“Kendimi ispat edebileceğim dönemde futbol yok”

“Kendimi ispat edebileceğim dönemde futbol yok”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (66) – ARSEVEN DAĞER

A+A-

“FUTBOLUN OYNANMAMASI BÜYÜK SIKINTI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Arseven Dağer; “Futbolun bu sezon oynanmaması benim açımdan çok büyük bir sıkıntı. Çünkü A takımdaki 2’nci sezonum. Tam kendimi gösterip bir şeyler ispat edebileceğim bir dönemde futbol yok”

 

“EN BÜYÜK SORUN AMBARGOLAR”… Arseven Dağer; “Bence en büyük sorun ambargonun olmasıdır. Bizim daha çok gelişmemiz açısından bu ambargoların kırılması lazım”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Doğan Türk Birliği’nin genç oyuncularından Arseven Dağer…  Şu anda 18 yaşında olan Dağer, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk maçıma 20 Temmuz Stadı’ndaki Çetinkaya maçına çıkmıştım. Çok çekişmeli bir maçtı. Son 12 dakika kala Caner hoca oyuna girmem için beni çağırdı. Hazırlanırken yanıma Afün hoca geldi ve bana, “senin onlardan bir farkın yoktur, sen daha iyisin. Sakın heyecan yapma” dedi.  Öyle bir heyecan yaşamıştım ki, ısınırkenki formanın üstüne maç formasını giymiştim. O atmosfer çok farklıydı, çok heyecanlanmıştım.

 

“Kendimi gösterip, ispat edebileceğim dönemde futbol yok”

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Futbolun bu sezon oynanmaması benim açımdan çok büyük bir sıkıntı. Çünkü A takımdaki 2’nci sezonum. Tam kendimi gösterip bir şeyler ispat edebileceğim bir dönemde futbol yok ama bireysel olarak antrenmanlar yapıp formdan düşmemeye çalışıyorum. İnşallah en erken zamanda futbol yeniden açılır ve sahalara geri döneriz.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Şuan için geleceğimle ilgili en büyük hedefim Doğan Türk Birliği’nin A takımında oynamak ve milli takımın formasını giymektir.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

5 yaşımdan beridir futbolun içindeyim. Hayatımı direkt olarak futbol üstüne kurdum diyebilirim. Her zaman hayalini kurduğum ve hedeflediğim yere ulaşmak için çabalarım sürecek. Her bir hedefe ulaştığımda, kendime yeni hedefler koyup her zaman daha iyisi olmaya çalışıyorum. Futbolun hayatımdaki yeri tarif edilemez… Futbol benim, 1’inci mesleğim gibi bir şey oldu diyebilirim.

 

“Yabancı sayısının düşmesi bizim için güzel bir fırsat”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bence yabancı sayısının düşmesi bizim için çok güzel bir fırsat. Bunun sayesinde daha çok şans bulabileceğiz. Yedek kulübesinde daha çok genç oyuncu oturur ve şans bulma açısından şansımız yükselir. Ben şahsen daha çok hırs yapıp, daha azimli çalışıp, forma bulma şansı için çabalarım. Takımdaki abilerimin saha içinde yardımları ve hocamın güvenip şans vermesiyle de özgüvenim daha çok artar.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bence kendine hedef koyma… Her zaman daha iyi olmak, istemek, istediğin yere ulaştıktan sonra yeni kendine yeni hedefler koyarak daha iyi olmak, daha çok yükselmek için çabalamak, azimli olmak, pes etmemek gerekiyor. Bu yol ne kadar zorlu geçerse, o kadar faydalı ve verimli olur.

 

“En büyük sorun ambargolar…”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence en büyük sorun ambargonun olmasıdır. Bizim daha çok gelişmemiz açısından bu ambargoların kırılması lazım.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Açıkçası bir isim vermek bence doğru olmaz. Çünkü benim her zaman bakış açım ülke futbolundaki en iyi kişilerin, en güzel özelliklerini kapmaya ve onları kullanmaya çalışmamdır. Mesela kaptanımız Aydın abinin saha içindeki hırsı, Ahmet Sönmez’in hava topları, Çağrı Kıral’ın sağ açıktan yaptığı driplinkleri, Bayram Anday’ın saha içindeki yönlendirmeleri, Uğur Gök'ün ortaları, Billy Mehmet’in topla driplinkleri… Bunların hepsinin en iyi özelliklerini çalışıp, geliştirip sahaya sunabilmek benim için güzel bir örnektir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Benimle bu röportajı yaptığınız için size ve Yenidüzen gazetesine teşekkür ederim.


Coronavirüs nedeniyle Beşiktaş’ta devam edemedi

Doğan Türk Birliği’nin altyapısından yetişen Arseven Dağer, daha yeni yeni A takım formasını giydi. Yakın dönemde Beşiktaş’ın seçmelerine katılma fırsatı bulan genç oyuncu, beğenilmesine rağmen Covid-19 salgından dolayı Beşiktaş serüvenini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Dağer, ilerleyen dönemde sürekli olarak Doğan Türk Birliği’nin A takım formasını giymek ve milli takımda mücadele etmek istiyor.

img_3222.jpg

Bu haber toplam 4397 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.