“Halk Evi Süper Lig’i hak ediyor”

“Halk Evi Süper Lig’i hak ediyor”

KAPTANINIZ KONUŞYOR YAZI DİZİSİ (30) – SALİH SAY

A+A-

Girne Halk Evi kaptanlarından Salih Say: “Bu yılki hedefimiz Girne Halk Evi Spor Kulübü’nü layık olduğu Süper Lig’e çıkarmak. Çünkü Girne Halk Evi’nin çok iyi bir başkanı, yönetimi, taraftarı, çok çalışkan antrenörleri, ve futbolcuları var. Böyle bir takımın yerinin Süper Lig olduğunu ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum.

Halit DAĞ

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Girne Halk Evi forması giyen Salih Say. Kariyerinde Binatlı, Çetinkaya, Lefke, Türk Ocağı, Cihangir, Merit Alsancak Yeşilova ve Girne Halk Evi gibi takımlarda oynayan Say, YENİDÜZEN gazetesinde her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine görüşlerini ve yaşadığı anılarını anlattı.

 

Uzun yıllardır takım kaptanlığı yapıyor

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan deneyimli oyuncu Salih Say, 10-11 yıldır her gittiği takımda kaptanlık yaptığını söyledi.

 

Say: “Süper Lig’e yükseleceğimize inanıyorum”

Bu sezonki hedeflerinden bahseden Salih say, Girne Halk Evi’nin yerinin Süper Lig olduğunu ve sezon sonunda hedefledikleri Süper Lig’e yükseleceklerini ifade etti. Say;  “Bu yılki hedefimiz Girne Halk Evi Spor Kulübü’nü layık olduğu Süper Lig’e çıkarmak. Çünkü Girne Halk Evi’nin çok iyi bir başkanı, yönetimi, taraftarı, çok çalışkan antrenörleri, ve futbolcuları var. Böyle bir takımın yerinin Süper Lig olduğunu ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Sezon sonunda Süper Lig’e çıkacağımıza da inanıyorum. Bu sezonun ikinci devresini ele alacak olursak takım olarak çok iyi bir performans sergiliyoruz. Geride bıraktığımız haftalarda yalnızca 2 beraberlik aldık. Diğer maçların hepsini kazandık. Yalnız benim değil, takım arkadaşlarımın da üstün performanslarıyla kazandık. İnşallah ligin sonuna kadar da kayıpsız gidip bir üst lige yani Süper Lig’e yükseliriz” dedi.

 

Unutamadığı anılar, yaşadığı lig ve kupa şampiyonlukları…

Deneyimli oyuncu, unutmadığı anılarla ilgili soruya, futbol hayatı boyunca birçok anısı olduğunu ancak, Binatlı’da yaşadığı Süper Lig şampiyonluğu ve Lefke ile Cihangir’de kazandıkları kupa şampiyonluklarını hayatı boyunca unutmayacağını ifade etti.

 

“En büyük sorun sözleşmenin olmayışı…”

Ülke futbolunun sorunlarından bahseden Say, en büyük sorunun futbolcu sözleşmelerinin olmayışı olduğunu dile getirerek, bu uygulamanın bir an önce olmasını temenni etti ve bu uygulamanın hem futbolcular için, hem de kulüpler için iyi olacağını söyledi. Say; “Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorun ambargo altında futbol oynanmasıdır. Bir diğer sorun da futbolcu sözleşmelerinin olmayışıdır Bir an önce sözleşme uygulanmasını temenni ediyorum. Hem kulüpleri hem de futbolcular için daha iyi olacaktır” ifade etti.

 

“Umarım, yetenekli gençleri yurt dışında futbol oynarken görürüz”

Bu hafta 30’uncusu yayınlanan Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin konuğu olan Salih Say, son olarak ambargolar konusuna da değindi. Kendisinin uzun yıllar boyunca ambargolar altında oynadığını belirterek, bir an önce ambargoların kalkmasını temenni etti. Salih Say; “Uzun yıllardır ambargolu bir ülkede futbol oynuyorum. Bu durum çok zor olsa da, inşallah en erken zamanda ambargolar kalkar ve ülkedeki birbirinden yetenekli gençlerimizin yurt dışında futbol oynarken izleme şansı buluruz” dedi.

Bu haber toplam 31012 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.