“Sahalarımız futbol oynamak için yeterli seviyede değil”

“Sahalarımız futbol oynamak için yeterli seviyede değil”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (110) – ONUR KONUĞUŞ

A+A-
  • “EN BÜYÜK SORUN SAHALAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Onur Konuğuş: En büyük sorunlarından bir tanesi sahalardır. Sahaların futbol oynamak için yeterli seviyede olmadığının, bakımlarının iyi yapılmadığını görebiliyoruz. Futbol kalitemiz de bu yüzden çok düşüyor”

 

  •  “GENÇLER İÇİN İYİ BİR FIRSAT”… Onur Konuğuş: “Kuralın değişmesi biz gençler için çok iyi bir fırsat haline geldi. Alışık olduğumuzdan daha çok genç futbolcuları sahalarda görebiliyoruz. Burada yapılacak son bir şey kalır, o da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemizdir”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Baf Ülkü Yurdu’nun gelecek vadeden oyuncularından Onur Konuğuş…  Şu anda 20 yaşında olan Konuğuş, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Gönyeli maçıydı. İkinci yarı oyuna dahil olmuştum ve ister istemez heyecanım vardı. Çünkü mücadele ettiğim yer en üst seviyedeydi. Unutamayacağım bir gündü.

 

“İkinci devre daha iyi olacağız”

İlk devreyi geride bıraktık, takımınızın performansı size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Sezona genç ağırlıklı kadromuza rağmen ilk iki zorlu maçta kaybetmedik ardından Kötü gidişe bir türlü dur diyemedik. Ligin ilk yarısının sonuna yaklaşırken hoca değişikliğine gittik Orçun hoca ve ekibiyle iyi bir ivme yakaladık ilk yarıyı 7 puanla kapattık.  İkinci devre hak edeceğimiz sıralara çıkacağımızı düşünüyorum.

 

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Lig kalitesinin düştüğünü az da olsa söyleyebilirim. Bunu yabancı sayısı düşmesine bağlayabiliriz. Bunun yanında pandemide oynanmayan lig, kaliteyi az da olsa düşürdü. Ligimizde her an her şey olabilecek şekilde. Şampiyonluk yarışında puanlar birbirine çok yakın, alt sıralar içinde aynı şeyi söyleyebilirim. Her maç aynı zorlukta ve aynı seviyede ne olacağı belli olmuyor.

 

“Kariyerime Türkiye’de devam etmek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekteki hedefim 1-2 yıl içerisinde Türkiye’de profesyonel futbol oynamak ve kariyerime orada devam etmek.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbolun benim için anlamı çok büyük. Küçüklüğümden beri hayallerle geliştirdim. Futbolda çok daha iyi yerlere gelebilmek için çalışacağım. Futbol benim hayatımda çok önemli bir yere sahip.

 

“Kural, gençler için bir fırsat”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu biz gençler için çok iyi bir fırsat haline geldi. Alışık olduğumuzdan daha çok genç futbolcuları sahalarda görebiliyoruz. Burada yapılacak son bir şey kalır, o da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemizdir. Bu kural tamamen gençler için bir fırsat.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bence başaranın sırrı herkesten iki kat daha fazla çalışmak, istemek ve inanmak…

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

En büyük sorunlarından bir tanesi sahalardır. Federasyona bağlı olan sahaların futbol oynamak için yeterli seviyede olmadığının, bakımlarının iyi yapılmadığını görebiliyoruz. Futbol kalitemiz de bu yüzden çok düşüyor. Daha iyi sahalar, daha iyi şartlar oluşursa futbol kalitemiz de gelişecektir. Sakatlıklar da en alt seviyeye inecektir.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

İdol olarak demeyelim ama futbolunu en beğendiğim futbolcu Yenicami forması giymiş John Ebuka…

Sprinter olması ve topla dikine giderek ilerlemesi dikkatimi çekiyordu son vuruşlarını da unutmamak lazım tabii ki…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Genç futbolcularımızın değerini bilelim ve yeteneklerini görmezden gelmeyelim. Buradaki genç futbolcu arkadaşlarımın Türkiye veya başka ülkede profesyonel futbol oynayan yaşıtlarımızdan bir farkı yok sadece gereken özeni göstersek yeter.


A takımda tecrübe kazanıyor

Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısından yetişen ve diğer arkadaşları gibi A takımda tecrübe kazanmaya başlayan Onur Konuğuş 20 yaşında… Genç oyuncu, kendisini geliştirerek, kariyerine profesyonel olarak Türkiye’de devam etmek istiyor. Konuğuş geride kalan ligin ilk devresinde ve kupanın ilk turunda 1’er gol kaydetti.

Bu haber toplam 1577 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.