“Tüm kulüpler gençlere sahip çıkmalı”

“Tüm kulüpler gençlere sahip çıkmalı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (37) –HASAN AĞAÇ

A+A-

"GENÇLERE VERİLEN DAHA DA ÖNEM ARTMALI” … ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Hasan Ağaç; Bizim gençlerimiz içerisinde yetenekli oyuncularımız var. Önemli olan, gençlere verilen bu önemin daha da artması. Tüm kulüpler, genç oyunculara sahip çıkmalı.”

 

“PROFESYONEL BAKMAK GEREKİR” … Ağaç; “Bence başarılı olmanın sırrı profesyonel olarak düşünmek, profesyonel olarak çalışmak, kendimize daha fazla bakmak ve hedeflerimizi her zaman yüksekte tutmaktır.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Binatlı’nın genç oyuncusu Hasan Ağaç… Şu anda 17 yaşında olan Ağaç, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatır mısınız? Sahaya çıktığınız zaman duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçına 2018-2019 sezonunda Karadağ’da oynadığımız Lefke maçında çıktım. Maçın 82’nci dakikasıydı. O anın heyecanı anlatılmaz yaşanır diyebilirim. Çok duygulandım aniden kendimi abilerimin içinde gördüm. Kendim için bir başlangıç olduğunu düşündüm. Gururlu, mutlu ve heyecanlıydım.

 

18 Haziran’da lig yeniden başlıyor. İlk maçınız da Gençlik Gücü ile... Sezonun kalan bölümü hakkında ne söylemek istersiniz?

Gençlik Gücü maçı bizim için çok önemli bir maç. Tabii ki Onlar için de çok önemli.  Biz kazanmak istiyoruz. Bu inançla iyi hazırlanıyoruz. Gençlik Gücü maçını kazanıp, hedefimiz doğrultusunda yolumuza devam etmek istiyoruz. Sezonun en önemli maçına çıkıyoruz diyebilirim.

 

“Çok çalışıp, adımdan söz ettirmek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekte Kıbrıs’ta adımı duyurmak istiyorum. Bilinen eski futbolcular olan Sabri, Raif, Erdinç Börekçi gibi adımı duyurmak istiyorum. Onun dışında saygınlık kazanmak istiyorum. Çok çalışıp adımdan söz ettirmek istiyorum.

 

Ülke futbolunda son yıllarda genç oyunculara verilen önem eskiye göre daha fazla. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Takımlarımız alt yapıya daha çok önem vermeye başladı. Özelde batı bölgesindeki takımlarımız alt yapıya önem verdi ve meyvelerini toplamaya yavaş yavaş başladık. Bizim gençlerimiz içerisinde yetenekli oyuncularımız var. Önemli olan, gençlere verilen bu önemin daha da artması. Genç oyuncular olarak bizler de çalışmalarımıza devam edip iyi yerlere gelmek istiyoruz.

 

“Profesyonel düşünmek ve her zaman hedeflerimizi yüksekte tutmak…”

Sizce başarılı olmanın sırrı nedir?

Ülkemizde profesyonellik pek yok ama bence başarılı olmanın sırrı profesyonel olarak düşünmek, profesyonel olarak çalışmak, kendimize daha fazla bakmak ve hedeflerimizi her zaman yüksekte tutmaktır.

 

“En büyük sorun ambargolar…”

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre sorun ambargoların olmasıdır. Bence ambargoların ülkemizde futbol oynayan genç oyunculara çok eksi yönleri var. Yurtdışına açılamama, profesyonellik olmaması gibi sorunlar, hep eksi yönleriyle bize geri dönüyor.

 

Ülkemiz futbolunda birçok başarılı oyuncu oldu. Sizin idolünüz kim, kimi örnek alıyorsunuz?

Oyun stili olarak Raif Selden, ama saha içinde duruş olarak liderlik olarak Sabri Selden ve geçmişte de Coşkun Ulusoy…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle biz genç oyunculara bu şansı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu röportajlar hem biz genç oyuncuları motive ediyor, hem de bizlere güzel bir anı oluyor. Son olarak, bütün kulüplerden gençlerimize sahip çıkılmasını İstiyorum.


Genç yaşına rağmen şans bulabiliyor

Binatlı’nın genç oyuncularından Hasan Ağaç, 17 yaşında olmasına rağmen zaman zaman A takım forması giydiği oluyor. Özellikle genç takım maçlarında performansıyla dikkat çeken Ağaç, Binatlı’nın ve ülke futbolunun gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösteriliyor. 

img_8415.jpg

Bu haber toplam 12540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.