“Ambargolar olmasa birçok futbolcu hak ettiği yere gidebilecekti”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (130) – MEHMET B. GÜRBIYIK

“EN BÜYÜK SORUN AMBARGOLAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mehmet B. Gürbıyık:  “Ülke futbolunun en büyük sorunu bizlere uygulanan ambargolardır. Ambargolar olmasa bu ülkedeki çoğu yetenekli gençler çok daha kaliteli ve çok iyi yerlere gelecekti”

“HEDEFİM İSMİMİ DUYURMAM”… Gürbıyık: “Hedefim, kendimi daha çok geliştirmek, kupalar kazanmak ve ülke futbolunda ismimi daha çok duyurmaktır”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’ın gelecek vadeden oyuncularından biri olan Mehmet Batuhan Gürbıyık… Şu anda 21 yaşında olan Gürbıyık, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.


İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım 2 sezon önce 1. Lig’de oynadığımız Lapta maçıydı. İkinci yarı maça çok değişik ve çok güzel bir duyguydu.

İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu geride bıraktık. Küme düşen takımlardan biri oldunuz. Hem kendi adınıza, hem de takımınız adına sezon nasıl geçti?

Bu sezon ben ve takımım adına güzel geçti. Çünkü takımın genç oyunculardan kurulu oluşundan çoğu kişi Süper Lig’de ilk kez oynadı. Ben de dahil… Benim için çok güzel tecrübe oldu. Çoğu mevkide görev yaptım. Sol bek, orta saha defans… Güzel bir deneyim oldu. Daha iyi yerlerde bitirmeyi hak etmiştik ama olmadı. Gelecek sezon Allah’ın izniyle daha iyi yerde bitireceğiz.

“Ülke futbolunda ismimi duyurmak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim, kendimi daha çok geliştirmek, kupalar kazanmak ve ülke futbolunda ismimi daha çok duyurmaktır. Bunun için çalışmalarıma devam ediyorum.

Saha dışındaki Mehmet Gürbıyık’ı tanıyabilir miyiz?

10 Ağustos 2001 tarihinde doğdum. Şu anda DAÜ’de İşletme bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Okulu tamamladığımda bölümümle ilgili iş yapmak istiyorum.

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için hırs, kendine inanma ve özveriyi ifade eder…

“Gençler daha çok şans buluyor…”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yabancı kuralının değişmesi biz gençler için kendimizi gösterme anlamında çok iyi oldu. Ben de dahil olmak üzere çoğu genç futbolcu bu kuraldan dolayı kendine çok fazla şans buldu. Dilerim ki, bu kural tekrardan değişmez ve ülkemizin yetiştirdiği genç yetenekler daha fazla şans bulur.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı kesinlikle pes etmeden çalışmak hırslı ve azimli oynamaktır.

“Ambargolar olmasa birçok genç iyi yerlere gelebilecekti”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu bizlere uygulanan ambargolardır. Ambargolar olmasa bu ülkedeki çoğu yetenekli gençler çok daha kaliteli ve çok iyi yerlere geleceğinden eminim. Bunun yanında alt yapılara ve tesisleşmeye yönelik adımlar atılmamış olması da büyük sorunlardan biri.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Ülke futbolunda şu an için bir idolüm yok ama yurt dışından sert ve hırslı oyunuyla Merih Demiral’ı idol olarak görüyorum.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Yenidüzen Spor Servisi’ne bana zaman ayırdığı ve beni böylesi bir röportaja layık gördüğü için çok teşekkür ederim.


Sarı kırmızılı formayı küçük yaşlarda giydi

Mehmet Gürbıyık, futbola Dumlupınar’da başladı. Çok küçük yaşlardan sarı kırmızılı formayı giyen genç oyuncu, Dumlupınar’ın alt yapısındaki tüm kademelerde neredeyse oynadı. Genç takıma yükselmesiyle birlikte ilk sezonunu kiralık olarak Mormenekşe’de geçiren genç oyuncu, bir sezon aranın ardından yeniden sarı kırmızılı formayı giymeye başladı ve gerek lig, gerekse Ahmet Sami Topcan Kupası’nda gösterilen başarının ardından A takıma kadar yükseldi. 21 yaşındaki oyuncu, şu anda düzenli olarak A takımda forma giyiyor. 

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ Haberleri

“Gençlerin üstüne düşülse ülke futbolu güzelleşecek”
“Yerimizde sayıyoruz, kendimizi geliştirmiyoruz”
“Gençler kötü futbolcu olmadıklarını gösterdi”
“Hiç mi futbolcular lehine bir karar verilmez?”
“Tecrübe kazandığım bir sezon oldu”