Engelsizlerde mutlu son

Engelsizlerde mutlu son

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nin yenilgisiz lideri KKTC Engelliler Spor Federasyonu takımı, liglerin tescili ile birlikte Süper Lig’e terfi etti.

A+A-

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde bu sezon çok iyi bir performans sergileyen, oynadığı 19 maçın tamamını da kazanarak yenilgisiz lider konumda bulunan KKTC Engelliler Spor Federasyonu, beklediği müjdeli haberi aldı. Liglerin tamamlanmasına üç maç kala ne olacağı ile ilgili olarak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu resmi açıklama yaptı. Federasyon tarafından yapılan açıklamada hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyeceği, ayrıca küme düşmenin de olmayacağı belirtildi. Açıklamada 1. Lig’de normal sezon sıralamasında ilk üç içerisinde yer alan takımların Süper Lig’e yükseldiği duyuruldu. Böylelikle KKTC Engelliler Spor Federasyonu’nun bu sezon sergilediği başarılı performans Süper Lig’e terfi ile taçlandırıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun tekerlekli sandalye basketbolu ile ilgili yaptığı resmi açıklama şu şekilde:

 

Liglerde terfiler ise şu şekilde olacaktır:

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL: Ligler arası terfiler TS Basketbol 3. Lig hariç sezon öncesi ilan edilen statülerde olduğu gibi uygulanacaktır.

A) TS Basketbol 1. Ligi'nde normal sezon sıralamasındaki ilk üç takım TS Basketbol Süper Ligi'ne,

B) TS Basketbol 2. Ligi'nde normal sezon sıralamasındaki ilk üç takım TS Basketbol 1. Ligi'ne,

C)TS Basketbol 3. Ligi'nde her üç grupta maçları tamamlanan kulüplerden, her grupta ilk iki sırayı alan takımlarımız bir üst lige (2. Lig) terfi edileceklerdir.

 

Vudalı mutluluğunu paylaştı: “Hayalimizdi, gerçeğimiz oldu”

Terfi kararı sonrasında KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsar Vudalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duygularını ifade etti. Vudalı’nın “Hayalimizdi gerçeğimiz oldu başlıklı paylaşımı şu şekilde:

 

“KKTC Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı antrenörü Hüseyin Dayı, takım oyuncuları Murat Ekşi, Ömer Bulduk, Mohsen Bigdeli, Mahmut Kerem, Baran Oğuz, Osman Hamidan, Ahmet Akdeniz, Murat Göçer, Duran Tak, Güner Beşkardeşler, Erkan Taşçı, Furkan Uçaş, yönetim kurulumuz, Ekonomi ve Enerji Bakanımız Hasan Taçoy’la birlikte zorun en zorunu 19 maç 19 galibiyetle NAMAĞLUP Türkiye Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig’den Süper Lige yükselmeyi başardı. Takımımız lig bitimine 6 hafta kala Süper Lig’e çıkışını, 3 hafta kala da şampiyonluğunu ilan etmişti.

Covid-19 pandemisinden dolayı ligde oynanamadan kalan 3 maçın oynanmayacağı ve ligin son şekliyle tescil edileceğini Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu başkanı Arif Ümit Uztürk ve yönetim kurulu önce sporcu sağlığı diyerek sağduyulu kararlarını resmi olarak dün akşam açıklamıştırlar, çok teşekkürler.

Takım oyuncularımız, koçumuz ve biz yöneticiler için evlerde izole kaldığımız günlerde, belirsizlik, kararı bekleyiş sıkıntılıydı ama her zaman olduğu gibi bu süreçte de devamlı ilgilenen destek veren Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana ve Spor Dairesi Dış İlişkiler Amiri Sertaç Bozatlı çok sağolunuz.

Sertaç bey ligin 1. devresi bittiğinde beni aramıştı ‘Geliniz bu mucizeyi nasıl başardınız anlatınız‘ demişti ve sürdürülebilir bir formül için uzun uzun konuşmuştuk, gelecekte öyle devam edilebilmesi dileğimle.

SPONSORSUZ olarak 2019 -2020 sezonunda yönetim kurulu, antrenör ve oyuncular hepimiz inandıklarımıza inandırdık , güvendik, çoooooooook çalıştık ve BAŞARDIK .

Az yöneticinin yaşama şansı olan böylesi gurur ve mutluluğu bizlere yaşatan değerli antrenörümüz ve yıldız oyuncularımız emeklerinize sağlık, saygınız için teşekkürler.

Çok şükür güzel memleketimizin normalleşmeye başladığı bu günlerde Süper Lig başarımız; maddi ve manevi destek veren, takdir eden, yazılı ve görsel basında yer veren spor yazarları, kalbinde heyecanımızı taşıyan herkese teşekkürlerimizle bayram hediyemiz olsun.”

Bu haber toplam 1214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.