“Ülke futbolunu gençler ileriye taşıyacak”

“Ülke futbolunu gençler ileriye taşıyacak”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (102) – SERHAT DESTE

A+A-

"GENÇLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Serhat Deste; “Kıbrıs Türk futboluna emek veren gençler için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak ülke futbolunu gençler daha ileriye taşıyacağını düşünüyorum”

 

“ÖNCELİKLİ HEDEFİM KENDİMİ GELİŞTİRMEK”… Serhat Deste; “Gelecek için en büyük hedefim kendimi geliştirmek. Bazı fedakârlıklar yapmanız gerekiyor hedeflerinize ulaşmak için. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Henüz daha yeterli olduğumu düşünmüyorum kendimi geliştirmeye devam edeceğim”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Hamitköy’ün gelecek vadeden oyuncularından Serhat Deste…  Şu anda 19 yaşında olan Deste, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Yaşınız genç ve A takım formasını kapmak için mücadele ediyorsunuz. Hazırlık maçlarında da şans buldunuz. O formayı hiç çıkarmamak için neler yapıyorsunuz?

Mutluyum sonuç olarak emek veriyorum. Emeğinin karşılığını alabilmek kadar güzel bir şey yok. Bazı fedakârlıklar yapmanız gerekiyor hedeflerinize ulaşmak için. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Henüz daha yeterli olduğumu düşünmüyorum kendimi geliştirmeye devam edeceğim.

 

Bir sezon aradan sonra yeniden futbola kavuştuk. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Evet, yeni sezonumuz açıldı yeniden başlamış olmak mutluluk veriyor. Umarım bir daha bu tarz pandemi gibi sorunlarla karşılaşmayız. Takım olarak iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız. Bu sezon ligde güzel şeyler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz. Tüm futbol camiasına sağlıklı ve centilmence bir sezon geçmesini temenni ederim.

 

“En büyük hedefim kendimi geliştirmek…”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için en büyük hedefim kendimi geliştirmek. Sonuç olarak basamak basamak ilerliyorsunuz bu işte... O yüzden tam olarak bu şekilde bir hedefim var diyemem. Fakat futbolu bıraktıktan sonra arkamda güzel bir izlenim bırakmak isterim.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

İncelemesi, oynaması, üzerine konuşulması zevkli olan, zekânın ve kondisyonun bir arada buluştuğu en iyi spor dalıdır.

 

“Gençler için önemli bir fırsat”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Kıbrıs Türk futboluna emek veren gençler için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak ülke futbolunu gençler daha ileriye taşıyacağını düşünüyorum. Bu kararlar sayesinde birçok takım genç oyunculara daha fazla süre vermeye başladı. Bu benim gibi gençler için önemli bir fırsat tecrübe kazanıyoruz ve piyasa ediniyoruz. Kıbrıs Türk futbolundaki gençlerin bu kararlar sayesinde daha çok önü açıldığını düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı bence yapacağın işe başlamak, saygı duymak, çalışmak ve pes etmemektir.

 

“En büyük sorun maddiyat ve tanınmamak…”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülkemizde ki en büyük sorunlar yeterli maddiyat olmaması ve diğer ülkeler tarafından tanınmamak diye düşünüyorum.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Tabii ki birçok kişinin tanıdığı isim olan fakat bu dönemde adamızda futbol oynamayan Dinopeter adamızda futbol oynamış en iyi isimlerden biri. İdol olarak onu görüyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaja beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Kıbrıs Türk futbolunu hep birlikte ileriye götüreceğimize inanıyorum herkese başarılar diliyorum.


Şans bulmaya başladı, talihsiz bir sakatlık yaşadı

A takıma yeni yükselen oyunculardan biri olan Serhat Deste, sezon öncesi oynanan hazırlık maçlarının birçoğunda görev aldı ve adından söz ettirdi. Ancak genç oyuncu ligin başlamasıyla birlikte talihsiz bir sakatlık yaşarak kolunu kırdı. Şu anda tedavisi süren genç oyuncu, kısa sürede yeniden sahalara dönüp, A takım formasını yeniden sırtına gitmeyi ve kendisini geliştirmeyi hedefliyor.

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.