“Ülkemizi Avrupa’da temsil etmek, en gururlu anlarımdan biriydi"

“Ülkemizi Avrupa’da temsil etmek, en gururlu anlarımdan biriydi"

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (89) – KEMAL ÇAYANOĞLU

A+A-

“AVRUPA’DA OYNAMA FIRSATI BULMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Kemal Çayanoğlu; “U15 milli takımıyla İspanya’ya gitmek en güzel ve en gururlu anlarımdan biriydi. Hem Avrupa’da oynama fırsatı bulmak, hem de ülkeyi başka ülkelerde temsil etmek herkesin arzu ettiği bir duygudur”

 

“GENÇLERİN ŞANS BULUYOR OLMASI OLUMLU”… Kemal Çayanoğlu; “Gençlerin şans buluyor olması bence çok olumlu bir şey. Böylelikle genç yaşta bu heyecanı yaşayacak kişi sayısı baya artacak ve bence artık altyapıların önemi çok daha artacak”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Binatlı’nın genç oyuncularından Kemal Çayanoğlu…  Şu anda 18 yaşında olan Çayanoğlu, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım 2019-2020 sezonunda oynadığımız Hamitköy maçıydı. A takımda oynamak benim için gerçekten inanılmaz bir duyguydu. Çok heyecan yaşamıştım. Asla unutamayacağım bir maçtı. O heyecanı yeniden yaşamak için elimden geleni yapacağım.

 

Sezon oynanmadan geride kaldı. Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bir sezonun oynanmadan geçilmesi bence herkes için çok zor bir durum. Herkesin asıl formunu bulmasının biraz zaman alacağını düşünüyorum. Ancak takımca sıkı çalışmalarla tekrardan eski formumuza erişeceğimizi düşünüyorum. 

 

“En gururlu anlarımdan biriydi”

2017 yılında Barcelona’ya giden KTFF U15 Karması’nın bir oyuncusuydunuz. Turnuva için ne söyleyebilirsiniz?

U15 milli takımıyla İspanya’ya gitmek en güzel ve en gururlu anlarımdan biriydi. Hem Avrupa’da oynama fırsatı bulmak, hem de ülkeni başka ülkelerde temsil etmek herkesin arzu ettiği bir duygudur. Turnuvada çok başarılı bir grup aşaması geçirerek gruptan ikinci çıktık. Eleme turlarına kalmıştık ancak son 16 turunda o turnuvada finale kadar yükselen Celta Vigo ile oynayıp kaybetmiştik. Yine de oradaki seviyeyi görmek de mükemmel bir duyguydu. O seviyede mücadele etmek çok zor ama rekabet olarak çok iyiydi ve umarım ilerde yine başka ülkelerin takımlarıyla oynama fırsatı yakalarım.

kucuk-girsin.jpg
KTFF U15 Milli Takımı, 2017'deki Barcelona'ya gidişi öncesinde Yenicami'yle hazırlık maçı yapmıştı.

 

“Hedefim milli formayla ülkemi temsil etmek”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedefim tekrardan ülkemi milli maçlarda temsil etmektir. Bunu çok istiyorum ve oynadığım takımda sürekli oynama fırsatı bulup, taraftarın gözünde sevilen bir futbolcu olmayı hedefliyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için çok şey ifade ediyor. Eğlence, rekabet, sevinç, hüzün ve her şeyi yaşatan bir spor dalı…

 

“Altyapılara önem artacak”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Gençlerin şans buluyor olması bence çok olumlu bir şey. Böylelikle genç yaşta bu heyecanı yaşayacak kişi sayısı baya artacak ve bence artık altyapıların önemi çok daha artacak.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Hiçbir zaman pes etmeyip, sadece daha iyi olmak için daha fazla çalışmak.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu bence Avrupa tarafından tanınmayıp ülke dışında hiçbir turnuvaya katılamamaktır.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Yeğenim de olan Kemal Uçaner’i idölüm olarak görüyorum. Sebebi, Binatlı takımının en unutulmaz futbolcularından olması aynı zamanda takımın gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu olmasıdır.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Benim eklemek istediğim altyapıdan beri benden ilgisini hiç eksiltmeyen buraya gelmemde büyük emeği olan Ulun hocama teşekkür etmektir. Kendisi çok iyi bir antrenör ve insandır. Ayrıca genç oyunculara değer verdiğiniz Yenidüzen gazetesi ve kulüp başkanımız Orsel Neşe’ye sonsuz teşekkür ederim.


Yeniden milli formayı giymek istiyor

Güzelyurt ekiplerinden Binatlı’nın altyapısından yetişen oyunculardan biri olan Kemal Çayanoğlu, genç yaşında olmasına rağmen oynadığı oyunla dikkat çekiyor. 18 yaşındaki oyuncu, 2017 yılında Barcelona’ya gidip, ülkemizi temsil eden KTFF U15 Milli Takımı’nda da oynamıştı. Yeni yeni A takım forması giymeye başlayan oyuncu, yeniden milli takım forması giymeyi hedefliyor.

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.