“Oynayabildiğimiz için gençler olarak çok şanslıyız”

“Oynayabildiğimiz için gençler olarak çok şanslıyız”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (131) – ALTAN ÇOCUK

A+A-

“BÖYLE BİR KARAR ALINDIĞINA ÇOK SEVİNDİM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Altan Çocuk; “Bu konuda genç bir futbolcu olarak kendimizi çok şanslı buluyorum ve KTFF’nin böyle bir karar aldığına çok sevindim”

“HEDEFİM EN İYİSİ OLMAK”…  Altan Çocuk; “Gelecek için hedeflerim her zaman çok çalışıp Kıbrıs’ta iyi bir futbolcu olmak. Milli takım adına da forma giymeyi çok istiyorum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Hamitköy’ün gelecek vadeden oyuncularından biri olan Altan Çocuk… Şu anda 20 yaşında olan Çocuk, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.


İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım 2019-2020 sezonunda Binatlı ile oynadığımız Play Out maçıydı. Sahaya ilk girdiğimde çok heyecanlıydım ama sahanın içinde soğukkanlılığımızı korumak gerekir. A takım seviyesinde ilk kez sahadaydım. Çok zevkli bir maçtı.

İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Sizin ve takımınız adına nasıl bir sezon geçti?

Güzel bir sezonu geride bıraktık. Takımla çok çalıştık, çok antrenman yaptık ve çok çabaladık. Herkes fedakârlıklar yaptı. Takım olmayı başaran bir takım olduk ve direnerek ligde kalmayı başardık.

“Hedefim en iyisi olmak, milli takım forması giymek”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim her zaman çok çalışıp Kıbrıs’ta iyi bir futbolcu olmak. Milli takım adına da forma giymeyi çok istiyorum.

Saha dışındaki Altan Çocuk’u tanıyabilir miyiz?

Okulum devam ediyor. Bunun haricinde işliyorum. Motor sporlarına da ilgim var. Futbolun yanında lisanslı bir drift sporcusuyum.

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için oynamaktan en çok zevk aldığım spordur. Oynarken her şeyi unutuyorum ve sadece saha içine odaklanıyorum.

“Gençler olarak çok şanslıyız”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu konuda genç bir futbolcu olarak kendimizi çok şanslı buluyorum ve KTFF’nin böyle bir karar aldığına çok sevindim. Ne de olsa dünya futbolunda herkes genç futbolculara çok önem veriyor.

“Çok çalışmak ve yaptığın işe saygı duymak gerekiyor”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarının sırrı, herkesten daha çok çalışmaktır. Çalışınca emeğimizin karşılığı bir şekilde geri veriliyordur. Bunun yanında başarılı olmak için yaptığınız spora saygı duymak gerekiyor.

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu tanınmamaktır ve ülkemizdeki sahalardır.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Benim idolüm Dino Peter… Şimdi adamızda futbol oynamıyor ama en iyilerden birisiydi. Onu çok beğeniyordum.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Beni bu yazı dizisine davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Kıbrıs Türk futbolunu hep birlikte daha çok ileriye götüreceğiz…


Altyapıdan yetişen yetenekli oyunculardan biri…

Futbola Yenicami’nin altyapısında başlayan ve daha sonra Hamitköy’e transfer olarak kırmızı siyahlı ekibin altyapısından oyunculardan biri olan Altan Çocuk, zaman zaman A takımda forma şansı da buluyor. Sezonu Hem A2 Süper Ligi’nde, hem de Süper Lig’de çıktığı maçlarla tamamlayan genç oyuncu, kısa süre içerisinde A takımın esas oyuncularından biri olmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 1222 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.