“Tanınsaydık, her şey farklı olurdu”

“Tanınsaydık, her şey farklı olurdu”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (63) – MUSTAFA GARDİYANOĞLU

A+A-

“YABANCI SINIRININ DÜŞMESİ BİZİM İÇİNBÜYÜK ŞANS”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mustafa Gardiyanoğlu; “Yabancı kısıtlamasının 3’den 1’e düşmesi bizim için bir avantaj. Ayrıca tüm kulüplerin maddi sıkıntılardan dolayı transfer yapma lüksü de pek yok. Bu yüzden altyapıdan oyuncu yetiştirmeye önem ve pek şans bulamayan gençlere şans vermek için doğru bir zaman.”

 

“CEBELİTARIK BUNUN EN BÜYÜK ÖRNEĞİ”… Gardiyanoğlu; “Tanınmayan bir ülke olduğumuzdan ambargolar var. Eğer tanınsaydık ülke futbolu çok daha farklı yerlere gelebilirdi, Cebelitarık bunun en büyük örneği…”

 

Hüseyin Özbarışcı

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Baf Ülkü Yurdu’nun genç oyuncularından Mustafa Gardiyanoğlu…  Şu anda 20 yaşında olan Gardiyanoğlu, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

Cihangir maçında ilk kez forma şansı buldum. Çok heyecanlıydım ama çok iyi hissettiğim anlardan biriydi.  Bu maç, A takım serüvenimin güzel bir başlangıcı oldu.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu sene futbolun oynanmayacak olması biz gençlere gelişimimiz açısından büyük kayıp olacak. Fakat bu pes edeceğim anlamına gelmez. Ben ferdi olarak çalışmalarıma devam ediyorum ve başlayana dek de devam edeceğim. Keşke bu sezon durdurma zorunda kalmasaydık.

 

“Profesyonel düzeyde futbol oynamak istiyorum”

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Futbolda kendimi çok daha geliştirip yükselebildiğim kadar yükselmek istiyorum. Profesyonel düzeyde futbol oynama ve milli formayı giyme gibi bir hedefim var.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Tek kelimeyle söyleyecek olursam; benim için futbol bir aşktır…

img_1177.jpg

“Gençlere şans vermek için doğru bir zaman”

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Verilen şansları iyi değerlendirmek de önemli ayrıca şansı hak edenin de şansı elinden alınmaması önemli. Yabancı kısıtlamasının 3’den 1’e düşmesi bizim için bir avantaj. Ayrıca tüm kulüplerin maddi sıkıntılardan dolayı transfer yapma lüksü de pek yok. Bu yüzden altyapıdan oyuncu yetiştirmeye önem ve pek şans bulamayan gençlere şans vermek için doğru bir zaman.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarının en büyük sırrı; düzenli beslenme, istikrarlı ve disiplinli çalışmaktır.

 

“Tanınsaydık, her şey farklı olurdu”

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Tanınmayan bir ülke olduğumuzdan ambargolar var. Eğer tanınsaydık ülke futbolu çok daha farklı yerlere gelebilirdi, Cebelitarık bunun en büyük örneği… Bunun yanında kulüpler tarafından genç futbolculara gereken önemin ve şansın verilmemesi de büyük sorun.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Beraber oynama şansı bulduğum birçok başarılar elde eden, liderliği ve çalışkanlığı ile Erdinç Börekçi (Alex) abimdir. Onu her zaman örnek alıyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Genç futbolculara bu imkânı tanıdığınız için Yenidüzen gazetesine ve sizlere teşekkür ederim, gençlere gereken önem verilirse kazanan ülke futbolu olacaktır…

 


 

Bostancı Bağcıl’da tecrübe kazandı

 

Süper Lig ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısından yetişen genç oyuncu, son dönemde A takım fırsatı bulmaya başladı. Geçen sezonun ikinci devresinde Bostancı Bağcıl’a kiralanan Gardiyanoğlu, yeşil beyazlı kulüpte daha fazla forma şansı bularak, tecrübe kazandı. Bu sezonda futbolun olmayacak olmamasıyla oyuncu ferdi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Bu haber toplam 4618 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.