“Yetenekli oyuncular yurt dışına gidemediği için sıkıntı yaşıyor”

“Yetenekli oyuncular yurt dışına gidemediği için sıkıntı yaşıyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (68) – DOĞUKAN MERT KURT

A+A-

“BÜYÜK BİR SIKINTI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Doğukan Mert Kurt;  “Bizim ülkemizden yetişen birçok yetenekli oyuncuların yurt dışına gidememesi ve adamızda kalmak zorunda kalması büyük bir sıkıntı ortaya koyuyor.”

 

“HEP NEGATİF DEĞİL, BİRAZ DA POZİTİF BAKALIM”… Doğukan Mert Kurt; “Bu zor dönemi hep negatif değil de biraz da pozitif olarak düşünmemiz gerekiyor. Şimdi daha sıkı çalışma ve daha da kendimizi geliştirme zamanıdır. Hem gençler olarak hem de olgun oyuncular olarak beslenmemize ve vücut formumuzu korumamız gerekiyor.”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Yenicami’nin genç oyuncularından Doğukan Mert Kurt…  Şu anda 18 yaşında olan Kurt, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Şu ana kadar hiç A takım maçına çıktınız mı?

A takımda henüz resmi bir maç oynamadım ama bu sene iki hazırlık maçında da oynama şansı buldum. Aslında hazırlık maçı da olsa çocukluktan beri A takımda oynama hayallerimin gerçekleşmesinden dolayı mutlu ve heyecanlıydım.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Tüm futbolcular gibi biz gençlerde futboldan uzak kalarak gelişimimiz açışından sıkıntılar yaşıyoruz. Ama bu fırsatı değerlendirerek zayıf yönlerimizi geliştirmek için çalışmalıyız. Bizlerin futbol sayesinde kazandığımız parayı okul harcına, okul ihtiyaçlarına ve eve götüreceğimiz ekmek parasına veriyorduk. Temennim, en yakın zamanda bu süreç biter ve biz de özlediğimiz yeşil sahalara tekrardan dönebiliriz.

 

“Hedefim Türkiye veya Avrupa…”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için en büyük hedeflerimden biri önce KKTC’de kendimi kanıtlayarak daha sonrada Türkiye ya da Avrupa ülkelerinden birinde başarılı bir birey ve iyi bir futbolcu olmaktır. Ama şu an uzun yıllar için kurduğum hedeflerimi aşamalara ayırarak önceliğimi bu zorlu süreci en iyi şekilde geçirerek, yeni sezona daha hazır ve kendimi kanıtlama arzusu ile girmektir.

 

“Futbol benim için yaşam kaynağıdır”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için bir yaşam kaynağıdır. Futbol, bazen çok mutlu eder sizi, bazense acı verir yüreğinize. Bazen güldürür, bazen ağlatır. Bazen kızdırır sizi ama yine de futboldan vazgeçemezsiniz. Hayatınıza bir kere aldığınızda, bir daha asla çıkaramayacağınız en büyük sevdanız oluverir futbol.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Günümüzde eskilere göre gençlerin daha çok fırsat bulması bizim için birer nimettir. Bu zor dönemi de biz gençlerin çok iyi değerlendirip, ileride de ne kadar disiplinli ve çalışma azminin olduğunu ispatlaması için bir fırsattır. Ülkemizde oyuncuların yaşlanması, yabancı oyuncuların maddi durumlardan getirtilememesi gençlere büyük önem vermeye itti ve şu anda birçok kulübün alt yapıya gözü gibi bakmasına neden oldu.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Genel olarak söylemem gerekirse kendi kapasitemizin farkında olmamız, hedeflerimizin olması, bol çalışmamız ve asla ama asla pes etmemiz diyebilirim.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolumuzda en büyük sorunlar altyapıların yeterince imkânlarının olmaması, ülkemizin dış ülkeler tarafından tanınmamasından dolayı dışardan maddi gelir elde edemememizdir. Bu yüzden bizim ülkemizden yetişen birçok yetenekli oyuncuların yurt dışına gidememesi ve adamızda kalmak zorunda kalması büyük bir sıkıntı ortaya koyuyor.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Aslında ülkemizde oynayan ve oynamış bir çok idol olarak görebileceğimiz abilerimiz var. Tek bir kişiyi idol olarak görmek yerine kendi oynadığım mevkiden dolayı Adil abinin çok yönlü oyuncu olmasını, Ünal abinin mücadeleci ruhunu, Hüseyin abinin kazanma arzusunu, Fırat abinin klaslığını, Zihni abinin oyun görüşünü ve yurt dışında oynayabilmesinden dolayı bana ilham vermesinden dolayı idollerim bu şekildedir.

 

“Hep negatif değil, biraz da pozitif bakalım”

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Umarım en yakın zamanda yeşil sahalara tekrardan kavuşabiliriz ve bu büyük özlemimizi giderebiliriz. Ama bu zor dönemi de hep negatif değil de biraz da pozitif olarak düşünmemiz gerekiyor. Şimdi daha sıkı çalışma ve daha da kendimizi geliştirme zamanıdır. Hem gençler olarak hem de olgun oyuncular olarak beslenmemize ve vücut formumuzu korumamız gerekiyor. Ülkemiz futbolunun her geçen sene daha iyi olmasından dolayı bu dışa açılmayı da en yakın zamanda yapacağımıza inanıyorum. Bu güzel röportaj için ve biz gençlerin fikirlerini önemsediğiniz için size ve Yenidüzen Gazetesi’ne teşekkür ederim.


Bu dönemde şans bulmaya başladı

Yenicami’nin alt yapısından yetişen Doğukan Mert Kurt, henüz resmi bir karşılaşmada A takımda forma şansı bulamadı. Bu sezon futbolun oynanmamasına rağmen çalışmalarını sürdüren Yenicami’nin A takımıyla birlikte çalışmalarına devam eden genç oyuncu, A takımın yaptığı hazırlık maçlarında forma şansı buluyor. Kurt, ilk önce düzenli olarak A takım formasını giyip, ilerleyen dönemde Türkiye veya Avrupa’da oynamayı hedefliyor.

Bu haber toplam 2564 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.