“Yarın, bugünden daha iyi olmalıyım”

“Yarın, bugünden daha iyi olmalıyım”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (83) –SEYİT GEÇİCİ

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN ALTYAPILAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Seyit Geçici; “Benim için ülke futbolunun en büyük sorunu altyapılardır. Altyapılara gerekli önemin verilmediğini düşünüyorum bazı takımlar haricinde. Altyapıda yaşı geçmeden önem verip geleceğe futbolcu kazandırmak için geç kalmamalıyız”

 

“DAHA İYİ OLMAYI HEDEFLİYORUM”… Seyit Geçici; “Ayrıldığım takımlarda güzel izler bırakmayı hedefliyorum. Lakin ilk olarak yarın bugünden daha iyi olmayı hedefliyorum”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Gençlik Gücü’nün genç kalecisi Seyit Geçici…  Şu anda 20 yaşında olan Geçici, futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım 2017-2018 sezonunun 25. haftasında Lefke ile karşılaştığımız maçta olmuştu. 2 hafta öncesinden U21 Ligi’nden A takım yedek kadrosuna alınmıştım. Biraz heyecanlı bir o kadar mutluydum. Lefke maçının ilk yarısı bittiği andan itibaren o zaman ki teknik direktörümüz Niyazi Göksun hocamız beni ısınmaya yolladı ve ikinci yarının başında oyuna girdim. İlk maçım Lefke gibi zor bir deplasmanda oldu ve biraz stresliydim. Hocalarımın ve takım arkadaşlarımın motivesi ile birlikte maçı iyi bir şekilde bitirmiştim.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok.  Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

İlk zamanlar Futbolun olmamasına herkes gibi bende tepkiliydim. Sonuçta biz gençlerin en kötü okul paralarımızı kazandığımız bir etkinlikti futbol. Lakin şuan ki durumu göz önünde bulundurursak, para, kaybettiğimiz kondisyon-kuvvet geri gelir, ama sağlığın geri gelmeyecek duruma gelebileceğini gördüm. Şuan futbolun olmamasını ülke şartlarımıza göre doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.

 

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim tabii ki her futbolcu gibi ilerde adından söz ettirebilecek bir futbolcu olmayı hedefliyorum. Ayrıldığım takımlarda güzel izler bırakmayı hedefliyorum. Lakin ilk olarak yarın bugünden daha iyi olmayı hedefliyorum.

 

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Gençlere önem verilen bir Futbola sahibiz. Bu çok güzel bir şey. Ligimizde gerçekten bu kurallar olmasa bile forma şansı bulacak birçok oyuncuya sahip olduğumuzu düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Ben başarıyı bir yap-boza benzetiyorum. Her parçasına ihtiyaç vardır. Bir parçası eksik olunca o yap-boz tamamlanmaz. Aynı şekil başarı için düzenli uykunun, düzenli beslenmenin ve düzenli antrenmanın yapılması gerekli. Birbirini tamamlayan bu maddelerin biri eksik olursa başarıya ulaşmanın az bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

seyit-gecici.jpg

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorununun ambargolar olduğu söyleniyor. Benim için ülke futbolunun en büyük sorunu altyapılardır. Altyapılara gerekli önemin verilmediğini düşünüyorum bazı takımlar haricinde. Altyapıların sadece çocuklara bir aktivite veya zaman geçirme yeri olarak kullanıldığını düşünüyorum. Ambargoların çözümü olduğunu düşünüyorum lakin altyapıda yaşı geçmeden önem verip geleceğe futbolcu kazandırmak için geç kalmamalıyız. O yüzden benim için en büyük sorun altyapıların gerekli ilgiyi görmemesi.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Büyüklerimin hepsinin iyi yönlerini örnek alıyorum. Örnek vermek gerekirse Çağatay Gürler"in maça motive oluş şeklini, maça hazırlanma şeklini çok beğendiğim için onun o yönünü örnek alıyorum. Mehmet Özeralp"ın kalede duruşu ve topa vuruşlarını çok beğeniyorum. Türkkan Delideniz’in de oyun tarzını çok beğeniyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle beni zor zamanlarda fazlasıyla destekleyen aileme teşekkür ederim. Bunun yanında bana bir baba gibi yaklaşıp üzerimde emeğinin fazlasıyla olduğunu düşündüğüm her anımda yanımda olan İlhan Arcın hocama çok teşekkür ediyorum. Son olarak size de bize bu futbolumuzdan mahrum kaldığımız zamanlarda bizi bu şekilde futbola bağlı tuttuğunuz için de ayrıca teşekkür ederim. OYNA GG…

 


 

Gençlik Gücü’nün altyapısından yetişen genç kaleci, 2017-2018 itibariyle yeşil beyazlı ekibin A takım seviyesine çıkmayı başardı. Başkent ekibinin zaman zaman kalesini koruyan 20 yaşındaki kaleci, gelecekte adından söz ettiren birisi olmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum