“Sürekli olarak kendimizi tekrarlıyoruz”

“Sürekli olarak kendimizi tekrarlıyoruz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (43) – MEHMET EREN DOĞAN

A+A-

 “EN BÜYÜK SORUN AMBARGOLAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mehmet Eren Doğan; “Sürekli olarak kendimizi tekrarlıyoruz. Spor adamlarının sorumluluk almaması, kolaya kaçması Kıbrıs’ın kuzeyindeki en büyük sorun.”

 

“DAHA ÖNCEDEN YAPILMALIYDI”… Mehmet Eren Doğan; “Gençlere verilen önem konusunda önceki yıllarda kulüplerin yabancılara verilen ücretleri biz gençlere yatırım yapsalardı çok daha iyi yerlere gelebilirdik.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun genç oyuncusu Mehmet Eren Doğan…  Şu anda 18 yaşında olan Doğan, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk kez süre aldığım maç, bu sezon ikinci devrede oynadığımız Yenicami maçıydı. Çok süre alamadım ama ­sahaya ilk çıktığım anlarda oldukça heyecanlıydım.

 

“İyi işler başardık”

Süper Lig’de sezonu 6'ncı sırada tamamladınız. Geride kalan sezon hakkında neler söylemek istersiniz?

Dar ve genç bir kadromuz olmasına rağmen iyi işler başardığımızı düşünüyorum. Bu da gelecek adına önem içeren bir sezondu.

 

“Hedefim yurt dışı”

Gelecek hakkındaki hedefleriniz nelerdir?

Öncelikle ülkemizde yüksek yerlere gelip daha sonrada yurt dışına açılmak isterim. 14 yaşındayken Konyaspor U15 takımının antrenmanlarına çıkmıştım ama yaşımdan dolayı aile bireylerinden bir tanesinin benimle birlikte Türkiye’de kalması lazım olduğu için bana lisans verememişlerdi.

 

“Daha önceleri gençlere yatırım yapsalardı, şimdi iyi yerlere gelebilirdik”

Ülkemizde önceki yıllara oranla gençlere daha fazla önem veriliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Olması gereken buydu. Önceki yıllarda kulüplerin yabancılara verilen ücretleri biz gençlere yatırım yapsalardı çok daha iyi yerlere gelebilirdik. Daha önceki sezonlarda gençlere daha az şans verilmesinden dolayı birçok genç futbolu bırakmış durumda ancak bu yıllara baktığımızda bizlere daha fazla şans vererek geleceğimiz açısından önemli bir adim atılıyor.

 

Sizce başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışmak, konuya daha profesyonel olarak bakmak ve vazgeçmeyerek başarabileceğine inanmak…

 

“Sürekli olarak kendimizi tekrarlıyoruz”

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülkemiz futbolunun en büyük sorunu ambargolar olarak gözüküyor. Sürekli olarak kendimizi tekrarlıyoruz. Spor adamlarının sorumluluk almaması, kolaya kaçması Kıbrıs’ın kuzeyindeki en büyük sorun.

 

İlk kez A takımda görev almanızı sağlayan hocanız Gökmen Davutoğlu için ne söylersiniz?

Beraber çalıştığı futbolculara çok şey katabilen, takımını iyi yöneten başarılı bir teknik adam…

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

İdol olarak gördüğüm biri yok ama bu sezonu birlikte geçirdiğimiz Atanda futbolculuk, insanlık ve karakter olarak örnek alınması gereken bir futbolcu.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle biz gençlere düşüncelerimizi aktarabilme şansını verdiğiniz için çok teşekkürler… Bu röportajlar bizlerin düşüncelerini önemsediğinizi gösteriyor ve bizi motive ediyor. Kulüplerin gençlere şanslar verip sahip çıkmasını istiyorum.


Yeni yeni şans bulmaya başladı

Ülkemizin köklü kulüplerinden biri olan Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısından yetişen Mehmet Eren Doğan, bu sezon Süper Lig’in son haftalarında A takım formasını giymeye başladı. A takım forması dışında kırmızı yeşilli kulübün U21 takımında mücadele eden genç oyuncu, bu sezon U21 Süper Lig’de 3 de gol kaydetmeyi başardı.

112359225_1144257845975100_8612870042267730178_n.jpg

Bu haber toplam 13576 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.