“Kulüplerimize sahip çıkmalıyız”

“Kulüplerimize sahip çıkmalıyız”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (124) – HASAN ÇAKIR

A+A-

 “SADECE PARASI OLAN KULÜP GELİŞEBİLİYOR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Küçük Kaymaklı’nın genç oyuncusu Hasan Çakır; “Çok az bir miktar katkı geldiği için kulüpler her şeyi kendi imkânlarıyla yapmaya çalışıyor. Durum böyle olunca da parası olan kulüpler tesisleşiyor, parası olmayan kulüpler de olduğu yerde sayıyor”

 

“PARLAYACAK GENÇ, HER ŞEKİLDE PARLAR”… Hasan Çakır; “Ben, yabancı kuralıyla bunun bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu, bizim ülkemize de yansıdı. Bu durum bizim için bir fırsat oldu ancak unutmamak lazım ki, parlayacak genç, her şekilde parlar”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.
‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı’nın gelecek vadeden oyuncularından biri olan Hasan Çakır… Şu anda 19 yaşında olan Çakır, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?
İlk A takım maçım 2019-2020 sezonu ikinci devredeki Binatlı maçıydı. 16 yaşındaydım ve benim için çok heyecanlı bir gündü. Heyecanlıydım ama güzel bir duyguydu.

Takımınızın şu ana kadarki performansı size göre nasıldı?
Sezon başı geçiş sezonu olarak başlamıştık zaten. Buna rağmen kupada çok iyi başarılara imza attık şimdiye kadar. Bence bu yıl Küçük Kaymaklı için güzel bir sezon geçiyor.


“Küçük Kaymaklı’yı yeniden şampiyon görmek ve bunun parçası olmayı hedefliyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?
Küçük Kaymaklı’yı tekrardan ligde şampiyonluğa oynarken görmek ve bunun bir parçası olmak istiyorum. Şu an için en büyük hedefim budur. 

Saha dışındaki Hasan Çakır’ı tanıyabilir miyiz?,
Yakın Doğu Üniversitesi işletme Bölümü öğrenciyim, bununla birlikte part time (yarı zamanlı) olarak aile şirketimizde çalışıyorum.

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?
Benim için futbol tutku ve heyecandır…  


“Parlayacak genç, her şekilde parlar”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
Ben, yabancı kuralıyla bunun bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Dünya genelinde artık gençler küçük yaştan oynamaya başladı, bizler bunu her zaman izliyoruz. Bu, bizim ülkemize de yansıdı. Bu durum bizim için bir fırsat oldu ancak unutmamak lazım ki, parlayacak genç, her şekilde parlar.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?
Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır. Bir futbolcu her zaman çalışıp, kendini geliştirdikten sonra başarı da onun arkasında gelecektir.


“Parası olan kulüp gelişiyor, parası olmayan kulüp yerinde sayıyor”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?
Çok az bir miktar katkı geldiği için kulüpler her şeyi kendi imkânlarıyla yapmaya çalışıyor. Durum böyle olunca da parası olan kulüpler tesisleşiyor, parası olmayan kulüpler de olduğu yerde sayıyor. Bence Kulüplerimize sahip çıkmalıyız.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?
Şu anda idol aldığım birisi yok. Geçmişte Yenicami ve Hamitköy’de oynayan yabancı oyuncu John Ebuka’yı çok beğeniyordum.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Biz gençlerin sesine kulak verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.


Kaymaklı’nın yetiştirdiği genç yeteneklerden biri

Hasan Çakır, ülkemizin köklü kulüplerinden biri olan Küçük Kaymaklı’nın altyapısından yetişen genç yeteneklerden biri… Son dönemde birçok maçta da A takım forması giyen genç oyuncu, forma giydiği maçlara iki de gol sevinci sığdırdı. Çakır, gelecekte Küçük Kaymaklı formasıyla birlikte şampiyonluklar yaşamak istiyor.

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum