“Öncelikli hedefim kendimi geliştirmek”

“Öncelikli hedefim kendimi geliştirmek”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (27) – OSMAN YILDIZ

A+A-

“VAZGEÇİLMEZLER ARASINA GİRMEK İSTİYORUM”…‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Osman Yıldız; “Öncelikli hedefim kendimi geliştirerek belirli bir seviyeye ulaşmaktır. Oynadığım takımda sürekli oynayarak vazgeçilmezler arasında olmak istiyorum”

 

“HEP AYNI DÖNGÜNÜN İÇİNDEYİZ” … “Bence ülke futbolunun en büyük sorunu Kıbrıslı Türklere karşı uygulanan ambargolardır. Dışarıya bir türlü açılamadık ve hep aynı bir döngü var. Hedefler hep aynı…”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun genç oyuncusu Osman Yıldız…  Şu anda 19 yaşında olan Yıldız, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

“Aşırı heyecanlı ve mutluydum”

Bana ilk A takım maçınızı anlatır mısınız? O formayla sahaya ilk çıktığınızda duygularınız nelerdi?

A takımda ilk maçım Süper Lig’in 16’ncı haftasında oynadığımız Düzkaya maçıydı. İlk kez A takımda oynayacağım için aşırı heyecanlıydım. Bir yandan da mutluydum. Çünkü bu benim A takım kariyerimdeki ilk maçım olacaktı.

 

Bildiğiniz gibi şu anda tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de Coronavirüs salgınına karşı verilen bir mücadele var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Sizin de dediğiniz gibi bizde de, dünya genelinde de bu sorun var. Şuan ülkede hayat durmuş durumda. Hiçbir sosyal yaşantı kalmadı. Bizim için futbol yok, antrenman yapmak yasak. Temennim, en erken zamanda bu sorunu en iyi şekilde atlatırız. Bu salgını atlatmakta evde kalmak önemli…

 

Lige ara verilmeden önce Küçük Kaymaklı karşısında güzel bir almıştınız. Sezonun geriye kalan bölümü hakkında neler söyleyebilir siniz?

Evet, gerçekten güzel bir galibiyet almıştık. Kaymaklı maçında aldığımız galibiyet, bize ilaç gibi gelmişti. Çünkü 3 puana çük ihtiyacımız vardı. Bu içinde bulunduğumuz zor dönemi atlattığımız zaman geriye kalan tüm maçlarımıza da aynı ciddiyetle hazırlanmaya devam edip, sezonu en iyi şekilde tamamlayacağımızdan hiç şüphem yoktur.

 

“Öncelikli hedefim belirli bir seviyeye gelmek”

Bireysel olarak gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Öncelikli hedefim kendimi geliştirerek belirli bir seviyeye ulaşmaktır. Oynadığım takımda sürekli oynayarak vazgeçilmezler arasında olmak istiyorum. Sonrası zaten gelecektir diye düşünüyorum.

 

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülke futbolunun en büyük sorunu Kıbrıslı Türklere karşı uygulanan ambargolardır. Dışarıya bir türlü açılamadık ve hep aynı bir döngü var. Sürekli aynı takımlar, aynı takımlarla maç yapıyor. Hedeflerimiz hep aynı başarı ötesi yok… Lig, kupa ve Süper Kupa…

 

“Çalışmak lazım…”

Bir futbolcu sizce başarıya nasıl ulaşır?

İlk önce kendine bir hedef belirlemek ve sonra o hedefe ulaşmak için disiplinli bir şekilde çalışmak. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak önemli…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bütün futbolcu arkadaşlarım ve abilerim ülkemizdeki tüm olumsuzluklara rağmen umarım hedefledikleri yerlere gelebilirler. Bu imkânı biz genç oyunculara sağladığınız için de Yenidüzen gazetesine ve size çok teşekkür ederim.


A takım formasını yeni yeni almaya başladı

Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısından yetişen Osman Yıldız, 2001 doğumlu ve henüz 19 yaşında. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında A takım kadrosuna yazılmaya başlayan Yıldız, ilk maçını bu sezon 16’ncı haftada oynadı. İkinci devrenin ilk karşılaşmasında ilk 11’de şans bulan genç oyuncu, Baf Ülkü Yurdu’nun gelecek vadeden oyuncularından biri…

img_1560.jpg

Bu haber toplam 4248 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.