“Ülkemizde ne yazık ki bir gelecek yok”

“Ülkemizde ne yazık ki bir gelecek yok”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (16) – BATUHAN CALBAN

A+A-

“YURTDIŞI HEDEFİM VAR” … Çetinkaya’nın genç oyuncusu Calban; “Her futbolcu gibi benim de bir hedefim var. Ülkemizdeki futbol şartlarını biliyoruz ve görüyoruz. Ülkemizde ne yazık ki bir gelecek yok. Yurtdışı hedefim var”

 

“GALİBİYETLER GELİNCE ÖZGÜVENİMİZ GELDİ”… Calban: “Bu sezon eksik olan şey kazanmayı unutmamızdı. Mehmet Bolkan hocamız geldi ve bize kazanmayı hatırlattı. Diğer hocalarımızda da iyi çalışıyorduk. Takımda tek eksiklik galibiyetti. Galibiyetler peş peşe gelince özgüvenimiz yerine geldi.”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in ekiplerinden Çetinkaya’nın genç oyuncusu Batuhan Calban… Şu anda 20 yaşında olan Batuhan Calban,  hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Çıktığınız ilk A takım maçı… O maçta duygularınız nelerdi?

A takımda ilk kez sahaya çıktığım maç Gençler Birliği’yle oynuyorduk. 6’ncı dakikada Abbas Osum abim sakatlanmıştı ve oyuna girmiştim. O maçta iyi bir oyun çıkarmıştım. O güne kadar namağlup gelen Gençler Birliği’ni de mağlup ettiğimiz ayrı bir mutluluk duymuştum.

 

İlk 9 haftada takım olarak kötü sonuçlar aldınız. Sonra toparlanmayı bildiniz ve ilk devreyi 13. sırada tamamladınız. İlk devre için neler söylersiniz?

İlk 9 hafta tam bir kâbus gibiydi. Tabii her maça çalışıp çıkıyorduk. 9 hafta şansızlık üstümüzden bir türlü gitmedi. Bazı maçlarda hakem hataları veya bireysel hatalardan dolayı ilk 9 hafta çok kötü bir performans sergiledik. Bununla birlikte hocalar da değişti. Takımın havası değişti. Bir takım kazanmaya başlayınca alışıyor kazanmaya. Biz de onu devam ettirdik. 2. devre daha iyi yerlerde bitireceğimize kendime ve bütün camiaya güveniyorum.

 

Bu sezon şu ana kadar 3 teknik direktör gördünüz, beklediğiniz çıkış da deneyimli teknik adam Mehmet Bolkan'la geldi. Mehmet hoca gelmeden önce eksiklik neydi size göre?

Eksik olan şey kazanmayı unutmamızdı. Mehmet Bolkan hocamız geldi ve bize kazanmayı hatırlattı. Diğer hocalarımızda da iyi çalışıyorduk. Takımda tek eksiklik galibiyetti. Galibiyet bir türlü gelmeyince moralimiz bozuluyordu ve özgüvenimizi yitirmiştik. Mehmet Bolkan hocamızla birlikte galibiyetlerde peş peşe gelince özgüvenimiz yerine geldi.

 

“Ligi iyi yerde bitireceğimize eminim”

İkinci devre nasıl bir Çetinkaya olur?

Bu hafta kampa giriyoruz. Çok sıkı bir çalışma programı bizi bekliyor. Takım kendine inanmaya başladı. Ligdeki herhangi bir takımın bizi rahat yeneceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Takımımız, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Başımızdaki hocalarımız da oldukça tecrübeli. Tüm maçlarımıza kazanmak amacıyla çıkıyoruz. Sezon sonunda ligi iyi yerde bitireceğimize eminim. Takım arkadaşlarıma güvenim sonsuz.

 

“Yurtdışında üst düzey takımlarda oynamak istiyorum”

Gelecek hakkındaki hedefleriniz nelerdir?

Her futbolcu gibi benim de bir hedefim var. Ülkemizdeki futbol şartlarını biliyoruz ve görüyoruz. Ülkemizde ne yazık ki bir gelecek yok. Yurtdışı hedefim var. Kendimi geliştirip yurtdışında üst düzey takımlara yükselmek için elimden gelini yapmak için çalışıyorum. Bir futbolcu çalışarak kazanır. Ben de en iyi şekilde çalışıp kazanacağım. Bu süreçte inanmak ve sabretmek önemli…

img_2665.jpg

“Ambargolar bir an önce kalkmalı”

Bildiğiniz üzere Kıbrıslı Türklere yıllardır uygulanan ambargolar söz konusu... Genç bir oyuncu olarak bu konuda neler söylemek istersiniz?

Ambargolar kalkarsa adamız daha çok daha gelişip yurtdışına daha çok oyuncu gönderecek. Başka ülkelerdeki gibi ülkemizde de bizim gibi genç oyuncular her zaman vitrinde olacak. Kıbrıslı Türk oyuncuların ne şartlarla nerelere geldiğini görebiliriz. Ambargoların bir an önce kalkması lazım…

 

Sizin gibi genç oyunculara ne gibi tavsiyelerde bulursunuz?

Çok çalışıp disiplinli bir futbolcu olmak gerekiyor. Oyuncu kendine iyi bakarsa gelişim gösterecektir. ‘Oldum’ havasına giren bir genç oyuncu kendine zarar verir. Bu yüzden ‘oldum’ havasına girmekten kaçınmalı ve genç oyuncular her zaman kendini geliştirmelidir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bana ve diğer genç oyunculara verdiğiniz önem çok önemli. Bu yüzden, sizlere ve gazetenize bizlere bu imkânı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.


Çetinkaya’nın değişmez oyuncularından biri…

Genç oyuncu, Çetinkaya’nın A takım formasını ilk kez 2017-2018 sezonunda giymeye başladı ve formayı hiç bırakmadı. Calban, kısa sürede takımın vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

img_7844.jpg

Bu haber toplam 2566 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum