Kaptanlar liglerin durmamasından yana

Kaptanlar liglerin durmamasından yana

Süper Lig’de yer alan bazı takımların kaptanları, 1 Ekim’e kadar futbol organizasyonlarının durması kararını değerlendirdi

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararına uyarak tüm futbol organizasyonlarını 1 Ekim 2020 tarihine durdurma kararını Cihangir kaptanı Nurettin Gecekuşu, Lefke kaptanı Aykut Esmerarslan ve Merit Alsancak Yeşilova kaptanı Emin Atabek YENİDÜZEN’e değerlendirdi. 1 Ekim 2020 tarihine kadar alınan kararın doğru olduğuna dikkat çeken kaptanlar, şu anda resmi bir durum söz konusu olmamasına rağmen spor kamuoyunda konuşulan olası bir ‘liglere bir yıl erteleme’ kararının doğru olmayacağına da işaret etti. Kaptanlar, atılacak olan adımların her açıdan düşünülmesi gerektiğini de ifade etti.

 

Gecekuşu: “Uzun ara ülke futbolunu geriye götürür”

K-Pet Süper Lig’in Mesarya ekiplerinden biri olan Cihangir’in kaptanı Nurettin Gecekuşu, yaptığı değerlendirmede şu an için öncelik sağlık olduğuna burgu yaparak, futbola verilebilecek uzun aranın ülke futbolunu çok geriye götüreceğini söyledi. Gecekuşu;  “Belirsizlik yüzünden motivasyonumuzu kaybetmiş durumdayız. Federasyonun almış olduğu kararı şu an için yerindedir. Bu dönemde ilk önceliğimiz sağlıktır ve bu süreci ancak bu şekilde atlatabiliriz. Fakat bu durum umarım uzun sürmez çünkü futbola verilebilecek olan uzun bir ara bizi çok geriye götürecektir ve geri dönüşlerin daha zor olacağına inanıyorum” dedi.

 

Esmerarslan: “Olası bir erteleme yanlış bir karar olur”

Süper Lig ekibi Lefke’nin takım kaptanı Aykut Esmerarslan, olası bir futbolu askıya alınma kararın yanlış bir karar olacağına dikkat çekerek, bir yılın çok uzun bir zaman olabileceğini savundu. Esmerarslan; “Şu anda dünyanın her yerinde bu salgın var ama bir şekilde ligler oynanıyor. Bizde de önlemler alınsın ve devam edelim. Henüz bu yönde alınmış bir karar yok ama eğer alınırsa 1 yıl büyük bir zamandır ve hepimiz için toparlanmak zor olacak. Takım içinde de konuşurken herkes liglerin oynanmasını ister. Bir yıl, çok büyük bir kayıp demek… Bir başlayıp bir bırakmak da bizim için kötü olur. Salgından dolayı zaten kafalarımız karışık, bir de alınan belirsiz kararlar bizi daha da çok yıpratır. Bireysel çalışmaya devam ediyoruz. Bekleyip hep beraber gelişmeleri takip edeceğiz. Umarım, bu söylediklerimizin hiçbiri olmaz ve sahalara yeniden döneriz” ifadelerini kullandı.

 

Atabek: “Alınacak olan karar her açıdan düşünülmeli”

Merit Alsancak Yeşilova’nın takım kaptanı Merit Alsancak Yeşilova’nın takım kaptanı Emin Atabek ise YENİDÜZEN’e yaptığı değerlendirmede, 1 Ekim’e kadar erteleme kararının şu an için doğru bir karar olduğuna vurgu yaparak, ilerisi için alınacak kararın her açıdan düşünülmesi gerektiğini belirtti. Atabek; “Kötüye giden bir süreçteyiz küçük bir ülkeyiz o yüzden 1 Ekim’e kadar durdurma kararı önümüzü görebilme açısından alındığı düşüncesindeyim. İlerisi için de henüz net bir karar alınmadı ama herkes bu süreçte bilinçlendi ve alınacak kararın her açıdan düşünülerek alınacağı inancındayım” şeklinde görüş bildirdi.

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler