Kaptanlar kararı değerlendirdi

Kaptanlar kararı değerlendirdi

Süper Lig’de yer alan bazı takımların kaptanları, 1 Ekim’e kadar futbol organizasyonlarının durması kararını değerlendirdi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararına uyarak tüm futbol organizasyonlarını 1 Ekim 2020 tarihine durdurma kararını Süper Lig’de yer alan bazı takımların kaptanları YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Mağusa Türk Gücü kaptanı Yasin Kurt, Yenicami kaptanı Tansel Ekingen ve Yonpaş Dumlupınar kaptanı Türkkan Delideniz önceliğin sağlık olduğunu vurgularken, özellikle kapalı bir alan olan spor salonlarının açık olmasına rağmen açık alandaki futbol antrenmanlarının yapılamaması kararını doğru bulmadıklarını belirtti. Doğan Türk Birliği kaptanı Aydın Aygın ise kararı doğru bulduğunu, gerekli tedbirlerin alındıktan sonra yeniden sahalara dönmeye hazır olduklarını ifade etti.

 

Kurt: Karar alınması normal ama gelinen noktayı hayretle karşılıyorum

Mağusa Türk Gücü kaptanı Yasin Kurt, mevcut durumda bir karar alınmasının normal ve gerekli olduğunu, ancak sürecin daha iyi yönetilebilecekken gelinen noktayı hayretle karşıladığını ifade etti. “KTFF’nin böyle bir karar almasını şahsen normal ve gerekli buluyorum. Ama bu sürecin daha iyi yönetilebilecekken gelinen bu noktayı hayretle karşılıyorum” diyen MTG kaptanı Yasin Kurt, “Çok fazla bir yorumda da bulunmak istemiyorum ama olası 1 sene lig oynanmasın kararının ise mantık dışı olduğunu, sonuç olarak spor organizasyonlarının tüm dünyadakine benzer bir şekilde yürütülebileceğini şiddetle savunuyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Karantina döneminde fiziksel ve ruhsal olarak ne kadar etkilendiğimiz ortada”

“Unutulmasın ki spor yapan kişiler Covid-19’a yakalanması durumunda çok daha kolay atlatabiliyor” diyen Kurt, “İleriye dönük düşünecek olursak ta 1 sene maç yapmamış bir futbolcu, yaşı kaç isterse olsun, istediği kadar bireysel veya takım halinde antrenman yaparsa yapsın sıfırla çarpılır. Kadı ki bizim memleketimizde hemen hemen her futbolcu geçimini futboldan sağlıyor. Ayrıca karantina döneminde antrenman yapamamaktan, maç yapamamaktan dolayı fiziksel ve ruhsal olarak ne kadar etkilendiğimizde ortada” ifadelerini kullandı.

 

“Devlet yetkilileri daha tutarlı, dünya örnekleri ile hareket etmeli”

“Öncelikle devlet yetkililerinin bu konuyla ilgili daha tutarlı, dünyadan örneklerle hareket etmesi gerektiği düşüncesindeyim” diyerek sözlerini sürdüren Kurt, “Tabii ki her şeyin başı sağlık ama unutulmaması gerek ki insanların geçim kaynağı elinden alınınca hem aç kalır, hem de psikolojik ve fiziksel olarak ta geri dönüşü bir o kadar zorlaşır. Covid-19’la yaşamayı tüm dünya gibi bir şekilde öğrenmeliyiz. İptal etmek, uzun aralar vermek en kolayı. Daha yaratıcı ve ortak noktanın bulunabileceği daha mantıklı kararların alınmasını diliyorum. Dediğim gibi bunlar sadece benim şahsi fikirlerimdir” dedi.

 

Ekingen: “Salonların açık, antrenmanların yasak olması şaşırtıcı”

Yenicami Ağdelen Kulübü kaptanı Tansel Ekingen, kapalı spor salonlarının açık olup BTM liglerinin devam ettiği bir dönemde açık havada antrenman yasağı getirilmesini şaşırtıcı bir karar bulduğunu ifade etti. Ekingen, “Ülkemizde tekrardan Covid-19 salgını olmasından dolayı 2020-2021 sezonu hazırlıklarımız durduruldu. Şu anda da bireysel olarak çalışıp bu kurala uyuyoruz. Kapalı spor salonlarının açık olması ve BTM liglerinin devam ettiği bu dönemde bizlerin açık havada mesafeli antrenman yasağı getirilmesi şaşırtıcı bir karar olduğunu düşünüyoruz” dedi. Ekingen en kısa  zamanda sahalara döneceklerine inandıklarını, futbolsuz bir hayat düşünemediklerini sözlerine ekledi.

 

Aygın: Kararı doğru görüyor, saygı duyuyorum

Doğan Türk Birliği kaptanı Aydın Aygın, alınan kararı doğru bulduğunu, gerekli önlemler alındığı takdirde futbolun yeniden başlamasını temenni ettiğini belirtti.

“Şu anda verilen kararı ben doğru görüyorum ve saygı duyuyorum” diyen Aygın, “Sonuçta hayatta en önemli şey sağlıktır. Şu anda ülkemiz zor bir zamandan geçiyor. Açık konuşmak gerekirse, maalesef ülke şartlarımızda yeterli derecede çok fazla hasta sayısını kaldırabilecek kapasitemiz bulunmamaktadır” dedi.

 

“Ne zaman başlıyoruz derlerse o zaman hazır olacağız”

“Futbol bizim hayatımız, yaşam tarzımız. Tabi ki gönül oynamaktan yanadır ama öncelikle sağlıklı bir ortam oluşturulmalıdır” diyerek sözlerini sürdüren Aygın, “Gerekli önlemler alındığı taktirde tekrar başlamasını temenni ederim. Biz takım olarak her zaman hazırız. Gerekli çalışmalarımızı bireysel şekilde de yapacağız. Bize ne zaman başlıyoruz derseler biz o güne hazır olacağız yeter ki gerekli tedbirlerin alındığı sağlıklı bir ortam yaratılsın” ifadelerini kullandı.

 

Delideniz: Karar bir kez daha gözden geçirilmeli

Yonpaş Dumlupınar kalecisi Türkkan Delideniz, önceliğin sağlık olduğunu ancak spor salonlarının açık, açık alan antrenmanlarının yasak olması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. “Tabi ki önce sağlık. Dünyada herkes bununla yaşamaya alıştığını düşünüyorum. Çünkü henüz aşısı veya ilacı yok” diyen Delideniz, “Dünyada spor devam ederken, spor faaliyetleri bizde de etmesi gerekirdi. Spor salonları kapalı ortam olmasına rağmen açık. Açık alandaki antrenmanların yapılmaması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

 

“Kuzey Kıbrıs’ta futbolsuz bir yıl düşünemem”

Sporun ve futbolun dünyada devam ettiğini gördüklerini ifade eden Türkkan Delideniz, “Futboldan geçinen arkadaşlarımız da var. Sağlık önemli ama dünyada milyonlarca insanlar hayatını kaybederken çok şükür bizde can kaybı yok. Kuzey Kıbrıs’ta futbolsuz bir yıl düşünemem. Herkes motiveyken, bir süredir çalışırken böyle bir karar çıkması, bizim ülkemizde özellikle motivasyon kırıcı olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3094 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler