“Ambargolar kalkmazsa ülke futbolu ilerlemez”

“Ambargolar kalkmazsa ülke futbolu ilerlemez”

KAPTANINIZ KONUŞYOR YAZI DİZİSİ (29) – MURAT BESLİ

A+A-

 “GENÇ OYUNCULARIN ÖNÜ KAPANIYOR” … Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu Murat Besli; “ambargolar kalkmadığı sürece ülke futbolu çok fazla ileri gidemeyeceğini ve tıkanacağını düşünüyorum. Bu ambargolar genç futbolcuların çok fazla önünü kapatıyor”

 

“GEREKEN DEĞER GÖSTERİLMİYOR” … “Genç yaşıma rağmen futbola damga vuran futbolcular ile forma şansı buldum. Bunlar bana çok büyük bir tecrübe oldu ve bu ülkede çok yetenekli futbolcular olduğunu düşünüyorum. Futbolcular gereken değeri görmeli”

 

Halit DAĞ

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Ozanköy forması giyen Murat Besli. Kariyerinde Ozanköy’de 1 sezon da Tatlısu’da oynayan Besli 2000 doğumlu… Şu anda 20 yaşında olan İlgün, bu genç yaşına rağmen, takım kaptanlığına yükseldi.  Murat Besli, YENİDÜZEN gazetesinde her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine görüşlerini anlattı.

 

Kısa sürede kaptanlığa yükseldi

Ozanköy’ün genç oyuncusu Murat Besli, kısa sürede takım kaptanlığına yükseldi. Uzun zaman boyunca Ozanköy takımının altyapısında görev alan Besli, 3 sezondur A takımda forma şansı bulduğunu ve takımdaki kadro yapılandırılmasının ardından kaptanlığı devraldığını ifade etti.

 

Hem takımı, hem de performansını değerlendirdi

Sezonu değerlendiren genç kaptan, takım olarak kötü bir durumda olduklarını ancak ellerinden geldiğince mücadele edip takımı ligde tutmaya çalışacaklarını söyledi. Kendi performansını da değerlendiren genç oyuncu; “sezona iyi başlamıştım ama sonradan kendi performansımı yeterli derecede bulmadım. Ligin ikinci yarısında kendi mi toparlamaya çalıştım” dedi.

 

Besli: “2016-17 sezonunda yaşadığımız şampiyonluğu unutamam”

Genç oyuncu, 2016-2017 sezonunda dönemin adıyla Birinci Lig Beyaz Grup’ta yaşadıkları şampiyonluğu unutamayacağı anılar arasında kalacağını söyledi. O sezon A takımda yeni görev aldığını dile getiren Murat Besli, ilk kez bir kupa maçında görev aldığını ve o maçı hiç unutmayacağını ifade etti. Besli; “2016 -2017 sezonunda Birinci Lig'de yaşadığımız şampiyonluk hiç unutmayacağım bir anıdır. A takıma ilk çıktığım zamandı ve aynı sezonda ilk kez bir kupa maçında forma şansı bulmuştum. Çok küçük bir yaşta bu duygu tatmıştım o maçı hiç unutmayacağım” şeklinde konuştu.

 

“Ambargolar kalkmadığı sürece ülke futbolu ileriye gitmeyecek”

YENİDÜZEN’de her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Ozanköy’ün genç kaptanı Murat Besli, ülke futbolunun sorunlarından ve Kuzey Kıbrıs’a uygulanan ambargolardan da bahsetti. “Ülkemiz futbolunda önemli sıkıntılar var. İlk önce sözleşmelerin olmaması ve kötü koşullarda futbol oynamamızdır. Buna örnek verecek olursam oynadığımız ve antrenman yaptığımız sahaların iyi olmaması gibi benzeri konulardır.  Bizlere uygulanan ambargolar kalkmadığı sürece ülke futbolu çok fazla ileri gidemeyeceğini ve tıkanacağını düşünüyorum. Bu ambargolar genç futbolcuların çok fazla önünü kapatıyor” dedi.


“Futbolcular gereken değeri görmeli”

Ozanköy’ün genç kaptanı son olarak, genç yaşına rağmen kısa sürede birçok tecrübe edindiğini ve futbolcuların gereken değeri görmediğini söyleyerek “futbolcular gereken değeri görmeli” dedi.

Besli; “Çok genç yaşta küme düşmeyi,  ya da bir üst lige çıkmayı gördüm. Ülke futboluna damga vuran futbolcular ile forma şansı buldum. Bunlar bana çok büyük bir tecrübe oldu ve bu ülkede çok yetenekli futbolcular olduğunu düşünüyorum. Futbolcular gereken değeri görmeli” ifadelerine yer verdi.

 

murat-besli.jpg

Fotoğraflar: Necmi USAL – Richard BEALE

Bu haber toplam 31478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.