“Ülkemizde en büyük sorun dışa açılamamak”

“Ülkemizde en büyük sorun dışa açılamamak”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (103) – NAZIM ÇANGAR

A+A-

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ AMBARGOLAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Nazım Çangar; “Bence en büyük sorunlardan biri dışa açılamamak yani bizlere uygulanan ambargolardır. Ülkemizde altyapılara verilen önemin az olması da en büyük sorunlarımızdan biridir”

 

“SEZON ZEVKLİ GEÇİYOR”… Nazım Çangar; “Bu sezon ligimizde puanlar birbirine çok yakın. Ne olacağı, kimin şampiyon olup, kimin kümeye düşeceği hiç belli değil. Şu ana kadar zevkli geçiyor”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Binatlı’nın genç oyuncularından Nazım Çangar…  Şu anda 19 yaşında olan Çangar, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım ligin 4’üncü haftasında oynadığımız Merit Alsancak Yeşilova maçıydı. Çok heyecanlıydım. Bu sene A takımdaki ilk senem ve bundan dolayı çok mutluyum. Forma için çalışmaya ve iyi yerlere gelmek için daha çok mücadele edeceğim.

 

5'inci haftayı geride bıraktık, takımınızın performansı bu 5 haftalık bölümde size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

İlk 4 haftada pek istemediğimiz sonuçlar alamadık ama Baf Ülkü Yurdu derbisinde aldığımız galibiyetle çıkışa geçip istediğimiz sonuçlar alacağız.

 

“Ligimiz şu ana kadar çok zevkli geçiyor…”

Ligin gidişatı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bu sezon ligimizde puanlar birbirine çok yakın. Ne olacağı, kimin şampiyon olup, kimin kümeye düşeceği hiç belli değil. Şu ana kadar zevkli geçiyor.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Önceki hedefim Binatlı forması ile şampiyonluklar yaşamak ve her zaman saygı duyulan bir futbolcu olmak isterim.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için her şeydir, hayatımdır…

 

“Gençler için çok iyi oldu…”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu kuraldan dolayı genç oyuncuların önemi artmış durumdadır. Bizim çok iyi oldu diyebilirim. Gençler olarak bize düşen kendimizi gösterip formayı almak için çok çalışmaktır.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışıp herkesten bir şeyler öğrenmek ve ekstra antrenmanlar yapmaktır. Disiplin de çok önemli.

 

“Ambargolar ve altyapılara önem verilmemesi en büyük sorun”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence en büyük sorunlardan biri dışa açılamamak yani bizlere uygulanan ambargolardır. Ülkemizde altyapılara verilen önemin az olması da en büyük sorunlarımızdan biridir.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Yıllarca futbolun zirvesinde yer aldıkları, çok karakterli oyuncular oldukları ve gittikleri her takımda başarılı oldukları için idolüm Sabri ve Raif Selden… Oyun zekaları ve yetenekleri de her zaman üst seviyede oldu.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Ülkemiz futbolunun gelişip iyi yerlere gelmesini diliyorum. Röportaj için de sizlere teşekkür ediyorum.


Yeni yeni görev almaya başladı

Ülkemiz futbolunda yabancı sayısının düşmesiyle birlikte genç oyuncular da şans bulmaya başladı. Bu gençlerden biri de Nazım Çangar… Binatlı’nın altyapısından yetişen 19 yaşındaki oyuncu, yeni yeni A takım forması giyemeye başladı. A takımdaki ilk resmi maçına 4’ücü haftada  Merit Alsancak Yeşilova maçında çıkan genç oyuncu, Baf Ülkü Yurdu derbisinde de son bölümlerde dahil oldu. Çangar, futbolunu ilerletip, Binatlı formasını sürekli olarak giymeyi hedefliyor.

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.