“Ülke futbolu hep amatör kalacak”

“Ülke futbolu hep amatör kalacak”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (18) – HASAN ULUKÖK

A+A-

“GELECEĞİMİZ AÇISINDAN KÖTÜ”… Yenicami’nin genç oyuncusu Hasan Ulukök; “Dış ülkelere tanınmamak bizim açımızdan çok kötü bir durum. Bu yüzden ülke futbolu hep amatör olarak kalacak. Futbolcuların dış ülkeler tarafından izlenme olasılığı çok az ve nadirdir”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Yenicami’nin genç oyuncusu Hasan Ulukök… Şu anda 20 yaşında olan Hasan Ulukök,  hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız nasıldı ve bu maçta duygularınız nelerdi?

İlk kez A takım forması giymek hayallerimin başlangıcıydı. İlk maçım çok farklı duygular ve heyecan vericiydi. Benim için çok güzel bir başlangıç oldu. Kariyerim adına Yenicami A takımında forma giyme şansı bulmak benim için büyük bir başarıdır.

 

Lige iyi başladınız ama devrenin sonunu getiremediniz. Bu sezon için ne söylemek istersiniz?

Güzel başladık sonunu getiremedik. Takımda sakatlıklar oldu. Sonlara doğru talihsizlikler yaşadık. Erken gol bulamayıp geriye düşerek maçları çevirmeye çalıştık. 2’ci devre bu tahlilsizlikleri yaşamadan zirveye doğru çıkış yakalamak istiyoruz. Hedefimizin her zaman şampiyonluk olduğunu bilerek çok iyi bir kamp süreci geçirdik. Bu süreci lige yansıtıp kayıp vermeden elimizden geldiğince mücadele edeceğiz.

 

Şampiyonluk şansınız için neler söylemek istersiniz?

Zorlu bir maraton ve hiçbir zaman Kolay kazanılan bir şey değil. Mücadele, istek, hırs, azim, çok çalışma gerektirir. Şampiyonluk uzun maratonun sonunda kazanılan bir zaferdir. Mutluluğu tarif edilemez yaşanır. Umarım, ikinci devre çıkış yakalayarak bu sezon sonu istediğimiz zafere ulaşır şampiyon oluruz.

 

"Çok çalışıp istediğim yerlere ulaşmak hedefindeyim"

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek adına hedeflerim daha çok başarı kazanma şampiyonluklar yaşamak var.  Çok çalışıp istediğim yerlere ulaşmak hedefindeyim. Yenicami forması içinde yeni kupalar ve zaferler kazanmak istiyorum.

img_0906.jpg

Ülkenin en köklü kulüplerinden birindesiniz. Genç yaşınızda en üst düzeydeki formayı da kaptınız. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu formayı alıp, Yenicami gibi bir yerde A takıma yükselmek tabi ki kolay olmadı. Alt yapıdan çıktım. Hocalarım bana güvenip şans verdi ben de bu şansı en iyi şekilde değerlendirip ilk 11’de şans buldum. Bu şansı elimden geldiğince iyi değerlendireceğim. Bu yüzden de sorumluluklarım 2 kat daha fazla arttı.

 

"Ülke futbolu hep amatör olarak kalacak"

Bildiğiniz üzere Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar var. Genç bir oyuncu olarak bu konuda ne söylersiniz?

Dış ülkelere tanınmamak bizim açımızdan çok kötü bir durum. Bu yüzden ülke futbolu hep amatör olarak kalacak. Futbolcuların dış ülkeler tarafından izlenme olasılığı çok az ve nadirdir. Hem ülke futbolumuz, hem de geleceğimiz açısından oldukça kötü bir durum olduğunu düşünüyorum.

 

Sizin gibi genç oyunculara gelişim yolunda ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Uyku beslenme en önemlisidir. Kendimize baktığımız ve hedeflerimiz olduğu sürece çok çalışıp başarabilirler. Kesinlikle pes etmeyip, çalışmaya devem etsinler.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz genç oyunculara sağladığınız bu imkân açısından sizlere teşekkür ediyorum. Hedeflerimiz olduğu sürece asla vazgeçmemeliyiz. Hedeflerimize ve hayallerimize çok çalışarak ulaşabiliriz.


Yenicami’nin vazgeçilmezi...

Genç oyuncu, 2016-2017 sezonun ortasında A takım kadrosunda yer almaya başlarken, aynı sezon kupanın 1.Turu’nda oynadıkları Merit Alsancak Yeşilova maçında A takım formasıyla ilk kez sahaya çıktı. O sezon daha şans bulan Ulukök, sonraki sezonlarda A takım formasını düzenli olarak giymeye başladı.

img_0161.jpg

Bu haber toplam 2512 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.