ve hayalim bizden sonraki gençler için bir çıkış yolu aranmasıdır. Onları daha büyük bir platformda görmek ve izlemek en büyük isteğimdir. Çok yetenekli genç arkadaşlarımız var. Onlara tavsiyem; hayallerini gerçekleştirmek adına inatçı ve sabırlı olup çok çalışmalarıdır” ifadelerini kullanmıştı.


Selden: “Sözleşmeler, sporcu sağlığı, sahalar…”

Bir sonraki haftanın konuğu ise Gönyeli’nin tecrübeli kaptanı Sabri Selden olmuştu. Selden yaptığı açıklamada ülkede bir çok sorun olduğundan bahsetmişti. Sabri Selden, “Birçok sorun sayabilirim. En başta sporcu sözleşmeleri” diye belirtmişti. Sabri Selden aynı zamanda sporcu sağlığı ile beraber sahaların ve soyunma odalarının durumunun önemli sorunlar olduğunun altını çizmişti.

 

“Gençler çok çalışsın, yurt dışına açılsın”

Söz konusu yazı dizisinde ambargolar konusunda da değinen deneyimli oyuncu, ambargolara takılı kaldığımızı, çok çalışıp yurt dışına açılması konusunda genç oyuncuları uyarmıştı. “Yıllardır ambargolara takılı kaldık. Benim gençlere tavsiyem, her zaman bir hedeflerinin olması. Gençler ambargolara takılı kalmasınlar. Futbolla ilgili her şeyi bilsinler. Mümkün olduğunca çok şey öğrensinler. Kendilerini her anlamda geliştirsinler. Çok çalışsınlar. Kendilerine güvensinler. Yetenekli futbolcularımız, ünlü ve başarılı futbolcu olmak istiyorlarsa yurt dışına açılsınlar. Maalesef üzülerek söylüyorum, bizim memlekette gençlerin bir geleceği yok” ifadeleriyle sözlerini noktalamıştı.

Bu haber toplam 30882 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.