“Ülkemizde gençlere öncelik tanınmalı”

“Ülkemizde gençlere öncelik tanınmalı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (56) – ERTAN MENEKŞELİ

A+A-

“GENÇLERE ŞANS VERMEK İÇİN KURALA GEREK YOK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ertan Menekşeli; “Her takımın genç futbolculara daha çok önem vermesi ve daha çok şans vermesi için kurala gerek duymamasının gerekli olduğunu, ülkemizde önceliğin her zaman gençlere verilmesi düşüncesindeyim.”

 

“ HERKES FUTBOLUN DEĞERİNİ ANLAYACAK”… Ertan Menekşeli; “Bu sezon futbola ara verme gibi konular gündemde olduğu için, herkesin futbolumuzun değerini daha çok anlayacağını düşünüyorum.”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Mormenekşe’nin genç oyuncusu Ertan Menekşeli… Şu anda 20 yaşında olan Menekşeli, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

2 yıl önce Değirmenlik deplasmanındaydık… A takım maçından önce genç takım maçında oynarken A takım teknik direktörü Ali İmam hocam geldi genç takım hocası Talat Şentürk hocamla konuştu beni çıkarmasını A takımda ihtiyacı olabileceğini süre verebileceğini söyledi ve oyundan çıktım hazırlandım. A takım maçı başladı o gün de takım oyuna konsantre olamayıp kötü oyun sergilerdi ve 3-0 geriye düştük. Maçın bitmesine 10 dakika kala oyuna girmeyi beklemezken bir anda ısınmaya gittim ve çağrılıp oyuna girmek için hazırlandım ve ilk kez sahaya çıktım. Hem A takım hem de kendi köyümün takımında ilk maçım olduğu için çok heyecanlıydım. Sahaya ilk girişimde heyecandan üzerimde bir baskı oluştu ama oyuna girdikten 1-2 dakika sonra bir pozisyon gelişti. Çizgiden içeriye doğru ortamı açtım ve benim açtığım orta gol oldu. İlk maçımda ilk asistimi yaptım ve özgüvenim yükseldi. O an heyecanımı yeneceğime inandım ama maçı kaybettiğimiz içim üzgün bir şekilde sahadan ayrıldım.

 

Yeni sezonla ilgili olarak belirsizlik sürüyor. Genç bir oyuncu olarak sizin bu konuyla ilgili düşünceleriniz nedir?

Kesinlikle futbolun oynanması taraftarıyım. Eğer futbola ara verirsek bence herkesin kendini toparlaması ve uzun ara verdikten sonra tekrar sahaya çıkmak için hazırlanması uzun bir süre alabilir ve çok fazla sakatlıklar olabilir.

 

“Diğer sezonlardan farklı bir sezon olacak”

Yeni sezonun başlaması halinde yeni sezon hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Bence bu sezon futbola ara verme gibi konular gündemde olduğu için, herkesin futbolumuzun değerini daha çok anlayacağını düşünüyorum. Başlarsa diğer sezonlardan daha farklı herkesin futbolu daha çok önemsediği tüm takımların daha da çok çalışacağını ve daha istekli olacağı düşüncesindeyim.

 

“En iyi futbolcu olmak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Hedefim, ülkemizde futbol camiasında herkese ismimi duyurmak, adanın en iyi futbolcularından biri olmak ve ülkemizin büyük takımlarında forma giyebilmektir.

 

“Gençlere şans vermek için kurala gerek duyulmamalı”

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Her takımın genç futbolculara daha çok önem vermesi ve daha çok şans vermesi için kurala gerek duymamasının gerekli olduğunu, ülkemizde önceliğin her zaman gençlere verilmesi düşüncesindeyim.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışmak, hatalar olsa bile asla vazgeçmemek, başarılı olma inancından asla pes etmemek…

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence en büyük sorun birkaç büyük kulüp hariç ülke genelinde çoğu kulüpte futbolculara ilginin daha az olması bir takım iyi durumdayken diğer takımın kötü durumda olmasıdır. Yine aynı zamanda altyapı ve profesyonelleşme gibi sorunlarda ülkemizin en önemli sorunlarıdır.

 

Ülkemizde bugüne kadar birçok önemli oyuncu geldi, geçti. Sizin idolünüz hangisi?

Oynadığım mevkinin en önemli oyuncularından ve izlediğimde bir şeyler öğrenmeye çalıştığım futbolculardan idollerim Uğur Naci Gök, Mustafa Yaşınses ve geçmişte Değirmenlik ve Küçük Kaymaklı’da forma giymiş yabancı oyuncu Victor’dur.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Umarım bu sezon futbolumuz açılır ben ve benim gibi tüm genç arkadaşlarım daha fazla şans bularak kendimizi göstermeyi başarabiliriz. Son olarak, biz genç oyunculara böyle bir fırsat verdiğiniz için de sizlere teşekkür ederim.


Son dönemde A takım forması giydi

Mormenekşe’nin altyapısından yetişen genç oyuncu Ertan Menekşeli, daha yeni yeni A takım formasını sırtına giymeye başladı. Daha çok U21 Ligi’nde şan bulan genç oyuncu, geçtiğimiz sezon U21 Birinci Ligi’nde 19 gol atmıştı. Menekşeli, birçok futbolcu gibi sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyor.

 

Bu haber toplam 12500 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.