“Küçük Kaymaklı’da şampiyonluklar yaşamak istiyorum”

“Küçük Kaymaklı’da şampiyonluklar yaşamak istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (62) – SALİH ÖKTEN

A+A-

 “KÜÇÜK KAYMAKLI ÜLKENİN EN KÖKLÜ KULÜPLERİNDEN BİRİ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Salih Ökten; “Şuan ki oynadığım takım, Kıbrıs’ın en iyi ve en köklü kulüplerinden biri…  Bu kulübün yıllarca kalesini korumayı hedefliyorum. Çok çalışarak, başarı elde etmek ve Küçük Kaymaklı’da şampiyonluklar yaşamak istiyorum.”

 

“FUTBOLUN ALTIN BİLEZİK DEĞERİNDE OLDUĞUNU ANLAMALIYIZ”… Salih Ökten; “Bizim gibi gençlerin ülke futboluna kazandırılıp, destek oldukları için federasyonu tebrik ederim. Bizim gibi gençler, futbolun altın bilezik değerinde bir spor dalı olduğunu anlamalı…”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Küçük Kaymaklı’nın genç kalecisi Salih Ökten…  Şu anda 20 yaşında olan Ökten, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım 2 yıl önce Merit Alsancak Yeşilova maçıydı. Ali duvarcı abim futbolu bıraktığı maçtı ve kaleye 2’nci yarı ben girmiştim. Rakip kalede ise Hasan Piro vardı ve çok heyecanlıydım. İyi ki böyle bir meslek elde etmişim ki, böyle değerli adanın en iyileri ile oynamak bana nasip oldu.

 

Futbolun akıbeti henüz belli değil. Bir taraftan da salgın gerçeği var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Futbol için dünyanın her yerini örnek vermek istemiyorum ama sadece bizim ülkemizi örnek veriyorum. Evet, salgın var ama bu hastalıkla yaşamak zorundayız. Benim canımın sıkıldığı nokta, bütün spor branşları başlıyor ve sadece futbol başlamıyor. Neden ‘temaslı takip’ konusu federasyonun ve Sağlık Bakanlığı’nın sadece futbolda olabileceğini düşünüyor? Diğer spor branşları başladıysa futbolunda başlaması gerek… Ama bizim adamızda her şey 1-2 kişinin ağzına bakıldığı için bizi parasız, sporsuz, sevdiğimiz işten uzak bırakıyorlar. Çok arkadaşım var ki, sırf 1-2 kişinin bu futboldan dolayı okullarını dondurdular. Sadece futboldan maddi kazanç sağlayanlar var. Bunu da sorgulayan olmadığı için bazı kişiler çok amatörce kararlar alıyor ve bizleri köle gibi ellerinde oynatıyorlar.

 

“Performans düşüklüğü ve sakatlıklar olacak”

Yeni sezonun başlaması halinde yeni sezon hakkında ne söyleyebilirsiniz?

“Eğer şu anda yeni sezon başlarsa, bunun çok mantıklı olacağını düşünmüyorum. Sakatlıkların çok, performansların çok düşük olacağı bir kısa devreli lig bence biz futbolcuları çok yorar ve bu da bizim zararımıza olur. Şubat ayı itibari ile yeni sezon yani 2020-2021 için antrenmanlara başlayım, Ağustos’ta da lig başlasın. Ama bütün spor branşlarının başlayıp, futbolun başlamaması bizim çok büyük zararımıza oldu. Performans düşüklüğü ve maddi manevi kayıplar olacak. İnşallah bu salgını atlatıp yeni sezonun açılmasını beklemede olacağız.

 

“Küçük Kaymaklı’da şampiyonluklar yaşamak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Şuan ki oynadığım takım, Kıbrıs’ın en iyi ve en köklü kulüplerinden biri…  Bu kulübün yıllarca kalesini korumayı hedefliyorum. Çok çalışarak, başarı elde etmek ve Küçük Kaymaklı’da şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Başkanımız ve yönetimimiz sayesinde daha iyi yerlere geleceğimize ve şampiyonluk yaşayacağımıza inanıyorum.

 

“Futbol benim için çok değerli”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol bu hayatta benim için çok değerlidir. Spor yapılacak en iyi branştır, maddi ve manevi yönden destek demektir.

 

“Gençler, futbolun altın bilezik değerinde olduğunu anlamalı”

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bizim gibi gençlerin ülke futboluna kazandırılıp, destek oldukları için federasyonu tebrik ederim… Genç futbolcular bu yaşlarda oynaya oynaya A takım havasına alışmaları, kadroya bile girdiklerinde o motive olayının herkesi mutlu ettiği insanın yüzünden belli oluyor. Bence 5 olması iyi bir şey. Bu kuralın daha çok genç arkadaşlarımın şans bulup oynaması, maddi yönden kazancını sağlaması ve hayatını sürdürmesi çok iyi bir durum. İnşallah kural hiç 5’den aşağıya düşmez ve daha da çıkar. Bizim gibi gençler, futbolun altın bilezik değerinde bir spor dalı olduğunu anlamalı…

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı çok çalışarak, yılmadan, usanmadan gönül vererek çalışmaktır… Tabi bunda kaleci hocalarımın faydası da çok büyük. Çalışan her zaman kazanır. Hayatın her alanında bu böyledir.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Kendi çapımızda futbol oynuyoruz ve dış müsabakalara gidemiyoruz. Orta halli profesyonel bile değiliz. Futbola bir hobi olarak bakılmasından dolayı maddi açıdan çok desteklenmiyoruz.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Hasan Piro ve Ali Duvarcı kaleci abilerim benim idolümdür.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Gençlere önem verip, onların sesini duyurduğunuz için sizlere teşekkür ederim.


Hem genç takımın, hem de A takımın kalesini koruyor

20 yaşındaki Salih Ökten, Küçük Kaymaklı’da son yıllarda zaman zaman hem genç takımın, hem de A takımın kalesini koruyor. Küçük Kaymaklı’nın alt yapısından yetişerek A takıma kadar yükselen genç kaleci, ilerleyen dönemde yeşil siyahlı takımda şampiyonluklar yaşamak istiyor.

Bu haber toplam 6140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.