“Şampiyonluk yolunda takımıma katkı vermek istiyorum”

“Şampiyonluk yolunda takımıma katkı vermek istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (57) – YAKUP ŞEN

A+A-

“YENİCAMİ’NİN OLDUĞU YERDE HEDEF HER ZAMAN ŞAMPİYONLUKTUR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Yakup Şen; “Yenicami’nin adının olduğu yerde hedef şampiyonluktur. En alt yaşlardan A takıma kadar bu hep böyledir. Çok çalışıp şampiyonluk yolunda takımıma katkı vermek istiyorum”

 

“EN BÜYÜK SORUN AMBARGOLAR”… Yakup Şen; “Ülke futbolunun en büyük sorunu bizlere uygulanan ambargolardır. Sürekli kendi içimizde oynamak, televizyonlardan izlediğimiz turnuvalara sadece seyirci kalmaktır”

 

Hüseyin Özbarışcı

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Yenicami’nin genç oyuncularından Yakup Şen…  Şu anda 20 yaşında olan Şen, son birkaç sezondur formasını giydiği Esentepe’den Yenicami’ye geri dönüş yaptı, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma Akova’ya karşı çıktım. O maçta heyecanlıydım ama kendime güveniyordum. 4-1 kazanıp sonu şampiyonluk olan yola başlamıştık.

 

Yeni sezonun başlaması için çalışmalar sürüyor. Bir taraftan da salgın gerçeği var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Her ne kadar sağlık her şeyden önemli de olsa da, bu sadece biz lisanslı futbolcular için değil tüm insanlar için geçerlidir. Halı saha turnuvalarının, eğlence yerlerinin açık olduğu bir ülkede futbol oynayamamak beni üzüyor ve düşündürüyor. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım ailemize yük olmadan okul paramızı kazandığımız ve her şeyden çok sevdiğimiz futbolumuzun bir an önce başlamasını bekliyorum.

gk-yakup-sen-haberici.jpg

“Yenicami’nin adının olduğu yer hedef her zaman şampiyonluk”

 

Yeni sezonun başlaması halinde yeni sezon hakkında ne söyleyebilirsiniz?

3 sezon kiralık olarak Esentepe’de oynadım. Şimdi yuvama Yenicami’ye geri döndüm. Hırslıyım ve formayı almak istiyorum. Yenicami’nin adının olduğu yerde hedef şampiyonluktur. En alt yaşlardan A takıma kadar bu hep böyledir. Çok çalışıp şampiyonluk yolunda takımıma katkı vermek istiyorum.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Öncelikli hedefim Yenicami’de düzenli olarak forma giymektir. Her Kıbrıslı genç gibi ben de profesyonellik hayalleriyle büyüdüm. Hedefim profesyonel futbolcu olmak...

 

“Genç oyuncular için büyük avantaj”

 

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Şuana kadar benim oynadığım kulüpler Yenicami ve Esentepe gençlerine güvenen ve onlara şans veren takımlardır. O yüzden bu gibi takımlar sorun yaşamadan ve rakiplerinden daha avantajlı olarak devam edecektir. Biz gençler için bir avantajdır. Oyuna girmesek bile kulübede A takım havasını görmek önemlidir. Genç takımdaki arkadaşlarım için motivasyon kaynağıdır ve onların gelişmesinde önemli rol oynayacaktır.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Oldum havasına girmeden hep daha fazlası için disiplinli olarak çalışmak. Hedefe inanmak ve onun için bir gün önce yaptığından daha fazlasını yapmak.

 

“En büyük sorun ambargolar”

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülkemize uygulanan ambargolardır. Sürekli kendi içimizde oynamak, televizyonlardan izlediğimiz turnuvalara sadece seyirci kalmaktır.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Beraber oynadığım birçok abimden çok şey öğrendim ve beğendiğim birçok orta saha var ama benim için Fırat Ersalan ve Ünal Kaya ada futbolunun en iyi orta sahalarıdır.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle size bu röportaj için teşekkür ederim. Futbolumuzun en kısa sürede başlamasını bekliyoruz. Umarım en kısa sürede her şey sonuçlanır ve futbolumuza başlarız.

 


 

Yuvasına geri döndü

Kariyerinde son 3 sezonunu Birinci Lig ekiplerinden Esentepe’de kiralık olarak geçiren genç oyuncu, yeni sezonun oynanması durumunda bu sezonu altyapısından yetiştiği Yenicami’de geçirecek. 20 yaşındaki Yakup Şen, Yenicami’de düzenli olarak A takım forması giymek istiyor.

Bu haber toplam 8369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.