“Kulüpler gençlere daha fazla şans vermeli”

“Kulüpler gençlere daha fazla şans vermeli”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (64) – HÜSEYİN ADEM

A+A-

“GENÇLER DAHA FAZLA PARLAYABİLECEK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Hüseyin Adem; “kulüplerin gençlere daha fazla şans vermesiyle ülkemizdeki gençlerin çok daha fazla parlayabileceği ve kendini gösterebileceği düşüncesindeyim”

 

“HAYALİM APOEL VEYA OMONIA’DA OYNAMAK”… Hüseyin Adem; “Benim en büyük hayalim Güney Kıbrıs’ta APOEL veya Omonia gibi takımlarda futbol oynamaktır”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncularından Hüseyin Adem…  Şu anda 18 yaşında olan Adem, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Türk Ocağı-Çanakkale kupa maçıydı. Çanakkale’de forma giyiyordum, doğal olarak her genç gibi üstümde büyük bir heyecan vardı. İlk düdük çalana kadar dizlerim titremişti.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Tüm futbolcular gibi gençler olarak bizler de her ne kadar futbolu salmış ve başka işlerle uğraşıyor olsak da, futbol birçok futbolcunun ekmek teknesiydi, okul parasıydı… Umarım bu süreç bir an önce biter. Önümüzdeki sezon için çok iyi antrenmanlar futbol oynayabilir durumda olabiliriz.

 

 

“Hayalim, APOEL veya Omonia gibi takımlarda futbol oynamak”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Benim en büyük hayalim Güney Kıbrıs’ta APOEL veya Omonia gibi takımlarda futbol oynamaktır. Fakat şu anki hedefim çok fazla çalışıp, Süper lig A takım seviyesinde, özellikle kulübüm Mağusa Türk Gücü’nde uzun yıllar forma giymektir.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için her şeydir. Bana göre futbol; spor ve sağlık olmasından çok, insanları birleştiren, zaman zaman sevinç, hüzün, sinir, stres, heyecan, dostluk ve kelimelerle anlatılamayacak daha bir sürü duygudur.  Futbolcu olmak ayrı bir yaşam biçimidir.

 

“Biz gençlere çok büyük bir şans doğdu”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bence gençler için çok büyük şans doğdu. Bize doğan bu şansları değerlendirmeliyiz. Ben, A takımda kendimi göstermiş oldum. Kulüplerin gençlere daha fazla şans vermesiyle ülkemizdeki gençlerin çok daha fazla parlayabileceği ve kendini gösterebileceği düşüncesindeyim.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Sadece futbol değil, her spor dalında başarılı olmanın sırrı sporcunun vücuduna çok iyi bakması ve çok çalışmasıdır.

 

“En büyük sorunumuz altyapı eksikliğidir”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülke futbolunun en büyük sorunu alt yapı eksikliğidir. Sırf şampiyonluklar gelsin diye bir yabancı oyuncu sevdasına tutulduk. Şampiyonluk yaşayan takımlarda her sene altyapıdan yetişen oyuncu sayısı düşmeye başladı.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Hem oynadığım mevkii açısından hem de saha içindeki hırsı nedeniyle benim idolüm Yasin Kurt…

Ruhunu adeta sahaya yansıtıyor.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Umarım bir an önce bu salgından kurtulup, tekrardan kapanmamak ve futboldan uzak kalmamak üzere sapasağlam bir şekilde yeşil sahalara döneriz. Bu güzel röportaj için sizlere de çok teşekkür ediyorum.


Çanakkale’de tecrübe kazandı

Dumlupınar’ın alt yapısından yetişen 18 yaşındaki Hüseyin Adem, Mağusa Türk Gücü’ne transfer oldu. Mağusa Türk Gücü’nün altyapısında forma giyen gelecek vadeden oyuncular arasında gösterilen genç oyuncu, geçen sezonu kiralık olarak Çanakkale’de geçirmiş ve A takım tecrübesi yaşamıştı. 18 yaşındaki oyuncu, gelecek yıllarda Mağusa Türk Gücü’nün A takımında oynamayı hedefliyor.

Bu haber toplam 4668 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.