“Kuralın değişmesiyle gelişiyoruz ve önümüz açılıyor”

“Kuralın değişmesiyle gelişiyoruz ve önümüz açılıyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (106) – MERT ÖZCÖMERT

A+A-

“BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mert Özcömert; “Kuralların değişmesi biz gençler için daha iyi oldu. Bizim için büyük bir şans. Hem biz gelişiyoruz hem de gençlerin biraz da olsa önü açılmış oluyor ve kendimizi ispat etme şansı doğuyor”

 

“PROFESYONELLİKTEN UZAK KALIYORUZ”… Mert Özcömert; “Birçok şeyde yetersiz kalıyoruz. Bunlar tesisler, bazı sahaların çok kötü durumda olması, ülke futbolunun tanınmamış olması ve bunun gibi birçok sorunlar. Bununla birlikte haliyle profesyonellikten biraz uzak kalıyoruz”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Yeniboğaziçi’nin genç oyuncusu Mert Özcömert… Şu anda 21 yaşında olan Özcömert, futbolda şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk resmi A takım maçıma 2019-2020 sezonunda kupa maçında ilk 11 olarak sahaya çıktım. Bana verilen bu şansı iyi değerlendirmem gerektiği düşüncesiyle sahaya çıkmıştım. Çok heyecanlıydım ve hata yapmaktan çekiniyordum.

 

“Bir türlü tam takım olamadık”

9’uncu haftayı geride bıraktık, takımınızın performansı bu 9 haftalık bölümde size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Bizim takımımız büyük sorunlar atlattı. Sezon öncesi olsun, şimdi olsun... Sakatlıklar, temaslılar ve pozitife dönenler oldu. Bu nedenle bir türlü tam takım olamadık. Çok eksiktik. Bunun getirisi de bizi etkiledi. 9 haftada 3 galibiyet 2 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldık. Kaç maçtır galibiyet alamazken geçen hafta lideri devirerek bu moralle çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. Bu sezon sahada çok rekabet var. Hiç bir maça bu maçı rahat oynarız diyemeyiz. Umarım sezon sonu hedeflediğimiz yerde de ligi bitiririz.

 

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Bu ligde kolay kolay 3 puan almak çok zor. En sonuncu takımla oynasak da lider ile oynasak da her maçın zorluk seviyesi yüksek. Çok zorlu bir sezon geçecek…

 

“Futbolumu en üst noktaya çıkarmak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekteki hedeflerimde başarıya giden yolda her şeyden önce saygımı ve dürüstlüğümü bozmamak istiyorum. Futbolumu en üst noktaya çıkararak çok çalışarak adımdan söz ettirmek istiyorum.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Evet, bu kuralların değişmesi biz gençleri için daha iyi oldu. Çünkü yabancı kuralı olduğu zaman kadro da yer bulmak zorlaşıyor. Şimdi ise bizim için büyük bir şans. Hem biz gelişiyoruz hem de gençlerin biraz da olsa önü açılmış oluyor ve kendimizi ispat etme şansı doğuyor.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın en büyük sırrı asla pes etmeden, yılmadan, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak... Biri seni aşağıya çekmeye çalışırsa ona en iyi cevabı da çalışıp kendini geliştirerek göstermek olur. Çünkü işleyen demir paslanmaz.

 

“Profesyonellikten uzağız”

Sence ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Birçok şeyde yetersiz kalıyoruz. Bunlar tesisler, bazı sahaların çok kötü durumda olması, ülke futbolunun tanınmamış olması ve bunun gibi birçok sorunlar. Bununla birlikte haliyle profesyonellikten biraz uzak kalıyoruz.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Şuan kiralık olarak oynadığım Yeniboğaziçi Doğan Spor Kulübü’nde oynayan Cemil Awwad kendime idol olarak alıyorum. Çünkü o da sol ayaklı ve oyun görüşü, şutları, pasları kısacası komple bir futbolcudur Cemil abim. O sol kanat ben sol bekim ama benimde ileriye dönük oynama özelliğim var bundan dolayı cemil abiyi idolüm olarak görüyorum ve onunla aynı takımda oynadığım için kendimi şanslı hissediyorum çünkü onla oynayarak kendime örnek alıp geliştirebiliyorum.

 

Son olarak senin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Benim gibi genç arkadaşlarıma söylemek istediğim tek şey asla umudunuzu kaybetmeden çalışmaya devam etmek. Günü gelince formayı alıp en iyi şekilde oynamalarıdır.


Şu anda Yeniboğaziçi’nde mücadele ediyor

Futbol hayatına Maraş’ta başlayan sonrasında Dumlupınar’a transfer olan genç oyuncu sezon başında AKSA Birinci Lig ekiplerinden Yeniboğaziçi’ne kiralandı. Kariyerine şu anda Yeniboğaziçi’nde devam eden Özcömert performansıyla dikkat çekiyor.

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.