“Yabancı oyuncu kuralının değişmesi bizim için büyük şans”

“Yabancı oyuncu kuralının değişmesi bizim için büyük şans”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (121) –ABDULLAH ÇOMUNOĞLU

A+A-

 ⦾ “BU ŞANSI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Abdullah Çomunoğlu: “Bu kural bizim açımızdan çok iyi bir kural… Şans bulmamız için daha büyük bir fırsat"

 

ALTYAPILARA ÖNEM VERİLMİYOR”… Abdullah Çomunoğlu: “Ülke futbolunda büyük sorunlardan biri alt yapılara önem verilmemesidir. Sahaların iyi durumda olmaması da diğer bir önemli sorundan biri…”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın gelecek vadeden oyuncularından biri olan Abdullah Çomunoğlu… Şu anda 18 yaşında olan Çomunoğlu, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

“Çok heyecanlıydım”

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Mağusa Türk Gücü’ne karşı bu sezon başında oynadığımız hazırlık maçıydı. Sahaya çıkmadan bir heyecanım vardı ve bu heyecan oyuna girmeye zaman yaklaştıkça artmıştı. Oyuna girince büyük heyecanla başladım ama sonrasında gol atınca biraz heyecanımı yendim. Çok güzel bir duyguydu.

 

Takımınızın şu ana kadar ki performansı size göre nasıldı?

Güzel bir başlangıç yaptık. Hedefimiz şampiyonluk. Ufak tefek puan kayıplarımız oldu ancak ligin sonuna kadar ümidimiz var. Bu ligde hiç bir şey belli olmaz.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Hedeflerim olanağım olabilirse Türkiye’de oynamak. Olanak bulamazsam adada kalıp adım unutulmayacak bir şekilde performans göstermek istiyorum.

 

Saha dışındaki Abdullah Çomunoğlu’nu tanıyabilir miyiz?

Genel olarak arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Şu anda liseye gidiyorum. Geleceğimle ilgili olarak Liseyi bitirip üniversitede Beden Eğitimi Öğretmenliği okumayı veya polisliğe yazılmayı düşünüyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için çalışmanın getirdiği başarıyı ve inancın yarattığı fırsatı ifade eder.

 

“Yabancı oyuncu kuralı bizim için büyük şans”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu kural bizim açımızdan çok iyi bir kural… Şans bulmamız için daha büyük bir fırsat.

Bana da o şans geldiğinde iyi bir şekilde değerlendireceğimden eminim.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Doğru ve disiplinli bir şekilde çalışmak.

 

“En büyük sorun altyapılara önem verilmemesi”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunda büyük sorunlardan biri alt yapılara önem verilmemesidir. Sahaların iyi durumda olmaması da diğer bir önemli sorundan biri…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj serisinde bana da yer verdiğiniz için ve gençlerin sesi olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.

 


Yeni yetişen oyunculardan…

Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın altyapısından yetişen oyunculardan biri olan Abdullah Çomunoğlu, zaman zaman A takım kadrosunda yer alıyor. İlk kez sezon başındaki hazırlık maçlarında A takım forma deneyimini yakalayan genç oyuncu, kısa süre içerisinde bu formayı sürekli olarak giymek istiyor.

Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.