“Profesyonel olsak birçok oyuncu yurt dışında oynayacaktı”

“Profesyonel olsak birçok oyuncu yurt dışında oynayacaktı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (112) – ASRIN A. SÖNMEZ

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN AMBARGOLAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Asrın Alican Sönmez; “Ülkemiz futbolunda tesisleşme ve profesyonellik olsa, emin olun bu ülkeden yurt dışına birçok futbolcu abilerim veya arkadaşlarım gidip yurt dışında ülkeyi iyi şekilde temsil ederdi…”

 

“GENÇLER AÇISINDAN İYİ OLDU”… Sönmez; “Yabancı oyuncu sayısı düşürüldükten sonra bir sürü genç yetenekli arkadaşlarımız ön plana çıktı ve ülke futboluna kazandırıldı. Bizler açısından çok iyi oldu diyebilirim”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Yenicami’nin gelecek vadeden oyuncularından Asrın Alican Sönmez…  Şu anda 19 yaşında olan Sönmez, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

A takımdaki ilk maçım bu sezon Girne Halk Evi’yle oynadığımız maçtı. Oyuna girerken inanılmaz hisler içindeydim ve şans da yanımdaydı. İlk maçımda ilk golümü de attım. Anlatılamayacak bir duyguydu. Alt yapısında yetişip en üst seviyesinde ilk maçımda ilk golümü atmam…

 

İlk devre geride kaldı artık ikinci devre başlayacak. Takımınızın performansı size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

İlk devre puanlama açısından istediğimiz gibi gitmedi. Değerli hocalarım Cemre Yıldızev ve Ulus Nasıroğlu benim gibi bir sürü genç arkadaşıma bol bol şans verdi ve ülke futboluna birden çok arkadaşımızı kazandırmaya başladı. Puanlama açısından istediğimiz gibi olmasa da biz gençler adına aldığımız süre bizi motive etti ikinci devre adına…

 

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Yabancı oyuncu sayısı düşürüldükten sonra bir sürü genç yetenekli arkadaşlarımız ön plana çıktı ve ülke futboluna kazandırıldı. Bizler açısından çok iyi oldu diyebilirim. Gördüğünüz gibi de çok çekişmeli giden bir lig içindeyiz. Son yılların en zevkli ligi oluyor diyebilirim…

 

“İlk hedefim takımımda gol krallığı ve şampiyonluk”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Öncelikle kulübümde almak istediğim kupalar ve unvanlar var, başta Süper Lig şampiyonluğu ve gol krallığı yaşamak en büyük hedeflerimdendir. Tabi ki olursa yurtdışıda planlarım da var. Basamak basamak hepsini geçekleştirmek için çalışıyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Yaşam tarzı diyebilirim kısaca… Amcalarım ve babam da dahil hepsi ülke futboluna emek vermiş insanlardır. Onlardan bana kalan mirastır.

 

“Gençler olarak bu fırsatı çok beklemiştik”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu kurala kendi açımdan bakacak olursam beni motive etti ve daha fazla çalışma isteği ve odaklanmamı sağladı. Biz gençler bu fırsatı çok beklemiştik. Elimize gelince de gördüğünüz gibi bir sürü genç arkadaşlarımız forma şansı bulup kendilerini ülke futboluna tanıtmaya başlamıştır.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Hedefler koyup, basamak basamak o hedef uğruna usanmadan ve bıkmadan çok çalışmak…

 

“Profesyonellik olsa birçok oyuncu yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekti”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ambargo ve ekonomik sıkıntılar… Ülkemiz futbolunda tesisleşme ve profesyonellik olsa, emin olun bu ülkeden yurt dışına birçok futbolcu abilerim veya arkadaşlarım gidip yurt dışında ülkeyi iyi şekilde temsil ederdi…

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

John Ebuka… Fiziksel gücü ve golcülüğü inanılmazdı. Her zaman zevk alarak izlediğim, beraber antrenman yapma şansı bulabildiğim bir isimdi…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz gençlere düşüncelerimizi aktarmaya yardımcı olduğunuz için size ve Yenidüzen gazetesine çok teşekkür ediyorum.


10 gol attı, 3’ü A takımda

Başkent ekiplerinden Yenicami’nin altyapısında futbola başlayan 19 yaşındaki oyuncu, A takım formasını bu sezon giyme şansı yakaladı. A takımda çıktığı ilk maçta gol atma fırsatı da yakalayan Sönmez, adından söz ettirmeye başladı bile… Genelde Yenicami’nin A2 takımında forma giyen oyuncu, ilk yarıda 3’ü A takımda 7’si de A2 takımında olmak üzere toplamda 10 gol attı.

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.