“Sürekli olarak kendimizi tekrarlıyoruz”

“Sürekli olarak kendimizi tekrarlıyoruz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (30) – İLKER İNCELER

A+A-

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Türk Ocağı’nın genç oyuncusu İlker İnceler…  Şu anda 21 yaşında olan İnceler, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma Lefke karşısında sağ bek olarak çıkmıştım. Güzel bir duyguydu diyebilirim.  Sonuçta A takımda oynamak için kendimizi geliştiriyoruz ve o seviyeye ulaşmak için çabalıyoruz. Ben de bunu başardığım için o gün gururlu ve heyecanlıydım. Her ne kadar o maçta iyi oynamasam da karşımda Candy oynuyordu ve baya iyiydi… İlerleyen maçlarda toparladığımı düşünüyorum.

 

Genç yaşınıza rağmen hem Türkiye’de, hem de Kıbrıs’ın kuzeyinde futbol oynama fırsatı buldunuz. Sizce futbol anlamında iki ülke arasındaki fark nedir?

Tam Doğan Türk Birliği maçı haftasına girmiştik ve bu maçı her yıl bekliyoruz o haftada her şeyin durması bizi gerçekten çok üzdü ama her şeyden ve futboldan önce sağlık. Ülkemizde de şuan karantina günleri geçiriyoruz. Kendimizce formda kalmak için idmanlar yapıyoruz ve bu günlerde en çok futbolu özlediğimi söyleyebilirim. Umarım en kısa sürede biter ve herkes eski hayatına kavuşur.

 

“Doğan Türk Birliği, ezeli rakip, ebedi dostumuzdur”

Türk Ocağı’nın genç oyuncususunuz ve geçmişten beri Doğan Türk Birliği ile bir rekabetiniz var. Bu rekabet hakkında ne söylemek istersiniz?

O maçlar bizim için ligden ayrı final maçı değerinde... Yıldızlardan beri bu rekabetin içindeyim. Çok şükür bu sene A takımda da o zevki tattım. Doğan Türk Birliği ezeli rakibimiz, aynı zamanda ebedi dostumuzdur. Doğan - Ocak maçlarının atmosferi çok farklıdır ve bence adanın en büyük derbisidir. Böyle maçlara bir futbolcu olarak çıkmak ayrıcalıktır. Bu sene de A takımda ilk kez Doğan - Ocak maçında oynadım. O gün, son dakika yediğimiz golle berabere kaldık gerçekten yıkılmıştım. Güzel bir maçtı.

 

U21 milli takımda oynadınız. Milli formayı giymek nasıl bir duygu?

Güzeldi ve çok gururluydum. Kendi futbolumu geliştirmeye çalışıyorum ve bunun görülmesi beni mutlu etmişti. U21 milli takımında, ülkemize koyulan ambargolara rağmen gerçekten bu adada da diğer ülkelerden yetenekli oyuncular olduğunu gördüm. Keşke ambargolar olmasa da bu yetenekli arkadaşlarımı hak ettikleri yerlerde görebilsek. Bende orada bulunduğum için gururluydum. İleride A milli takımda da olmak istiyorum.

 

“Futbolculuğu profesyonel olarak yapmak istiyorum”

Peki, gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Ülkemizin durumu belli inşallah önü açılır. Biz o günleri göremezsek Türkiye’de kendimi denemek istiyorum. Şuan adamızda genelde futbol oynayanlar başka işlerde çalışıyor. Ben bu işi tam anlamıyla profesyonel olarak yapmak istiyorum ve sadece futbol oynayarak geçinmek istiyorum. Gelecekte de umarım bunu yaparım...

 

“Sürekli olarak kendimizi tekrarlıyoruz”

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre en büyük sorun, sürekli olarak kendini tekrarlamak ve gelişmeye yönelik adımların atılmaması. Tabi Türkiye hariç başka ülkelerin tanımaması önemli etki fakat kendi içinde futbola daha fazla yatırım yapılabilir. En önemli sorunlardan biri de futbolcu sözleşmesinin getirilmesi olduğunu düşünüyorum.

 

Kıbrıslı Türklere yönelik yıllardır uygulanan ambargolar konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ambargolar bu ülkeye yapılan en büyük ayıptır. Yani mantıklı düşünmek lazım adanın kuzeyi ambargolar nedeniyle Avrupa kupalarına vs. katılamıyor ama adanın güneyi katılıyor ve kendilerini Avrupa'da gösterebiliyorlar. Bizim onlardan yetenek anlamında eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Bence aramızda sadece alt yapı sorunları var. Örneğin bir kulübe ait bir tesis olmaması ve maç yaptığımız sahaların yeterli kalitede olmaması gibi…

 

Genç futbolcular son dönemde fazla şans buluyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Bence bir takımda yapılabilecek en doğru karar gençlerin daha fazla şans bulmasıdır. Biraz geç olsa da bunu diğer takımlarında görmesi güzel oldu.

 

Peki, sizce başarılı olmak için nelere dikkat etmeli?

Sağlıklı beslenmek, uyku düzenine dikkat etmek, sürekli kendini geliştirmeyi düşünmek, her zaman azimle ve istekle çok çalışmak. Bunlar tam anlamıyla yapıldığı zaman, başarı kendiliğinden gelecektir.
 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle biz genç oyunculara bu şansı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Şuan tek isteğim eski hayatımıza dönmek ve maçlarımıza devam etmek istiyorum.


Türk Ocağı’nın vazgeçilmez oyuncusu…

Geçtiğimiz sezonlarda ilk kez A takımda şans bulan genç oyuncu, bu sezon A takımın vazgeçilmez futbolcularından biri oldu. Süper Lig’de 22’nci haftaya kadar sadece 18’inci haftadaki Baf Ülkü Yurdu maçında oynamayan İnceler, ligdeki diğer tüm karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. İlker İnceler, 21 yaş altı statüsündeki en çok forma giyen oyunculardan biri olarak da dikkat çekiyor.

img_9853.jpg

Bu haber toplam 6775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.