“Kuralın değişmesi gençler için iyi, önemli olan değerlendirebilmek”

“Kuralın değişmesi gençler için iyi, önemli olan değerlendirebilmek”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (117) – BATUHAN SERBÜLENT EKER

A+A-

 ➨ “KENDİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Batuhan Serbülent Eker: “Değişen kurallar gençler için büyük bir şans. Önemli olan bu şansı iyi değerlendirmek ve gelişimimizi daha da üst seviyeye taşımaktır diye düşünüyorum”

 

 ➨ “BİRÇOK YETENEKLİ GENÇ DIŞA AÇILAMIYOR”… Batuhan Serbülent Eker: “Ülkemizde futbola gerekli ekonomik destek verilmiyor ve bundan dolayı ülkemizdeki yetenekli genç futbolcular dışa açılamıyorlar”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Hamitköy’ün genç kalecilerinden Batuhan Serbülent Eker…  Şu anda 17 yaşında olan Eker, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım bundan önceki oynanan sezondaki Play out’taki Binatlı maçıydı. Bizim için formalite maçıydı, ligde kalmayı zaten garantilemiştik. 15 yaşındaydım ve çok heyecanlıydım. Emre abimin ve latif hocamın yönlendirmeleriyle iyi bir maç çıkardım. İlk ciddi maçım ise bu sezonun ilk devresindeki Cihangir maçıydı. Daha az heyecanlıydım çünkü iki sezondur A takımda antrenmanlara çıkıyordum o maç benim için daha iyi geçmişti.

 

“İyi mücadele ediyoruz”

Takımınızın şu ana kadar ki performansı size göre nasıldı?

Takımın performansı çok iyi düzeyde ve mücadeleci bir takımımız var. Bu sezon kötü oynadığımız maçlar olabilir fakat hiçbir zaman kötü mücadele etmedik. Umarım bu tempoyla sezon sonuna kadar devam eder ve ligi bitirebileceğimiz en iyi noktada bitiririz.

 

Sezonun geneli hakkında neler söyleye bilirsiniz?

Bu sezon lig çok zorlu her takım her takımı yenebiliyor. Bütün maçlar zevkli geçiyor. hem şampiyonluk yarışı hem de ligde kalma yarışı çok zorlu bu da lige heyecan katıyor.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Hedefim küçüklüğümden beri yurt dışı… Burada eğitimimi tamamlayıp gelişimimi Türkiye’de devam ettirmek istiyorum.

 

“Sahaya girince tüm sorunlarımı unutuyorum”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Yapmaktan en çok zevk aldığım, en mutlu olduğum şeydir benim için hayatta. Sahaya girince bütün sorunlarımı unutuyorum.

 

“İyi bir fırsat, önemli olan değerlendirebilmek”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Evet, değişen kurallar gençler için büyük bir şans. Önemli olan bu şansı iyi değerlendirmek ve gelişimimizi daha da üst seviyeye taşımaktır diye düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çalışmak, çalışmak, çalışmak…

 

“Ülkemizdeki yetenekli genç futbolcular dışa açılamıyorlar”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Geri kalmış hocalar, dışa açılamama, yetersiz sahalar yetersiz malzemeler… Bunlar gibi onlarca sebep var. Bunların yanında profesyonel olarak oynanabilmesi için gerekli ekonomik destek verilmiyor ve bundan dolayı ülkemizdeki yetenekli genç futbolcular dışa açılamıyorlar. İnşallah bu sorunlar kısa sürede çözülür ve dışa oyuncu vermeye başlarız.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Ali Duvarcı… İlerleyen yaşına rağmen şuan hala daha ligin en iyi kalecilerinden ve tecrübesi ile takımına birçok maç kazandırdı umarım bir gün bir yerde hoca veya takım arkadaşı olarak ondan bir şeyler öğrenme şansım olur

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Gençlerle böyle röportajlar yaparak sesimizi duyurmaya yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ederim…


Küçük yaşta A takım kalesini korudu

Hamitköy’ün altyapısından yetişen genç kaleci, yaşı henüz küçük olmasına rağmen Hamitköy’ün A takımının kalesini korudu. Şu anda genel olarak A2 takımında eldivenlerini giyen Eker, ilerleyen dönemde adından söz ettirmek için çalışıyor.

Bu haber toplam 1180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.